RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#191396  Szerző: Rickykeee23

Jaja, ez kristálytiszta. Nem is arra gondoltam, hogy én tudjam hallgatni itt a 89,5-öt, hanem, hogy ha erősítenek akkor Tatabányát, Székesfehérvárt és Gyöngyöst valószínüleg szépen le fogják fedni, ha már majdnem, hogy én tudnám hallgatni, ha nem lenne zavaró a 89,4 Petőfi.
 #191395  Szerző: Kovi02

Rickykeee23 írta: 2021.04.15. 12:45 Nem hinném, hogy kitolnának magukkal. Valami misungolás biztosan van a háttérben. Lehet, hogy az utolsó pillanatokban a Juventus, a kezdetektől meg a Music FM sem használta ki 100%-osan a 89,5-öt. Az R1 meg valószínűleg kimaxolja.
Ezt onnan gondolom, hogy ahogy lentebb írtam a 89,5-ön a Juventus-t tudtam hallgatni Mohács mellet. Az utolsó évében már nem. A Music FM-et meg egyszer sem csíptem el. A Juventus-t Szekszárdon már autórádióval el lehetett csípni. Az utolsó 1 évében nekem nem sikerült. A Music FM-et Szekszárdon sosem tudtam elcsípni.
A 89,5 erre szerintem kicsit korlátozva lehet a csávolyi 89,4 miatt. A pesti nagyadók itt rendszerint jönnek még a kis Sonymmal is, de a 89,5-t szinte sosem fogtam.
 #191393  Szerző: Braze

Ha jól láttam, teljesítménynövelés is lesz, 77,6-ról 100 kW-ra.
 #191392  Szerző: Rickykeee23

Nem hinném, hogy kitolnának magukkal. Valami misungolás biztosan van a háttérben. Lehet, hogy az utolsó pillanatokban a Juventus, a kezdetektől meg a Music FM sem használta ki 100%-osan a 89,5-öt. Az R1 meg valószínűleg kimaxolja.
Ezt onnan gondolom, hogy ahogy lentebb írtam a 89,5-ön a Juventus-t tudtam hallgatni Mohács mellet. Az utolsó évében már nem. A Music FM-et meg egyszer sem csíptem el. A Juventus-t Szekszárdon már autórádióval el lehetett csípni. Az utolsó 1 évében nekem nem sikerült. A Music FM-et Szekszárdon sosem tudtam elcsípni.

Kíváncsi vagyok, hogy mit fog produkálni a 89,5 a Rádió1-el.
 #191391  Szerző: Kovi02

adam1400 írta: 2021.04.15. 10:35 Eltaláltad :D Ma mondták Balázsék Dunaújvárost, Székesfehérvárt, Gyöngyöst és Hatvant is a másik 2 mellé.
Fehérvárnak vannak olyan részei ahol a Széchenyi-hegy kifejezetten gyenge,a Velencei-hegységben is vannak olyan pontok az északi parton ahol vannak vételi lyukak (annak ellenére hogy Velencén és a déli parton a DAB+ beltéren is hibátlan volt)
Dunaújváros környéke jól fedett,de a 6-n vannak vételi lyukak a Széchenyi-hegy vételében,talán a 106,5 fedi azt a részt is.
Hevesben régen jártam,Hatvanban a 96,4 is tökéletesen szólt,de Gyöngyös talán kissé messze van ahhoz,hogy 100%-os fedést biztosítson a 89,5.
 #191389  Szerző: zenefalo

Hatvanban és Gyöngyösön ki tudja hanyadik adóváltás lesz már, 5 éven belül? Amíg Juventus volt a 89.5-ön, Gyöngyösön elég zajosan jött, emlékeim szerint.
 #191388  Szerző: almos629

adam1400 írta: 2021.04.15. 10:35 Eltaláltad :D Ma mondták Balázsék Dunaújvárost, Székesfehérvárt, Gyöngyöst és Hatvant is a másik 2 mellé.
A 89.5 összeér a 92.6-tal, az egri 101.3-mal és a dunaújvárosi 106.5-tel? Vagy akkor az autópályák, főutak lefedése már nem cél?
 #191385  Szerző: adam1400

potyi írta: 2021.04.14. 20:05
Adam írta:
potyi írta: 2021.04.14. 18:50 Balázsék reggel azt mondták, hogy jobb minőségben fog szólni az adás mindenhol. Nagyon kíváncsi leszek rá, hogy mondjuk Tatabányán vagy Fehérváron mégis hogyan fog jobb minőségben szólni helyi freki nélkül. Az még izgibb lesz, amikor Fehérváron az egyik utcában majd a 90.6, a másikban meg a 89.5 fog szólni, nem lesz szinkronban és a helyi blokk miatt más-más kontent lesz majd. :)

Erre mondjuk egy megoldás van, a 90.6-ot úgyis szintén a Radio Plus Kft. üzemelteti, át lehet kérni vételkörzet-bővítéssé, és mondjuk FM-ről vagy AH-s mikrón át relézni a 89.5-öt. Meg az összes többi Radio Plusos környező helyi frekin ugyanígy. Kérdés, vajon eszükbe jutott? :)

Félreértés ne essék, a 89.5 nagyon jó ötletemről gratula, hogy ezt elérték, 2016 óta indokolt lett volna. Viszont okosan kell ezt a váltást intézni, hogy ne okozzon több problémát, mint amennyit megold.
Mondták konkrétan, hogy Fehervarnak is reszeltek a 89,5 miatt?

Ez egyébként így van. Viszont én tovább megyek, 89,5 központtal ezt országos freki csomaggá kellett volna alakítani.
Velencét és Tatabányát mondták, meg azt, hogy összesen 4-5 lesz.

Ezekre gondolok:
- Velence
- Tatabánya
- Dunaújváros
- Hatvan
- Székesfehérvár

Ezek közül Dunaújváros, Velence, Hatvan gond nélkül elengedhető szerintem, sőt még Dunaföldvár és Gyöngyös is elengedhető lenne, de a többi nem nagyon.
Eltaláltad :D Ma mondták Balázsék Dunaújvárost, Székesfehérvárt, Gyöngyöst és Hatvant is a másik 2 mellé.
 #191383  Szerző: Glenn

shadoe írta: 2021.04.14. 20:57Szegeden egy panellakásból, a fogalmam sincs már, melyik emeleten, '94-ben gyönyörűen tudtam hallgatni a Juventust egy kisrádión.
Én 1999 nyarán Fonyódon az üdülőben (földszinten) RDS-sel fogtam. Jó freki és nagy kakaó volt, nem lesz ez másként most sem. :yes:
 #191380  Szerző: nyikolaj

Kakaóval ment gondolom.. Na és persze a domborzati viszonyok.. Nincs hegy.
  • 1
  • 257
  • 258
  • 259
  • 260
  • 261
  • 1021