RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#190003  Szerző: shadoe

Én arra élénkem emlékszem, hogy az "All I Want For Christmas Is You" 1994 végén olyan abszurd módon járta be az amerikai mainstream/pop rádiós listát, amire talán azóta se volt példa. 36. helyen debütált, lett 23., majd 9. és januárban már se híre, se hamva nem volt. Ez a 3 hetes Top 40-es "karrier" kisebbfajta őrületnek számított egy olyan listán, ahol ma is minimum 25-30 hetet eltöltenek a nagyobb slágerek. Mindez jelzésértékű a Petőfi karácsonyi dalához, az USÁ-ban ma is 3 hét alatt kitakarítják a rádiók a karácsonyi nótákat - év végén az AC és a Billboard Hot 100 megbolondul, aztán januárra visszaáll minden. Kb. 20 éve van már így. Az előző hozzászólóhoz csatlakozva én is úgy vélem, a Petőfi sokat javult zenei kínálatban, a Top 40 és a Top 15 órák nagyon rendben vannak, rendszeresen hallgatom. A Tubthumping és társai viszont maga a tömény borzalom, érdemes utánanézni, tegnap is volt egy olyan zenei óra, ahol fél órán belül lement a La Libertad, a "featuring" Majka szám, a Rembrands meg a Magashegyi Underground. Ugyanennek az órának a második felében pedig egymás után lement a "Don't Speak", közvetlen utána a "Blurred Lines", a rohadt unalmas "Boyfriend" (Mabel) /én nem ilyen recurrenteket akarok hallani, és pláne nem ennyiszer!/, majd szorosan a nyomukban a "Call Me Maybe" (ezt se bírom már hallgatni, annyira azért nem jó szám), majd az órazáró "Havana". Mindez a tömény gyönyör egy órán belül. Remélem, tudtam érzékeltetni, hogy miért van az, hogy egyszer jókat írok a Petőfiről, máskor meg szidom. EZÉRT. Mert ez a rádió ilyen. Egyszerre tömény jó és tömény sz...r.
 #190002  Szerző: Lion2005

homerhamm írta: 2021.01.22. 19:58
Lion2005 írta: 2021.01.22. 19:01
homerhamm írta: 2021.01.21. 18:35 Miért kell január vége fele karácsonyi dalt játszani (Kívánj igazi ünnepet!) kedves Petőfi Rádió?? Esetleg fennmaradt a tavalyi naptár a falon? :gülü:
Azért ez így elég gáz.
Nyilván ezt a dalt elsősorban nem karácsonyi dalként, hanem újdonságként játszották/játsszák, ezért szerintem nem baj, hogy nem vágták ki a rotációból december 26-án a többi karácsonyi dallal együtt. :)
Szóval július közepén 37 fokba a Balatonparton azt hallgathatom, hogy "Békés Karácsonyt mindenkinek!" Hát szép. :D Ez így illúzióromboló.
Nyárra már rég nem lesz a rotációban, szóval én a helyedben emiatt nem aggódnék. ;) (Hacsak nem fogják játszani recurrentként a karácsonyi időszakon kívül is, miután kikerült a rotációból, ami viszont tényleg furcsa lenne.)

Egyébként szerintem zenei téren a Petőfi magához képest sokat fejlődött az elmúlt hónapokban, mind az újdonságokat, mind a régebbi dalokat nézve. A TOP 40 is nagyon jó, igaz, mindig van 4-5 magyar dal, aminek semmi keresnivalója nem lenne a rotációban, még is ott vannak, de a nagy része teljesen rendeben van. A Chumbawambával sem lenne semmi baj, ha nem menne minden második nap, de én ebben is pozitív változást látok, egyre v változatosabbak a recurrent dalok is. Már csak a dumálós magyar zenei műsorokat kéne megszüntetni, amit nagyjából mindenki utál, meg egy markánsabb arculat sem ártana, és úgy (szerintem) az Aktív és a debreceni Best után simán lehetne a 3. legjobb magyar rádió.
 #190000  Szerző: homerhamm

Lion2005 írta: 2021.01.22. 19:01
homerhamm írta: 2021.01.21. 18:35 Miért kell január vége fele karácsonyi dalt játszani (Kívánj igazi ünnepet!) kedves Petőfi Rádió?? Esetleg fennmaradt a tavalyi naptár a falon? :gülü:
Azért ez így elég gáz.
Nyilván ezt a dalt elsősorban nem karácsonyi dalként, hanem újdonságként játszották/játsszák, ezért szerintem nem baj, hogy nem vágták ki a rotációból december 26-án a többi karácsonyi dallal együtt. :)
Szóval július közepén 37 fokba a Balatonparton azt hallgathatom, hogy "Békés Karácsonyt mindenkinek!" Hát szép. :D Ez így illúzióromboló.
 #189999  Szerző: Lion2005

Azért ez így elég gáz.
 #189998  Szerző: homerhamm

Ma is jól indított MAJJDNEM a Petőfi:

Kygo ft. Sandro Cavazza - Happy Now (kövezzetek meg én szeretem ezt a számot :) )

de aztán:
Strand Allstars - Kívánj igazi ünnepet!
Chumbawamba - Tubtubping...

pfffffffffffffff... ma 11:30-kor. :gülü: :gülü: :gülü: :gülü:
 #189991  Szerző: Garfield

Azért ez így elég gáz.
Ultragáz. Nem normálisak ezek.
 #189990  Szerző: homerhamm

Miért kell január vége fele karácsonyi dalt játszani (Kívánj igazi ünnepet!) kedves Petőfi Rádió?? Esetleg fennmaradt a tavalyi naptár a falon? :gülü:
Azért ez így elég gáz.
 #189939  Szerző: fdm019

shadoe írta:
mihalylovics írta: 2021.01.16. 22:49
shadoe írta: 2021.01.16. 21:30 Ez nem Hot AC kategória
Az egész Petőfi nem Hot AC kategória. Arra próbál hajazni, de valójában nem formattiszta, csomó oda nem illő dolog van benne (gagyi magyar zenék, napi mixműsor, rétestésztányira nyújtott interjúk). Igazából max. Titusz-formatnak lehetne ezt nevezni, nem Hot AC-nek, CHR-nek, vagy satöbbi :D
Pontosan ez a gond a Petőfivel, amióta az felel a zenei felhozatalért, aki. Ez a rádió mindig csak "próbál" valamit, de semmilyennek se sikerül lennie. A másik, amit írtál a végén. Én még a világon nem láttam olyat, hogy egy közszolgálati könnyűzenei rádió felelőse ennyire rátelepszik a zenékre és ennyire hülyén szelektál. Ebben az országban atom világslágereket nem ismertetnek meg az emberekkel, mert nincs normális országos popzenei rádiónk. Hogy az úristenben van az, hogy Justin Biebertől leadják az Anyone-t, mert olyan rohadtul up-to-date-ek akarnak lenni az újonnan kifejlesztett napi slágerlistájukkal, de a három másik, sokkal nagyobbat szólt világslágerét lazán kihagyják. Megjelentet a világ egyik első számú szólóénekese egy lemezt, és fél évig se híre, se hamva a Petőfiben, amikor meg már a negyedik számánál tart, akkor nagy kegyesen leadjuk, hogy azért etessük valamivel a népet. Ugyanezt csinálják egy rakat másik előadóval. Harry Styles-tól orrvérzésig nyomták az Adore You-t, majd egy évig, közben már a Golden bökdösi a listák élvonalát, a Watermelon-ról meg már kár is szót ejtenem. Az Imagine Dragonstól leadják ötszázszor a Zerot - tőlük már semmi mást, ami az egyik legkevésbé ismert számuk, a Natural, a Birds vagy a többiek, amiket én környező országok rádiójából ismerhettem meg csak, és nem mellesleg megint csak nagyobb slágerek voltak, sose láttak Petőfit. Taylor Swift ugyanez a kategória, most verheti a mellét a Petőfi a "Willow"-val, igaz, előtte kb. kilenc ismert számát kb. 3 éven keresztül cseszték leadni. Ariana Grande ugyanígy járt, most szerelmes a Petőfi a "Positions"-be, az előtte USA Number One és Európában is jócskán játszott 4-5 slágerét ugyanígy kb. 3 éven át le se sajnálták. És nagy tétben fogadok rá, hogy a Positons utáni 5-6 Ariana Grande-világslágert se fogják adni, ez az egy megy majd két évig, negyven hét után még állandó órakezdőt is csinálnak belőle. Ez egyszerűen hozzá nem értés, amatőrség, diszkrimináció, logikátlanság és legfőképpen büdös nagy lustaság keveréke, amire ahogy említettem, sehol nincs példa a környező országokban. Ez a rádió, játsszon akár több új zenét, mint 1-2 éve, akkor is Közép-Európa szégyene.
+1...
 #189938  Szerző: shadoe

mihalylovics írta: 2021.01.16. 22:49
Az egész Petőfi nem Hot AC kategória. Arra próbál hajazni, de valójában nem formattiszta, csomó oda nem illő dolog van benne (gagyi magyar zenék, napi mixműsor, rétestésztányira nyújtott interjúk). Igazából max. Titusz-formatnak lehetne ezt nevezni, nem Hot AC-nek, CHR-nek, vagy satöbbi :D
Pontosan ez a gond a Petőfivel, amióta az felel a zenei felhozatalért, aki. Ez a rádió mindig csak "próbál" valamit, de semmilyennek se sikerül lennie. A másik, amit írtál a végén. Én még a világon nem láttam olyat, hogy egy közszolgálati könnyűzenei rádió felelőse ennyire rátelepszik a zenékre és ennyire hülyén szelektál. Ebben az országban atom világslágereket nem ismertetnek meg az emberekkel, mert nincs normális országos popzenei rádiónk. Hogy az úristenben van az, hogy Justin Biebertől leadják az Anyone-t, mert olyan rohadtul up-to-date-ek akarnak lenni az újonnan kifejlesztett napi slágerlistájukkal, de a három másik, sokkal nagyobbat szólt világslágerét lazán kihagyják. Megjelentet a világ egyik első számú szólóénekese egy lemezt, és fél évig se híre, se hamva a Petőfiben, amikor meg már a negyedik számánál tart, akkor nagy kegyesen leadjuk, hogy azért etessük valamivel a népet. Ugyanezt csinálják egy rakat másik előadóval. Harry Styles-tól orrvérzésig nyomták az Adore You-t, majd egy évig, közben már a Golden bökdösi a listák élvonalát, a Watermelon-ról meg már kár is szót ejtenem. Az Imagine Dragonstól leadják ötszázszor a Zerot - tőlük már semmi mást, ami az egyik legkevésbé ismert számuk, a Natural, a Birds vagy a többiek, amiket én környező országok rádiójából ismerhettem meg csak, és nem mellesleg megint csak nagyobb slágerek voltak, sose láttak Petőfit. Taylor Swift ugyanez a kategória, most verheti a mellét a Petőfi a "Willow"-val, igaz, előtte kb. kilenc ismert számát kb. 3 éven keresztül cseszték leadni. Ariana Grande ugyanígy járt, most szerelmes a Petőfi a "Positions"-be, az előtte USA Number One és Európában is jócskán játszott 4-5 slágerét ugyanígy kb. 3 éven át le se sajnálták. És nagy tétben fogadok rá, hogy a Positons utáni 5-6 Ariana Grande-világslágert se fogják adni, ez az egy megy majd két évig, negyven hét után még állandó órakezdőt is csinálnak belőle. Ez egyszerűen hozzá nem értés, amatőrség, diszkrimináció, logikátlanság és legfőképpen büdös nagy lustaság keveréke, amire ahogy említettem, sehol nincs példa a környező országokban. Ez a rádió, játsszon akár több új zenét, mint 1-2 éve, akkor is Közép-Európa szégyene.
 #189937  Szerző: mihalylovics

• 1
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • 627