RADIOSITE Fórum

• Retro Rádió

#189039  Szerző: zenefalo

shadoe írta: 2020.11.16. 21:28 Hááát... a hopp után jött a kopp. Ránéztem a mai playlistre, olyan egetverő változás nem történt. Én ma 16 óra után egy megveszekedett 90-es évekbeli számot se láttam, előtte se túl sokat. A Top 1000-hez képest egy nap alatt visszazuhantunk 20-30 évet az időben, és a szokásos dögunalomba.
Amikor a Rádió 1-en volt a Top 500, abból a listából sem sok minden került rotációba, persze, azóta történt vezetőváltás is.
 #189037  Szerző: tomee

shadoe írta: 2020.11.16. 21:28 Hááát... a hopp után jött a kopp. Ránéztem a mai playlistre, olyan egetverő változás nem történt. Én ma 16 óra után egy megveszekedett 90-es évekbeli számot se láttam, előtte se túl sokat. A Top 1000-hez képest egy nap alatt visszazuhantunk 20-30 évet az időben, és a szokásos dögunalomba.
Valószínűleg holnap győztest hirdetnek, és majd utána kezdik el felvezetni. Ma délután Dénes Tamásék is mondták, hogy 3 heti melójuk volt benne, nem hiszem, hogy azért válogattak ki ennyi zenét, hogy utána soha ne játsszák őket.

Bár ugyanakkor néha volt olyan benyomásom, mintha csak legyártottak volna az eddigi rotációjuk mellé a sorszámokat mindenféle rangsorolás nélkül.
 #189036  Szerző: shadoe

Hááát... a hopp után jött a kopp. Ránéztem a mai playlistre, olyan egetverő változás nem történt. Én ma 16 óra után egy megveszekedett 90-es évekbeli számot se láttam, előtte se túl sokat. A Top 1000-hez képest egy nap alatt visszazuhantunk 20-30 évet az időben, és a szokásos dögunalomba.
 #189028  Szerző: Tomi76

Garfield írta: 2020.11.16. 09:31 A BEST-eket szerintem csak azért tartják fenn, hogy ha esetleg kiesik a R1 az adott városban, azonnal át tudják rakni a Best frekijére.
Valahogy bennem is felmerült már ez a gondolat.
 #189024  Szerző: Garfield

A BEST-eket szerintem csak azért tartják fenn, hogy ha esetleg kiesik a R1 az adott városban, azonnal át tudják rakni a Best frekijére. A színvonal is ennek megfelelő, sajnos az utóbbi egy évben már a debrecenit is rendesen leépítették, de legalább ott a zene maradt a régi. Túl nagy jövőt én nem jósolok ennek az egésznek, ezért nem is érdemes belenyúlni.
 #189021  Szerző: Tomi76

Kiváncsi vagyok mi sül majd ki ebből. Az tény, hogy ez a váltás valóban szükséges és időszerű. Sokan írták már előttem, hogy a zenében a Retro mint fogalom nem jelenti automatikusan a 60-as, 70-es éveket. (Semmi bajom ezekkel a zenékkel, gyermekkoromban a szüleim Korda Györgyöt, Kovács Katit, Illést stb. hallgattak.) Kellett ez a frissítés, még akkor is ha lesz egy réteg aki emiatt kevésbé fogja hallgatni a rádiót, viszont annyi új hallgató is lesz. De akkor a Retro legyen retro és ne keveredjen bele az egy két, három, öt évvel ezelőtti dal mert az kissé katyvasz lenne. Viszont akkor újra felmerül a kérdés, mi lesz a Best FM sorsa?
 #189015  Szerző: Glenn

shadoe írta: 2020.11.14. 22:38Ha valaki ebben az összeállításban nem találja meg a magának megfelelőt, akkor valahol már inkább magában keresse a hibát, ne a rádióban. Jók a daljavaslatok is, Train, RHCP, sőt kiegészíteném Def Leppard, Huey Lewisék, Nirvana, akár több számuk is mehetne, abszolút retro és nem egyslágeresek. És hát igen, jogos: ha már rock és műfaji sokszínűség, valóban érdemelne teret a Eurodance, legalábbis nem a legelfajzottabbjai. Most nem akarok senkit sokadjára is az Aqua, Scooter, Whigfield, Vengaboys, Captain Jack utálatommal fárasztani, de Culture Beat, Captain Hollywoodék, Haddaway (nála 2 sláger is játszik) teljesen rendben. Sőt, akkor már akár techno is, lásd Animotion, Technotronic, Moby - ezeket el kell, hogy bírja egy ilyen adó is, ha már átnyúl a 90-es évekbe. Még egy műfaji rést látok, amit nem tört át - még - a Retro: ez a Hip/Hop, R&B, ami a 90-es éveket megbolondította. Nem azt mondom, hogy forogjon Kris Krosstól a "Jump" vagy Sir-Mix-A-Lot-tól a "She Got Back", még a House Of Pain vagy Cypress Hill se hiányzik, tehát itt nagy az én dilemmám is, hogy van -e ilyennek helye egy magyar retro rádióban. Akkor már inkább a fórumtárs által javasolt Eurodance.
Én, mint célcsoport, nagyjából egyetértek veled. Ezeket utálod: Aqua, Scooter, Whigfield, Vengaboys, Captain Jack, én pedig ezekre (is) csajoztam, így nyilván - mint még vagy több százezer potenciális hallgató - én is szeretem, és szerintem menjenek ezek is.
"Nem azt mondom, hogy forogjon Kris Krosstól a "Jump" vagy Sir-Mix-A-Lot-tól a "She Got Back", még a House Of Pain vagy Cypress Hill se hiányzik" - ezek is beleférnek, tolta ezeket az MTV és a Top TV ezerrel, de lehet, hogy kéne nekik egy külön sáv, amikor ilyesmik szólnának. Az eurodance pedig szintén kellene (néha előfordul azért), de az előbb említettek között hülyén mutatna a rotációban. Én ezeknek is csinálnék egy külön blokkot, és hát nagyon fiatalkorom csajozós stílusának is, amit senki sem játszik. Ez pedig az italodisco és a new wave, amiknek nyilván csekély a rajongótábora, de régi korok meghatározó stílusai voltak, igazi retrók. :yes:
 #189009  Szerző: Robca87

Én is küldtem be listát és a 90-es évek és 2000-es évek dalait raktam bele. Van olyan amit hallottam is közölük.
 #189008  Szerző: shadoe

Robca87 írta: 2020.11.14. 15:46 Vajon ezeket a zenéket tényleg egy átlagos Retro hallgató szavazta be? Vagy a zenei szerkesztő utalása arra, hogy új szelek fognak fújni? Ezekkel a 90-es és 2000-es zenékkel mindennképen jól járnák
Úgy sejtem, a hallgatói Top Tenes listákat nem csak addig vették komolyan, hogy pár hetet szántak rá a nappali sávban, hanem hosszú távú koncepciót is sejtet. Minden tiszteletem és elismerésem, hogy ilyen szinten számít a hallgatók véleménye, és a sok különféle ízlést ennyire szándékozik kiszolgálni a rádió (nem gyakori eset a hazai rádióknál). Ez tudom, sokaknak nem tetszik, de ahogy olvasom a hozzászólásokat (amik legalább olyan jók, mint a Top 1000 lista), úgy látom, sokan viszont - velem együtt - éppen ezt szeretnék. Ha valaki ebben az összeállításban nem találja meg a magának megfelelőt, akkor valahol már inkább magában keresse a hibát, ne a rádióban. Jók a daljavaslatok is, Train, RHCP, sőt kiegészíteném Def Leppard, Huey Lewisék, Nirvana, akár több számuk is mehetne, abszolút retro és nem egyslágeresek. És hát igen, jogos: ha már rock és műfaji sokszínűség, valóban érdemelne teret a Eurodance, legalábbis nem a legelfajzottabbjai. Most nem akarok senkit sokadjára is az Aqua, Scooter, Whigfield, Vengaboys, Captain Jack utálatommal fárasztani, de Culture Beat, Captain Hollywoodék, Haddaway (nála 2 sláger is játszik) teljesen rendben. Sőt, akkor már akár techno is, lásd Animotion, Technotronic, Moby - ezeket el kell, hogy bírja egy ilyen adó is, ha már átnyúl a 90-es évekbe. Még egy műfaji rést látok, amit nem tört át - még - a Retro: ez a Hip/Hop, R&B, ami a 90-es éveket megbolondította. Nem azt mondom, hogy forogjon Kris Krosstól a "Jump" vagy Sir-Mix-A-Lot-tól a "She Got Back", még a House Of Pain vagy Cypress Hill se hiányzik, tehát itt nagy az én dilemmám is, hogy van -e ilyennek helye egy magyar retro rádióban. Akkor már inkább a fórumtárs által javasolt Eurodance. Végezetül, a duplán is játszott Michael Bublé kapcsán, ő többször előjött - hát én se gondolom, hogy ő retro. Pont azért néztem hatalmasat, amikor ezt megláttam a listájukon. Mai napig nem értem, hogy került oda (nem mintha bánnám). :)
 #189000  Szerző: knoskamatee

hatalmas fellélegzés ez a lista! hallatszik, hogy ez valóban a hallgatók szeretnék hallani itt és nem a zenei szerkesztő.
remélem kezdenek ezekkel valamit és pozícióba helyezik.
és ha ezek bekerülnek rotációba, ami itt a listán is elhangoztak, akkor boldog Retro hallgató leszek:
Red Hot Chili Peppers - Californication
Guns N' Roses - Paradise City
George Michael - Freedom 90'
Train - Hey Soul Sister
Diana King - I Say A Little Prayer For You
tiszta Danubius feeling! :yeah:

fikciós rész: szerintem akár elvétve lehetne egy két "retro" hangzású dal is rotálva, ami nincs szénné játszva*, nem ismert**, viszonylag friss** és belefér az ökoszisztémába. feltéve, ha egyáltalán lesz valami upgrade mostanság.

kíváncsi vagyok mit szólnátok hozzá, és, hogy szakmailag milyen hatással lenne a formatra. jönne még hallgató, csökkenne ez a szám? esetleg kicserélődik? ennyit elbírna még a "Retro", mint brand, vagy esetleg rebrandig? (ezalatt Danubiusra és/vagy Juventusra gondolok.) szerintem a 90-es 2000-es dalokkal még többet kaszálnának országosan.

+: de akkor jöhet a kérdés, hogy házon belül mi lesz a Best FM-el? szerintem ebben az állapotban úgy sincs értelme, bármilyen zenei fromattal menne, ha nincs tartalom. ezt a diskurzust átirányíthatom a megfelelő topikba is.

*Blinding Lights kisene, meg a hasonlóan felkapott trackek;
**Sia - Let's Love elférhet akár, ha nem lesz itthon felkapva.
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 212