RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#190882  Szerző: Snake05

djlacee írta: 2021.03.28. 22:45 Nem akarok beleszólni, de szerintem van olyan Rádió 1 verzió, ahol a helyi sávban női műsorvezető van.
Így van, pl. Csizinszky Éva a többek között a balatoni frekiken. Kár, hogy a valós tudásának kb. 5%-a hallatszik a végeredményen, de ez szerintem nem rajta múlik. A helyi R1 műsorokanak azért sem látom értelmét, mert a legtöbb helyen a műsorvezető csak egy szinkronhang, aki 10 perc alatt felmondja az előre megírt megszólalásokat, kap 2000 forintot és megy a dolgára. Szerencsére vannak kivételek, pl. Sopron, Szeged, Debrecen, de a legtöbb frekin sajnos ez a helyzet.
 #190881  Szerző: djlacee

Nem akarok beleszólni, de szerintem van olyan Rádió 1 verzió, ahol a helyi sávban női műsorvezető van.
 #190880  Szerző: Snake05

Túl sok pénz és energia megy a reggeli és az esti sávba, a nappali sáv kárára. Ha Attis és Tamás is kiesik, összeomlik az egész rádió (volt már rá gyakorlati példa). Egyensúlyt kéne teremteni. Ha a 14 darab WIM-es "muzikbogyó" felét elzavarnák, biztos lenne pénz normális beosztásra nappal. Írtátok már többen, hogy kéne női műsorvezető, ezzel maximálisan egyetértek. Így Attis is csak 4 vagy 5 óráig lenne adásban egy nap, és talán maradna ideje, ereje normális konfokat csinálni a TOP 50-hez, mert annak, ami most megy abban a műsorban, nincs semmi értelme. Most komolyan, ki nem sz*rja le, hogy Kesha babakocsiban sétáltatta a macskáját?! A dilettáns vezetőség meg nem érzi, hogy ez így rohadtul nem jó?! Azzal is jobban járnánk, ha műsorvezető nélkül menne, legalább több dal férne bele a szűkös műsoridőbe.
 #190877  Szerző: potyi

Szerintem baromira túl van terhelve a két délutáni R1 műsorvezető. Iszonyú sokat vannak adásban, két másik shiftet pótolnak. Plusz a háttérmunka. (És a Best FM hármasa talán még durvábban nyomja, egyszerre sok rádióra.)

Ebben én pillanatok alatt kiégnék. Ha ezt is belekalkuláljuk, akkor szerintem kurvajó a R1 Top50.

A R1-hez meg kéne két női műsorvezető. Ott van Faragó Janka, aki az egyik legjobb "feltörekvő", vagy Mák Kata, Kiss Márti. Csak inspirációnak.
 #190876  Szerző: shadoe

Snake05 írta: 2021.03.28. 18:29 Szerintem a TOP 50-nél a műsorvezetés minőségével is baj van. Félreértés ne essék, Attis nagyon jó műsorvezető, de azt nem tudom elfogadni, hogy a TOP 50 összes megszólalása arról szól, hogy XY előadó mit főzött ebédre, mit posztolt az instára, kivel veszett össze, stb..., tehát tele van bulváros hülyeségekkel, amiknek semmi közük az adott dalhoz. Ezt a színvonalat egy 9 éves Pistike is tudja, egy közel országos rádióban tegyük már egy kicsit magasabbra a lécet! Nem azt mondom, hogy Klamancsek szintjét kell hozni, de azért Ziziét/Meggyesi Gáborét illene. Náluk sokszor annyi hiba van, mint a R1-nél, de az biztos, hogy a toplistaműsorokat teljesen korrektül, felkészülten vezetik.
Krisztiánnál egyrészt jó volt a tanítómester (Casey Kasem), másrészt nála meg volt a szorgalom, a tehetség, az elszántság, és egy csomó minden, ami egy tökéletes countdown műsorhoz kell. Élete egyik legjobb rádiós húzása volt, hogy csinált valami mást Magyarországon, mint amilyenek az addigi slágerlistaműsorok voltak. (Ebben idehaza B. Tóth volt az úttörő, a Poptarisznya Top 40-es listájával a 80-as években.) Azt többen érezzük, és joggal, hogy ebből a R1 Top 50 műsorból sokkal többet is ki lehetne hozni. Nekem jelenlegi formájában ez nem sokkal több, mintha a sima rotációt hallgatnám. Ötletelni kéne rajta. Például lehetne ilyet, hogy a Justin Bieber szám kapcsán egy 1-2 perces kis mixbe összesűríteni, hogy ki mindenki más vitte már sikerre a "Lonely" dalcímet, pl. Akon, Joel Corry, Nana, Machine Gun Kelly, Noah Cyrus, Jennifer Lopez/Maluma. Ez biztos jobban érdekelne engem, mint egy teljesen érdektelen sztárpletyka. De az előbb említett Casey is mindig érdekessé tudta tenni a slágerlistáit, egyrészt soha senkiről nem mondott rosszat, másrészt amikor pl. az Erasure kapcsán megemlítette, hogy véletlenül törölték le a felvételeiket a BBC-nél, mert szó szerint vették az Erasure feliratot, vagy amikor Tina Turnerről elmondta, miért gondolja azt, hogy ő előző életében élt már Egyiptomban és miért hisz a reinkarnációban, akkor az ilyenekre az ember odafigyelt. Kutatómunkát igényel, de megéri, sőt én az ilyen valóban érdekes sztorikat teaserekkel vezetném fel, csak utalnék rá, leadnám a következő számot, és 5 perc múlva térnék vissza rá, hogy a hallgató ott maradjon. Egy szó mint száz, nagyon sok mindennel lehetne színesíteni. Tényleg kéne a R1-re egy, a rádióhoz méltó, még színvonalasabb slágerlistaműsor.
 #190872  Szerző: Snake05

Szerintem a TOP 50-nél a műsorvezetés minőségével is baj van. Félreértés ne essék, Attis nagyon jó műsorvezető, de azt nem tudom elfogadni, hogy a TOP 50 összes megszólalása arról szól, hogy XY előadó mit főzött ebédre, mit posztolt az instára, kivel veszett össze, stb..., tehát tele van bulváros hülyeségekkel, amiknek semmi közük az adott dalhoz. Ezt a színvonalat egy 9 éves Pistike is tudja, egy közel országos rádióban tegyük már egy kicsit magasabbra a lécet! Nem azt mondom, hogy Klamancsek szintjét kell hozni, de azért Ziziét/Meggyesi Gáborét illene. Náluk sokszor annyi hiba van, mint a R1-nél, de az biztos, hogy a toplistaműsorokat teljesen korrektül, felkészülten vezetik.
 #190870  Szerző: Béci09

robert11 írta: 2021.03.28. 14:40 A Juvi 26 év után szűnt meg az se piskóta ilyen hosszú évekig működő rádiók már valószínűleg soha sem lesznek mint a Danubiusz és Juventusz volt mert manapság 7 év a max.
Oké, de ezt ne írd már le többször, légy szíves! Egyrészt azért, mert már legalább tízszer leírtad, másrészt azért, mert baromság. Köszi.
 #190869  Szerző: robert11

A Juvi 26 év után szűnt meg az se piskóta ilyen hosszú évekig működő rádiók már valószínűleg soha sem lesznek mint a Danubiusz és Juventusz volt mert manapság 7 év a max.
 #190868  Szerző: noartist

asr27 írta: 2021.03.27. 06:47
Béci09 írta:
nermalcat írta: 2021.03.26. 21:42 Sziasztok! Szerintem kirúgták Lotfi Begit, már az gyanús volt nekem, hogy harmadik hete van szabadságon, de pár napja már a szignálokból is kivágták a nevét és Geri sem említi meg sosem, úgy konferálja be a zenéket, mintha ő lenne a DJ, pl. "indítom Tiesto-tól a The business-t". Ti mit gondoltok erről?
Nekem eddig fel sem tűnt, de belehallgattam az utolsó pár Live mixbe a honlapon, és tényleg eltűntek a Begis swepperek. Mérget azért nem vennék rá, hogy elküldték, mert ennél a cégnél csak akkor biztos bármi, ha már megtörtént. Minden esetre nem lenne példátlan a szabadság alatti kirúgás, lásd Revolution, StrongR, Retro Reggel. Úgy gondolom, hogy ez egy aljas és gyáva megoldás, és rohadtul inkorrekt, hogy a műsorvezetők el sem tudnak köszönni a hallgatóktól. Magát a Live mixet viszont nem sajnálnám egyáltalán, az esetek döntő többségében elkapcsolási faktor volt nálam. Ha viszont egy újabb mixműsor jönne a helyére, akkor továbbra is kerülni fogom a R1-et ebben a sávban.
A számomra megfelelő műsorrács valahogy így nézne ki:
10h-14h: női műsorvezető (Mák Kata / Kiss Márti / esetleg Majoros Rita, ha őt is elküldik a Petőfitől)
14h-18h: Attis
18h-20h: Gergő
20h-21h: DS TOP40
21h-22h: DS mix
22h-24h: WIM
Szerintem pedig, óriási hiba lenne kivenni a Live mixet!
Egyedül abban az egy órában hallgatom rendszeresen a rádiót, sok-sok újdonság szokott a Live Mixben szólni.

Újdonságokat lehet a normál rotációba is rakni, nem kell ragaszkodni a mixhez bármi áron.
 #190867  Szerző: robert11

Na Begi jó rég óta nincs számomra is fura ez a hosszú szabi nem is tudom kinél volt még így lehet nem itt a rádió1en, de valahol már előfordult ilyen.
A rádiózás témájába nem mennék bele ugyan is már én is sokszor kifejtettem a véleményem nagyon más lett az utóbbi 25 30 év alatt a kínálat is gyérebb lett mint azt sokszor beszéltük, politika irányítja a rádiókat is aminek nem kéne nem lenne szabad hogy így történjen így legyen.
A retrónak sem olyannak kellett volna lennie amikor megalakult amilyen eddig volt most tapasztapasztalhattunk egy kis változást ugyan ez által már a tarisznyák is jobbak de nem hozzá értő ember foglalkozott a dologgal az tény ezt sem ecsetelgetném tovább mert erről is elmondtam már sokszor mit gondolok.
A slágerlisták is furák valóban ott vannak a román rádiók radiorománia, profm, meg a lett és a litváni ehr na ezeken vannak olyan zenék amelyeket nem vagy csak későn adnak a magyar rádiók r1en szokta adni közülük csak későn érnek ide.
Annó 10 éve a radiorománián már rég hallottam Alexandra Stan számait míg ide egy fél évvel később érkeztek.
A rotációt vagy azt hogy ne hallja az ember többször egy nap ugyan azt, azt mondo úgy leeht kiküszöbölni hogy más rádiót is hallgat napközben az ember nyilván ezt mondjuk csak az tudja megtenni ahol nem egyvalami szól a műhelyben most így homeoffice alatt megteheti az ember hogy online internet rádiókat is hallgat és ez által is változatosabbá teszi a rádiózást.
Más orvosság erre nincs mivel kevés a hazai jó rádió
Én javasolnám hogy adjanak a Danubiusznak a retró helyett egy országos frekvenciát ne csak online szóljanak mert én bele hallgattam és tök olyan mint a régi Danubiusz van olyan szerintem és annó nagyon elszúrták hogy hagyták veszni nyilván valakinek érdekében állt hogy megszűnjenek de nagy bűn volt megszűntetni egy 23 éves rádiót.
Pár év után a juvi is megszűnt ami a Danubiusz megszűnése után volt a leg régebben működő rádió. Nem sok értelme volt mert hiába van slágerfm Best mennek rajtuk hasonló zenék mint a juvin voltak vagy a Danubiuszon és a Petőfi is job lenne ha nevet változtatna mert ez már egyáltalán nem Petőfi még csak nem is hasonlít a régi öreg Petőfire ahol 4-től 8ig vasárnaponként hallhattunk egy igen színvonalas Popptarisznyát B Tóth Lacival, ugye erről is sokszor kifejtettem már a véleményem mit gondolok róla nyilván nem ő tehet róla mert azt kell nyújtani amit a rádió igényel de olyan petőfihez hasonló csak az online adásai voltak az óta apszolút nem vagy ott volt a Reggelicsúcs, a Kívánságreggel, Sportreggel, a vízállásjelentés, Ambrus Kiri műsora én akkor még nem éltem max 1 éves lehettem akkor is még ment de hallottam róla vagy Kristóf Gábor szombatesti slágerlistája
szerintem sokan ezeket már nem is ismerik milyen volt régen a Petőfi.Vagy B Tóth Laci csütörtöki popptarisznya kiadása vagy Komjáthy Gyuri vasárnapi kívánságműsora. Jó ő már idős de egy hasonlót lehetne most is csinálni vagy úgy mondva ő már nem dolgozik mert Laci is idős de még mindíg csinálja a tarisznyát.
Na a rádió1 műsorvezetőiről is már sokszor volt szó igen valhogy így kellene ezt nem Attisnak lenyomni 10től 6ig a műszakot kéne egy délutáni roadshow Fittikémmel a kiskunfélegyházi macsóval járnák a várost lennének témák csak nem a musiccarral, hanem a rádió1carral.
Valamin t visszakéne hozni a discoshit 8tól 9ig való slágerlistáját sokaknak az jobban bevált ahogy hallottam. Leg többen ott hallottak újabb zenéket olyanokat, melyeket napközben a rotációban nem hallani.
Petőfin volt még a Daráló még az jutott eszembe de ma már azt lehet tényleg nem igényelnék a hallgatók
Páran meg fognak kövezni az írásom miatt tudom, de én megéltem ezeket a korszakokat és tényleg így voltak nem csak úgy a levegőbe beszélek de biztos vannak itt a fórumozók között is akik még emlékeznek a ezekre vagy pl a jó régi Danubiuszos korszakra a 90es évekből de sokak szerint már 86ban is nagyon jó volt a rádió.
  • 1
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • 1022