RADIOSITE Fórum

• Retro Rádió

#188862  Szerző: Glenn

Tomi76 írta: 2020.10.31. 17:38Otthonról simán tud élőzni ő is és a többiek is.
Hallottál te már ilyet? Ha valaki épp megszólal, vagy az ő, vagy a másik hangja csuklik el. Nem életképes technika ez még olyan rádióban, ahol egymás szavába vágva kell okoskodni. A tavaszi víruspara alatt a Jazzy így működött, de még nekik is okozott némi gondot, pedig ott lassabb beszédű kulturált emberek vannak reggelenként.
 #188861  Szerző: Tomi76

Szerintem nem a rádióban fogják helyettesíteni, hiszen magáról a "lehetséges" helyettesítésről az ATV munkatársa nyilatkozott. Meg csütörtöki felvételről is szó volt, tehát nem a Retro reggeli műsor az érintett. Otthonról simán tud élőzni ő is és a többiek is.
 #188859  Szerző: Glenn

https://www.life.hu/eletmod/20201031-ma ... elyet.html
Azért ez gáz. Kis helyi rádiók, sőt netrádiók simán megoldják, hogy a műsorvezető otthonról élőzzön. Igaz, akkor nem lehet egymás szavába vágva ökörködni, mert ugye egyszerre csak egy beszélhet, vagy a netes vagy aki bent van. :shock:
Most pár napig reggel hallgathatok egy kis Retrót is?
 #188830  Szerző: shadoe

potyi írta: 2020.10.21. 21:07 Lehet, hogy nem vagy egyedül, de kisebbségben vagy vele. A kiszámíthatóság a kereskedelmi rádiózás egyik alaptézise, ez a Retrora most egyáltalán nem jellemző.
Szerintem azt nem tudod bizonyítani, hogy a kisebbség vagy a többség akarata érvényesül az (ideiglenes?) arculatváltással, épp ezért én nem is teszek ilyen kijelentéseket, mert én se tudom bizonyítani. Egyébként se mi akarjuk megmondani, mit akar vagy akarjon a többség, ez rossz irányba visz, és kevesek is vagyunk hozzá. Ez a mindkét oldalról kommentcunamit kapott Bochkor-jelenségnél is így lehet. Nem tudod megmondani, ez jó -e a többségnek, vagy a többség szeretne Bochkor-mentes retrot. Nincs nálam a bölcsek köve, nálad sincs. Egy biztos, a hallgatói Top Ten ötlet sikeres, rákaptak a hallgatók, sőt újakat is vonz (mint pl. én, hiszen én is küldtem be Top 10 listákat). Amennyiben pedig a kereskedelmi rádióknál a kiszámíthatóság az alapelv, akkor végképp nem értem, miért akarsz a R1-ből Hot AC rádiót csinálni. Most akkor a R1-es hallgatói többség szerinted ezt akarná? Szerintem nem, szubjektív vagy, mint én, a saját egyéni ízlésedből indulsz ki, annyi a különbség, hogy én ezt magamra elismerem. Elvitatkozhatunk itt még darabig, és fújhatjuk a magunkét, a vége úgyis az marad, hogy én a változatosságot és az eklektikus rádiózást fogom szeretni továbbra is, te meg a kiszámíthatóságot.
 #188828  Szerző: Derrick

potyi írta: 2020.10.21. 22:30 Ez így igaz, átmeneti állapot lehet, de ez egy (sőt, az egyetlen) országos kereskedelmi rádiónál szerintem elfogadhatatlan és szakmailag nagyon rossz.
Mit vársz a jelenlegi "programigazgatótól" ? Szakmaiságot nyomokban sem tartalmaz hogy Klamancsek már rég nincs ott, de még mindig a konzerv ismétlései mennek. Jön még ide vissza a Bertók rendbe tenni azt ami most történik!
 #188816  Szerző: potyi

Ez így igaz, átmeneti állapot lehet, de ez egy (sőt, az egyetlen) országos kereskedelmi rádiónál szerintem elfogadhatatlan és szakmailag nagyon rossz.
 #188815  Szerző: Béci09

potyi írta: 2020.10.21. 21:07 Lehet, hogy nem vagy egyedül, de kisebbségben vagy vele. A kiszámíthatóság a kereskedelmi rádiózás egyik alaptézise, ez a Retrora most egyáltalán nem jellemző.
Szerintem ez egy átmeneti időszak, amikor még ők sem tudják pontosan, hogy mi lesz, keresei az útját a rádió... kb. mint a Petőfi 2015 végén-2016 elején. Remélhetőleg pár hét múlva kirajzolódik, hogy mi lesz ebből pontosan.
Garfield írta: 2020.10.21. 19:59
potyi írta: 2020.10.21. 17:09 A Best FM pedig lehetne egy fiatalos, klubzenei adó 15-29-nek (CHR/Dance CHR), hálózatosan.
Lehetne, de inkább csak a pesti, a vidékiek legyenek csak olyanok, mint a debreceni. Egy helyi rádió pont attól jó, hogy minden korosztályhoz szól.
Teljesen egyetértek, itt Nyíregyen tavaly óta nincs AC rádió, csak két CHR (R1 és Sunshine) meg a "legjobb zenés" Best. Ez így nem állapot.
 #188813  Szerző: potyi

Lehet, hogy nem vagy egyedül, de kisebbségben vagy vele. A kiszámíthatóság a kereskedelmi rádiózás egyik alaptézise, ez a Retrora most egyáltalán nem jellemző.
 #188811  Szerző: shadoe

Nagyon máshogy látom mindezt. Egyáltalán nem volt hiba leadni a hallgatók Top 10-es listáit, ebből is látszik, mennyivel jobb zenei szerkesztők maguk a hallgatók. Nem utolsósorban nem hátrány, ha a hallgatónak van is beleszólása, mi menjen a rádióban. A Retro facebookos oldala hónapok óta nyüzsög olyan kommentektől, melyből kiderül, a hallgatók jó része unja az elcsépelt számok állandó agyonismétlését. Az elcsépelt is baj, és a napi szintű ismétlés is. Nem árt, ha egy rádió változatos, nem diszkriminál zenéket, amik ugyanolyan szerves és ugyanolyan népszerű részei voltak 3-4 évtizednek. Engem pont ezzel lehet rávenni arra, hogy rákapcsoljak egy rádióra, és ezzel nyilván nem vagyok egyedül. Ami a többi említett rádiót illeti, röviden: a R1-hez nem nyúlnék, pláne nem csinálnék belőle Hot AC rádiót. Évek óta az a R1 legnagyobb erénye, hogy van arculata. Ha meghallok egy trendi, dance-s új zenét, egyből arra asszociálok, hogy nini, ez egy tipikus R1-es zene. Hot AC válogatásnak épp elég a Petőfi, ők rá vannak kattanva az ilyen zenékre, és ezeket az újdonságokat is kapják fel a leghamarabb függetlenül a slágerlistás szereplésüktől. Nem kell ebből nekem még egy, köszönöm.
 #188810  Szerző: Garfield

potyi írta: 2020.10.21. 17:09 A Best FM pedig lehetne egy fiatalos, klubzenei adó 15-29-nek (CHR/Dance CHR), hálózatosan.
Lehetne, de inkább csak a pesti, a vidékiek legyenek csak olyanok, mint a debreceni. Egy helyi rádió pont attól jó, hogy minden korosztályhoz szól.
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 212