RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#190441  Szerző: gyuri133

Egyetértek Adam-mal, kb. 20 éve minden normális kerrádióban alap, hogy reggel show-műsor van. És Balázsék ezt a műfajt nagyon magas szinten művelik, nem hiába piacvezetők 2009 óta. Aki hallgatja, tudja, hogy profi szakmai háttér van mögötte, és minden adásra felkészülnek. Sokan mondogatják azt a baromságot, hogy nincsenek témáik, csak röhögésből áll az egész műsor. Aki ezt mondja, vagy nem hallgatta a műsort soha, vagy hazudik. Mindig van egy téma, amihez hozzászólhatnak a hallgatók is, interjúk, játékok, stb. A zene pedig azért kevesebb, mint a petőfin, retrón, stb. mert a helyi reklámblokkok, amiknek a nagy része helykitöltő önpromóció, sok időt elvesznek. Mindenki jobban örülne, ha ezt az időt zene töltené ki, de a hálozatos rádiózás ezzel jár. Majd ha megnyerik a 89.5- öt, akkor remélhetőleg átminősítik országossá, és akkor több zene lesz.
 #190433  Szerző: Adam

Béci09 írta: 2021.03.05. 12:48 A Balázsék műsorról már többször elmondtam a véleményemet, úgyhogy azt most nem ecsetelném. Az, hogy egy zenei rádió reggeli sávjában még a Kossuthnál is kevesebb zene van, és még azt a keveset is lekeverik, önmagában is eléggé szakmaiatlan dolog. Egyébként szerintem most már nyugodtan ki lehetne őket rúgni. Régen ők vitték a hátukon az egészet, mert a R1 rotációja annyira gyenge volt, hogy gyakorlatilag csak azok hallgatták, akik lusták voltak eltekerni a balázsék után, de mostanra szerintem javult annyit, hogy nem vérezne el a rádió, ha a balázsék megszűnne. Nyilván vagy két hétig menne a hőbörgés a facebookon, talán még a hallgatottság is megcsappanna egy kicsit, de hosszú távon nem okozna gondot. Sajnos a kommunikációjuk nem ebbe az irányba mutat, napközben is egyre agresszívebben promózzák azt a "műsort", sajnos, bár ritkábban, de vannak bejátszások is, meg ott van a music menu elején az a mondat, amit a pokolba kéne száműzni: "balázsék minden hétköznap reggel beindítják a napodat" - hát az enyémet biztos nem :vomit:
Ismerjük a véleményedet Balazsekrol, persze leírhatod minden masnap egy kicsit más szemszögből, vagy minden harmadnap más szakmai háttérbe csomagolva, de kicsit unalmas már 😀
Orszagosnak tekinthető radio, ez a fajta show-műsor ami egy ilyen rádióba való. A Retro és a Petofi is zenei radio, A reggeli műsor is ugyanez, csak más személyekkel. 2 óra szöveg a többi zene, hírek stb. És a témák is teljesen hasonlóak.

Ertem, hogy utalod őket, de teljesen felesleges szakmai érveket keresgélni ez mögé, mert nincsenek. akkor ne hallgasd, mert most úgy látom, annyira mégsem utalod, mert mégiscsak hallgatod. 😀
 #190432  Szerző: Béci09

Adam írta: 2021.03.08. 20:47
Béci09 írta: 2021.03.07. 20:09 Most mondta Hamvai, hogy holnaptól konzervek lesznek a mixműsorok (legalábbis a DS biztosan), A KORLÁTOZÁS MIATT. Én vagyok a hülye, hogy nem látok összefüggést a kettő között? :D
Konkrétan ezt én sem ertem. A tavaszi első hullám alatt, aztán szeptembertől a második hullám alatt sokáig otthonról készítették a műsort. Tavasszal szabadon választható volt a home office-stúdió, akkor szinte mindenki home officeba menekült. Hamvai szinte mindig bent volt, a másik két jómadár inkább otthonról nyomta. Szeptembertől amikor még nem volt semmiféle korlátozás, a bulik viszont ezerrel mentek, és nyilvánvaló volt hogy ezek a covid melegágyai, egyszerűen hazazavarták őket, az összes többi DJ-vel együtt.
Nem ertem, hogy ezt miért nem lehet most megoldani.
Na, most mégis élőben megy a DS a stúdióból, viszont délután Begi mixe felvételről ment, Györke Attis pedig a borzalmas hangminőségből ítélve otthonról csinálta a műsorát, mert egy műsorvezető, aki egyedül ül egy stúdióban, biztos hatalmas járványügyi kockázatot jelent... Balázsék bezzeg bemehettek, mert hát az idióta klímás játék nem maradhat el... Valahogy úgy érzem, hogy mindig, minden tekintetben fejetlenség van ennél a rádiónál.
 #190431  Szerző: Adam

Béci09 írta: 2021.03.07. 20:09 Most mondta Hamvai, hogy holnaptól konzervek lesznek a mixműsorok (legalábbis a DS biztosan), A KORLÁTOZÁS MIATT. Én vagyok a hülye, hogy nem látok összefüggést a kettő között? :D
Konkrétan ezt én sem ertem. A tavaszi első hullám alatt, aztán szeptembertől a második hullám alatt sokáig otthonról készítették a műsort. Tavasszal szabadon választható volt a home office-stúdió, akkor szinte mindenki home officeba menekült. Hamvai szinte mindig bent volt, a másik két jómadár inkább otthonról nyomta. Szeptembertől amikor még nem volt semmiféle korlátozás, a bulik viszont ezerrel mentek, és nyilvánvaló volt hogy ezek a covid melegágyai, egyszerűen hazazavarták őket, az összes többi DJ-vel együtt.
Nem ertem, hogy ezt miért nem lehet most megoldani.
 #190423  Szerző: shadoe

Snake05 írta: 2021.03.07. 16:00 A Beautiful madness-t is "jókor" kezdik el játszani... Előre szólok, hogy a Jerusalema-t meg jövő hónapban teszik majd a rotációba, és természetesen újdonságként fogják bekonferálni. Azért sokkal jobb már a helyzet, mint Bertók alatt, amikor minden dalt legalább fél éves késéssel sikerült felfedezniük, de néha még mindig "elalszik" a zenei szerkesztő.

Ezeket az új magyar zenéket meg záros határidőn belül ki kéne irtani a rádióból, mert borzalmasak. Lassan már a Petőfi magyar zenéi is hallgathatóbbak, mint a R1-esek. Ha ennyire nincsenek normális újdonságok, akkor inkább játsszák az elmúlt 4-5 év ismert, bejáratott magyar dalait. Pl. Follow the flow: Nem tudja senki, Maradok távol, Anyám mondta; Halott Pénz: Amikor feladnád, Hajtól szívig; New Level Empire: Beléd fulladnék, Odafuthatnánk; Majka: Mindenki tácol, Füttyös; Freddie: Csodák; Horváth Tamás: Meggyfa; Byealex/Lotfi Begi: Bababo; Honeybeast: Így játszom, Ego; Wellhello: Odaút, Nem olyan lány, Sokszor volt már így; Dr. BRS/Fekete vonat/Halott Pénz: Hol van az a lány, stb... Ezeket sokkal szívesebben hallgatnám akár napi szinten is, mint a noname, gyengus újdonságokat. Nem is értem, hogy miért kísérleteznek ezzel.
Nekem az a benyomásom, hogy a R1 és a Petőfi szeretik cserélgetni egymás "hülyeségeit", persze itt sok jó szám is helyet cserél, ezért az idézőjel. A Petőfi átlopta a Hypnotised-t, a The Business-t, vagy tavaly a My Life Is Goin' On-t a R1-től, sőt az Ava Max és Mabel-számokat is előbb kezdték játszani, ellenben a R1 a OneRepublic-ot, a Sam Smith-számokat szereti ellopni a Petőfitől, persze szigorúan akkor, amikor már odaát kitelt a szám becsülete. De fordítva is, a Petőfi is óriási késésekkel adja a R1-ben felkapott számokat. Külön zavaró, hogy sokszor a petőfis verziók tele vannak indokolatlan, a számot alaposan roncsoló idióta rapbetétekkel, lásd Kings & Queens vagy az előbb említett The Business. Egy biztos, a R1-nél sokkal jobban figyelik a slágerlistákat (erre sokszor utalás is történik pl. Gerinél), az atom slágerek mellett sose mennek el (lásd Lemonade, Watermelon Sugar, Olivia Rodrigo), míg a Petőfin az a szerkesztési színvonal, hogy pont ezeket szeretik elkaszálni a no-name zenék javára. A magyar számok minőségét szerintem elég jól érzed, a listád a valóban trendi, számomra is a többségében jó zenéket tartalmazza, én még KSA-val egészíteném ki, de amúgy rendben van.
 #190421  Szerző: Béci09

Most mondta Hamvai, hogy holnaptól konzervek lesznek a mixműsorok (legalábbis a DS biztosan), A KORLÁTOZÁS MIATT. Én vagyok a hülye, hogy nem látok összefüggést a kettő között? :D
 #190419  Szerző: Snake05

A Beautiful madness-t is "jókor" kezdik el játszani... Előre szólok, hogy a Jerusalema-t meg jövő hónapban teszik majd a rotációba, és természetesen újdonságként fogják bekonferálni. Azért sokkal jobb már a helyzet, mint Bertók alatt, amikor minden dalt legalább fél éves késéssel sikerült felfedezniük, de néha még mindig "elalszik" a zenei szerkesztő.

Ezeket az új magyar zenéket meg záros határidőn belül ki kéne irtani a rádióból, mert borzalmasak. Lassan már a Petőfi magyar zenéi is hallgathatóbbak, mint a R1-esek. Ha ennyire nincsenek normális újdonságok, akkor inkább játsszák az elmúlt 4-5 év ismert, bejáratott magyar dalait. Pl. Follow the flow: Nem tudja senki, Maradok távol, Anyám mondta; Halott Pénz: Amikor feladnád, Hajtól szívig; New Level Empire: Beléd fulladnék, Odafuthatnánk; Majka: Mindenki tácol, Füttyös; Freddie: Csodák; Horváth Tamás: Meggyfa; Byealex/Lotfi Begi: Bababo; Honeybeast: Így játszom, Ego; Wellhello: Odaút, Nem olyan lány, Sokszor volt már így; Dr. BRS/Fekete vonat/Halott Pénz: Hol van az a lány, stb... Ezeket sokkal szívesebben hallgatnám akár napi szinten is, mint a noname, gyengus újdonságokat. Nem is értem, hogy miért kísérleteznek ezzel.
 #190410  Szerző: knoskamatee

és a félegyházit is lehetne javítani. borzalmas! folyamatosan ugrál a hang, van hogy teljesen elmémul. valamint maga az adó is döglődik, folyamatosan gyengül a jel is. örülök ha a zajból kiszedem, pedig néha jött sztereó is. :/
 #190408  Szerző: potyi

Mikor tervezik javítani a miskolci és balatoni adások hangminőségét? Még mindig vállalhatatlan...
 #190402  Szerző: Béci09

A Balázsék műsorról már többször elmondtam a véleményemet, úgyhogy azt most nem ecsetelném. Az, hogy egy zenei rádió reggeli sávjában még a Kossuthnál is kevesebb zene van, és még azt a keveset is lekeverik, önmagában is eléggé szakmaiatlan dolog. Egyébként szerintem most már nyugodtan ki lehetne őket rúgni. Régen ők vitték a hátukon az egészet, mert a R1 rotációja annyira gyenge volt, hogy gyakorlatilag csak azok hallgatták, akik lusták voltak eltekerni a balázsék után, de mostanra szerintem javult annyit, hogy nem vérezne el a rádió, ha a balázsék megszűnne. Nyilván vagy két hétig menne a hőbörgés a facebookon, talán még a hallgatottság is megcsappanna egy kicsit, de hosszú távon nem okozna gondot. Sajnos a kommunikációjuk nem ebbe az irányba mutat, napközben is egyre agresszívebben promózzák azt a "műsort", sajnos, bár ritkábban, de vannak bejátszások is, meg ott van a music menu elején az a mondat, amit a pokolba kéne száműzni: "balázsék minden hétköznap reggel beindítják a napodat" - hát az enyémet biztos nem :vomit:
  • 1
  • 287
  • 288
  • 289
  • 290
  • 291
  • 1022