Eleve kb. 30 évvel ezelőtt kezdődött a probléma az USÁ-ban, ahol elindult az ún. "format" rádiózás. Előtte jó 30 évig remekül elvoltak a Top 40 rádiók, játszottak is minden műfajt, és egészen a 90-es évek elejéig elég változatosak is voltak a slágerlisták. Aki azokban a zenékben nem találta meg a saját műfaját, legyen az rock, country, R'n'B, hip-hop vagy dance, az szerintem már saját magában keresse a hibát. Most viszont ránk köszöntött az új világ, amikor minden mű és szar, a nemzetközi zenei színtér nagyja a vállalhatatlan és igénytelen rap, a dögunalmas, lélektelen és nagyjából a 80-as évek eszement feldolgozásaiból élő és azt lopó, koncepciótlan elektronikus dögvész, és jó, ha ezen a piacon még megél pár énekelni még tudó, a harmóniát a zenében még ismerő és zenélni kreatívan is tudó együttes vagy előadó. Sajnos sokan már nincsenek. Majd amikor pár éven belül kiderül, hogy a mostani állapot már nem vezet sehova, és az embereknek a mostaninál is nagyobb hányada kezdi el leszarni a rádiókat, akkor lesznek itt majd szép nagy változások, és beigazolódik, hogy úgy volt az jó, ahogy régen volt. Majd még jobban visszatérnek a bakelitok, a CD, akár a kazetták. És nem az lesz a kérdés, hogy legyen -e rockrádió, hanem az, hogy hova tegyük a rockot vagy bármilyen igényes és maradandó zenét az akármilyen rádiónkban, hogy végre hallgassák. A folyamat már megindult a tévéknél, azokat már megverte a net, most a rádiók jönnek, én meg kivárom, mi lesz.
Aztán persze lehet, hogy ez butaság (nem vagyok szakmabeli, csak lelkes érdeklődő), de egy hálózatos rockrádióban viszont végképp nem hiszek. Rockrádiót Budapesten lehetne indítani (a 103,9-en asszem az lesz), egy adóval elérhető egy-kétmillió ember. Ennek tíz százalékát érdekelné is, ez egy gazdaságilag is értékelhető közönség. Nem is igaz, hogy minden rockrádió megbukott, mert szarok voltak, mert csak egy valódi volt eddig, a Best Of Rock FM, ahol egészen más gondok voltak...