RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#189266  Szerző: robert11

Balogh Vili a nyíregyin többször van hogy nem köszön el a hallgatóktól.
Amit mondtam is hogy van úgy hogy megy a zene majd hirtelen jön a reklám vagy még előtte megszólal egy másik zene valahonnan és úgy a reklám.
Egyszer visszatér még Troy is bízom benne a hazai rádiókba is.
 #189265  Szerző: Adam

Garfield írta: 2020.11.27. 10:11 A hajnali helyi sávot mindenhol végigpofázzák? A debrecenin az 1 órából az első 10 percben hosszú hírblokk megy, utána 40 perc a helyi tv beszélgetős műsorának ismétlése, egy az egyben, megszakítás nélkül, és csak 10 percnyi zene van a végén. Ez máshol is így van, vagy csak nálunk?
Nálunk Zalaegerszegen is beszélgetős műsor megy, 5-6 perc beszélgetés, majd lemegy 2 zene, és megint 5-6 perc. Ezek általában valamilyen helyi, vagy helyi kötődésű szakemberrel politikussal készült telefonos interjúk (pl könyvtár igazgató, de elég gyakran a polgármesterrel, múltkor pl a közút zala megyei igazgatójával). De kb 2 hónapja ugyanez megy szombatonként is 12-14 óra között is.

Valószínűsítem, hogy ezek a helyi sávok valamilyen szinten minden helyi frekin kicsit mások. Egyrészt múlik a szerkesztőn / szerkesztőségen is, meg azon is, hogy az adott helyi frekin milyen feltételeket támasztottak (szöveg-zene arány, stb)
 #189260  Szerző: Béci09

A nyíregyházi helyi műsorvezető mostanában rászokott arra, hogy 13:30 körül elhúzza a csíkot, és még el sem köszön a hallgatóktól. Ennyi pénzért ennyi jár :)
 #189258  Szerző: Garfield

A hajnali helyi sávot mindenhol végigpofázzák? A debrecenin az 1 órából az első 10 percben hosszú hírblokk megy, utána 40 perc a helyi tv beszélgetős műsorának ismétlése, egy az egyben, megszakítás nélkül, és csak 10 percnyi zene van a végén. Ez máshol is így van, vagy csak nálunk?
 #189245  Szerző: asr27

Szerintem meg a WIM DJ-k közül Wilcox a legjobb. Már Music Killers DJ-ként is nagyon jó zenéket szokott pörgetni.
Bárány, Hamvai, és DJ Juniortól fényévekkel jobb.
 #189229  Szerző: Béci09

Adam írta: 2020.11.25. 22:07
Béci09 írta: 2020.11.25. 18:34 A tegnapi Tiesto mix sem volt rossz, de azért én továbbra is szívesebben hallgatnék +1 óra DS-t. :)
Egyébként fogalmam sincs, hogy a világsztár DJ-knek mennyit fizet a rádió egy-egy mixért, de nem hiszem, hogy ez hosszú távon megérné nekik. Minden esetre lehetne folytatni a WIM-es bagázs gyérítését, például Yaminát teljesen nyugodtan eltávolíthatnák a büdös francba, lehetőleg minél előbb ;)
Némi ellentmondást vélek felfedezni a soraid között. Yamina a lightosabb, a normál rotációhoz közelebb álló stílust nyomja. Ugyanez Purebeat is. Sok zenét felhasznál a napi rotációból mindkettő. Pl most 22:04-kor Laidback Luke - Rolling Stone megy Yaminánál, ami egy alap rotációban lévő zene. Szóval miért is kellene elküldeni Yaminát? Metzger pedig kb középen áll. Willcox és Stately pedig ennél jóval elvontabb, a volt Music FM-es stílust nyomja. Ha már szakmai alapon nézzük a dolgokat, akkor utóbbi kettő eltávolításával kéne kezdeni.
Szerintem Yamina is szar. Érdemes belehallgatni a saját "zenéibe", meg ott van a Háborgó mélység remixe, tökéletes példa arra, amikor egy jó dalt elqrnak. A rotációs dalokból is általában ilyen leamortizált remixeket ad le. De amúgy igazad van, tényleg Wiollcox és Stately a legrosszab, viszont én yaminát utálom a legjobban az összes közül, de ez nyilván csak az én véleményem.
 #189227  Szerző: Adam

Béci09 írta: 2020.11.25. 18:34 A tegnapi Tiesto mix sem volt rossz, de azért én továbbra is szívesebben hallgatnék +1 óra DS-t. :)
Egyébként fogalmam sincs, hogy a világsztár DJ-knek mennyit fizet a rádió egy-egy mixért, de nem hiszem, hogy ez hosszú távon megérné nekik. Minden esetre lehetne folytatni a WIM-es bagázs gyérítését, például Yaminát teljesen nyugodtan eltávolíthatnák a büdös francba, lehetőleg minél előbb ;)
Némi ellentmondást vélek felfedezni a soraid között. Yamina a lightosabb, a normál rotációhoz közelebb álló stílust nyomja. Ugyanez Purebeat is. Sok zenét felhasznál a napi rotációból mindkettő. Pl most 22:04-kor Laidback Luke - Rolling Stone megy Yaminánál, ami egy alap rotációban lévő zene. Szóval miért is kellene elküldeni Yaminát? Metzger pedig kb középen áll. Willcox és Stately pedig ennél jóval elvontabb, a volt Music FM-es stílust nyomja. Ha már szakmai alapon nézzük a dolgokat, akkor utóbbi kettő eltávolításával kéne kezdeni.
 #189226  Szerző: Adam

funtibi írta: 2020.11.25. 17:51 Ha már annyi szó esett a 89.5ről, az vajon csak véletlen egybeesés, hogy most kezdett el nyomulni a Rise Fm 4 online rádióval is?
Éves szinten 100 millió Ft-ot frekvenciára nem fog kitermelni akárki. Főleg nem egy réteg rádió. Plusz még a stáb fenntartása.
 #189225  Szerző: Béci09

A tegnapi Tiesto mix sem volt rossz, de azért én továbbra is szívesebben hallgatnék +1 óra DS-t. :)
 #189224  Szerző: Glenn

Adam írta: 2020.11.24. 19:35 aSzerintem ez rádió függő is. Pl 3-as octavia fejegysége csak annyit írt ki a 95,8-nál, hogy "Rádió 1 Zalaegerszeg - Csak igazi mai sláger megy". Illetve amikor már átlépett a rádió a 99,4 keszthelyre, még mindig ezt írta ki. Pedig már a 99,4-en volt. Szóval nem frissül mindig időben. Tartom valószínűleg a címkiírás is ezért marad el bizonyos esetekben.
Nekem is ilyen autóm van, és valóban beragad az előző RDS PS. Ilyenkor manuális módban lépek egyet jobbra és vissza (mondjuk más aspektusban a második nem jó ötlet :roll: ), és kiírja az aktuálisat. A gond az, hogy ennek nincs köze a rádiótexthez. A Rádió 1-en bizony sajnos csak néha van dalcím, amit én is több készüléken ellenőriztem és tapasztaltam. Úgy gondolom, ez elég nagy gáz, mert aki rádiót hallgat, az nem shazamozik. Vezetek, hallgatom, szeretném tudni, mi szól. Troy nyugdíjba ment, kénytelen vagyok ránézni a kijelzőre. A Rádió 1-nél hiába... :(
  • 1
  • 311
  • 312
  • 313
  • 314
  • 315
  • 1021