Robca87 írta: ↑2020.11.14. 15:46
Vajon ezeket a zenéket tényleg egy átlagos Retro hallgató szavazta be? Vagy a zenei szerkesztő utalása arra, hogy új szelek fognak fújni? Ezekkel a 90-es és 2000-es zenékkel mindennképen jól járnák
Úgy sejtem, a hallgatói Top Tenes listákat nem csak addig vették komolyan, hogy pár hetet szántak rá a nappali sávban, hanem hosszú távú koncepciót is sejtet. Minden tiszteletem és elismerésem, hogy ilyen szinten számít a hallgatók véleménye, és a sok különféle ízlést ennyire szándékozik kiszolgálni a rádió (nem gyakori eset a hazai rádióknál). Ez tudom, sokaknak nem tetszik, de ahogy olvasom a hozzászólásokat (amik legalább olyan jók, mint a Top 1000 lista), úgy látom, sokan viszont - velem együtt - éppen ezt szeretnék. Ha valaki ebben az összeállításban nem találja meg a magának megfelelőt, akkor valahol már inkább magában keresse a hibát, ne a rádióban. Jók a daljavaslatok is, Train, RHCP, sőt kiegészíteném Def Leppard, Huey Lewisék, Nirvana, akár több számuk is mehetne, abszolút retro és nem egyslágeresek. És hát igen, jogos: ha már rock és műfaji sokszínűség, valóban érdemelne teret a Eurodance, legalábbis nem a legelfajzottabbjai. Most nem akarok senkit sokadjára is az Aqua, Scooter, Whigfield, Vengaboys, Captain Jack utálatommal fárasztani, de Culture Beat, Captain Hollywoodék, Haddaway (nála 2 sláger is játszik) teljesen rendben. Sőt, akkor már akár techno is, lásd Animotion, Technotronic, Moby - ezeket el kell, hogy bírja egy ilyen adó is, ha már átnyúl a 90-es évekbe. Még egy műfaji rést látok, amit nem tört át - még - a Retro: ez a Hip/Hop, R&B, ami a 90-es éveket megbolondította. Nem azt mondom, hogy forogjon Kris Krosstól a "Jump" vagy Sir-Mix-A-Lot-tól a "She Got Back", még a House Of Pain vagy Cypress Hill se hiányzik, tehát itt nagy az én dilemmám is, hogy van -e ilyennek helye egy magyar retro rádióban. Akkor már inkább a fórumtárs által javasolt Eurodance. Végezetül, a duplán is játszott Michael Bublé kapcsán, ő többször előjött - hát én se gondolom, hogy ő retro. Pont azért néztem hatalmasat, amikor ezt megláttam a listájukon. Mai napig nem értem, hogy került oda (nem mintha bánnám).