RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#192621  Szerző: noartist

tomee írta: 2021.05.24. 15:55 Az esti mixműsor témával kapcsolatban egyébként én sajnálatosnak tartom, hogy olyan legendás nevek, mint Jován, Lauer, DannyL, Antonyo vagy Sterbinszky már nincsenek olyan szinten előtérbe nyomva, mint mondjuk a mostani újgenerációs dj-k, holott a mai napig tevékenykednek, és hát finoman szólva van némi minőségibeli különbség a szettek összeállítása szempontjából. Ha már a R1 ennyire kinőtte magát, illene itt lenniük.

Persze nyílván az is a probléma, hogy ők már nem annyira insta meg tiktok kompatibilisek, hanem egész egyszerűen végzik a feladatukat, és zenélnek...
Nekem Lauer hiányzik a legjobban, sajnálom, hogy őt nem mentették át a MK-gárdából.
 #192620  Szerző: tomee

Az esti mixműsor témával kapcsolatban egyébként én sajnálatosnak tartom, hogy olyan legendás nevek, mint Jován, Lauer, DannyL, Antonyo vagy Sterbinszky már nincsenek olyan szinten előtérbe nyomva, mint mondjuk a mostani újgenerációs dj-k, holott a mai napig tevékenykednek, és hát finoman szólva van némi minőségibeli különbség a szettek összeállítása szempontjából. Ha már a R1 ennyire kinőtte magát, illene itt lenniük.

Persze nyílván az is a probléma, hogy ők már nem annyira insta meg tiktok kompatibilisek, hanem egész egyszerűen végzik a feladatukat, és zenélnek...
 #192612  Szerző: Gyurii

Egyetértek, hogy itt a hálózatos sz@rakodást kellene megszüntetni. (Tudom ez sok embert munkanélkülivé tenne, de így, főleg a veszprémi állapotokat nézve elég hülyén jön ki...)

Talán a full helyi rádiókat kellene kicsit erőltetni, és azok gyarapodását, feltételeit könnyíteni.. :unott:
 #192611  Szerző: Adam

Nermalcat írta: 2021.05.23. 21:00 Vigyázz, mit írsz, nehogy felrobbanjanak a miximádó kollégák. :D Egyébként tényleg veszteséges lehet, reklám egyáltalán nincs már abban a sávban, de azért az agyonsztárolt DJ jómadarak biztos meg vannak fizetve rendesen. :D
Én ebben annyira nem vagyok biztos. Megjelenési felületet ad nekik a radio. Főleg az utóbbi egy évben lényegében más megjelenési lehetőségük alig volt.

Nermalcat írta: 2021.05.23. 21:00 Meg ott a műsorvezető, akinek a jelenléte teljesen felesleges, mert a két potmétert tologatni meg hallgatói SMS-eket beolvasni a Dj-k is tudnak. Néha próbálok belehallgatni, de ha véletlenül épp egy élvezhető track szól, akkor is 99%, hogy a következő egy agysejtirtó drogdiszkós szar lesz. Legalább a szöveges része lehetne jó, de ott is csak a Dj-k és a törzshallgatók magánéletéről van szó. Jobb lenne megszüntetni, lehetne helyette újra DS slágerlista, aztán este 10-től csak a sima rotáció. Apropó DS, szerintem még az öreg Bárány is jobb zenéket játszik és jobb show-t csinál, mint Juhász és a jómadarai. :D
A műsorvezető jó hogy ott van. Ha már így alakult hogy ez a Wim van.

Mostanában amúgy egyre gyakoribb, hogy nincs bent a DJ jómadár a stúdióban, csak Juhász Geri konferalja a berakott konzervet.
 #192610  Szerző: shadoe

nermalcat írta: 2021.05.23. 21:38
Vigyázz, mit írsz, nehogy felrobbanjanak a miximádó kollégák. :D ... Néha próbálok belehallgatni, de ha véletlenül épp egy élvezhető track szól, akkor is 99%, hogy a következő egy agysejtirtó drogdiszkós szar lesz. Legalább a szöveges része lehetne jó, de ott is csak a Dj-k és a törzshallgatók magánéletéről van szó. Jobb lenne megszüntetni, lehetne helyette újra DS slágerlista, aztán este 10-től csak a sima rotáció. Apropó DS, szerintem még az öreg Bárány is jobb zenéket játszik és jobb show-t csinál, mint Juhász és a jómadarai. :D
Már volt, aki felrobbant.
Nekem ez a mixes dögunalom biztos nem hiányozna, vagy ha annyira maradnia kell, tegyenek be hetente két órát az R & B, hip-hopnak, akár külön a rapnek egyet. Vagy ez már nem a fiatalok zenéje? Mert az utcán mellettem állandóan ilyet hallgatnak, nem drogos agymixeket. A slágerlista is visszatérhetne. A Petőfi megcsinált egy tökös napi listát, és úgy tűnik bejött, most vannak túl a 400. adáson. Ha ennyire működik ez a "műfaj" ott, működne a R1-en is. Erre tavaly megszüntették. :(
 #192604  Szerző: nermalcat

almos629 írta: 2021.05.23. 21:00 Ez még a WIM megszüntetésére is lehetne ürügy, ami egy rétegműsor, alig hallgatják, nem éri meg a fenntartása.
Vigyázz, mit írsz, nehogy felrobbanjanak a miximádó kollégák. :D Egyébként tényleg veszteséges lehet, reklám egyáltalán nincs már abban a sávban, de azért az agyonsztárolt DJ jómadarak biztos meg vannak fizetve rendesen. :D Meg ott a műsorvezető, akinek a jelenléte teljesen felesleges, mert a két potmétert tologatni meg hallgatói SMS-eket beolvasni a Dj-k is tudnak. Néha próbálok belehallgatni, de ha véletlenül épp egy élvezhető track szól, akkor is 99%, hogy a következő egy agysejtirtó drogdiszkós szar lesz. Legalább a szöveges része lehetne jó, de ott is csak a Dj-k és a törzshallgatók magánéletéről van szó. Jobb lenne megszüntetni, lehetne helyette újra DS slágerlista, aztán este 10-től csak a sima rotáció. Apropó DS, szerintem még az öreg Bárány is jobb zenéket játszik és jobb show-t csinál, mint Juhász és a jómadarai. :D
 #192603  Szerző: almos629

Adam írta: 2021.05.23. 20:10
almos629 írta: 2021.05.23. 09:31 Úgy is meg lehetne oldani, hogy a helyi sáv alatt mindenhol más a PI kód, így nem váltogatna az autórádió a frekik között ebben az idősávban. A helyi műsorok közötti eltérést jobban már nem nagyon lehet minimalizálni szerintem. Mindenhol mások a magyar zenei és szöveges vállalások, és a helyi stábok sem nagyon örülnének, ha még arra is kéne figyelniük, hogy minden megszólalás, reklámblokk, hírblokk, stb. másodpercre pontosan ugyanolyan hosszú legyen mindenhol.
Mi sem örülünk sokmindennek, mégis csinálni kell. Itt Zalában nem igazán vettem észre, hogy több lenne a magyar 12-14 közt, vagy hogy nagyon elterne az arány. Inkább 5-6 között. Szóval lehetne azon még finomítani.
Zalában nincs akkora eltérés, mert kicsik a vállalások, máshol viszont van. Van olyan freki is, ahol minden nap magazinműsor megy a délutáni helyi sávban, hétvégén és hajnalban meg szinte mindenhol. Debrecenben a magyar zenével küzdenek, amíg nem sűrítették be őket tavaly nyáron, olyanok is megszólaltak, amiket amúgy nem játszott a R1. Tehát ha minden adás kvótaszabályainak megfelelően egységesítenék a helyi sávot, nem nagyon hallgatnák. Esetleg át lehetne helyezni a 22h-00h sávba, ami kereskedelmi szempontból nem lényeges, viszont az NMHH értelmezésében nem számít éjszakának. Ez még a WIM megszüntetésére is lehetne ürügy, ami egy rétegműsor, alig hallgatják, nem éri meg a fenntartása.
 #192600  Szerző: Adam

almos629 írta: 2021.05.23. 09:31 Úgy is meg lehetne oldani, hogy a helyi sáv alatt mindenhol más a PI kód, így nem váltogatna az autórádió a frekik között ebben az idősávban. A helyi műsorok közötti eltérést jobban már nem nagyon lehet minimalizálni szerintem. Mindenhol mások a magyar zenei és szöveges vállalások, és a helyi stábok sem nagyon örülnének, ha még arra is kéne figyelniük, hogy minden megszólalás, reklámblokk, hírblokk, stb. másodpercre pontosan ugyanolyan hosszú legyen mindenhol.
Mi sem örülünk sokmindennek, mégis csinálni kell. Itt Zalában nem igazán vettem észre, hogy több lenne a magyar 12-14 közt, vagy hogy nagyon elterne az arány. Inkább 5-6 között. Szóval lehetne azon még finomítani.
 #192584  Szerző: homerhamm

noartist írta: 2021.05.23. 15:20
homerhamm írta: 2021.05.23. 12:57 Arról tudni valamit, hogy a Rádió 1 appba is lehet majd hallgatni a vidéki streameket, vagy csak a weboldalon lehet?

iOS-en legalább egy éve nem frissítették az alkalmazást, szóval…
Akkor marad a weboldal. :)
 #192581  Szerző: noartist

homerhamm írta: 2021.05.23. 12:57 Arról tudni valamit, hogy a Rádió 1 appba is lehet majd hallgatni a vidéki streameket, vagy csak a weboldalon lehet?

iOS-en legalább egy éve nem frissítették az alkalmazást, szóval…
  • 1
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • 1022