mihalylovics írta: ↑2021.07.15. 19:19
Napokon keresztül hallgattam, hát, ez elég félkész produktum. Ha már a 2015 előtti vonalat akarják visszahozni, íme néhány dolog, aminek (szerintem) a kukában lenne a helye.
- A jelenlegi reggeli műsor ezzel a nóném, tehetségtelen Bikfalvival és a ripacs Harsányival
- Múltbéli sztárok műsorvezetői szerepben (Boros Csaba, Feró, Kiki). Ez a 90-es évek elején még menő lett volna, de lássuk be, az az évtized már elmúlt (és azóta még 2 másik is).
- Az előzőhöz: a "Minek nevezzelek?" helyén jobb lenne egy pörgősebb, amolyan régi Kultúrfitnessz-szerű műsorfolyam, nem feltétlen magyar zenei tematikában
- Oké, hogy ez a magyar zene egyik fő fóruma akar lenni, de lássák már be, a minőség fontosabb a mennyiségnél (magyarul: a 2015 előtti vonalat jobb lenne erőltetni, aminek jelei már látszanak, de KÖNYÖRGÖM, a Wellhellót, Halott Pénzt, Pápai Jocit, "Falódöflót" "Margaretálylendet" és egyéb "megasztárikszfaktort" FELEJTSÜK MÁR EL, LÉGYSZIIII!!!)
Elnézést a hangnemért, ez egyszerűen kikívánkozott belőlem.
Ha reagálhatok, szerintem jókat írsz, a hangnemmel pedig egyáltalán nincsen semmi probléma. Mi tagadás, nekem is ambivalens érzéseim vannak a Petőfivel kapcsolatban. Igaz, inkább pozitív a mérleg nyelve, de egy kis kritikával én is élnék. Nekem például nagyon nem tetszik, hogy a májusban, júniusban felkapott felvételek között tömérdek elfelejtett van máris. A rotációban hallgatnám, de elérhetetlen vagy annyira gyéren játsszák, hogy már nem tényező pl. a Renegades (One OK Rock), a Ghost (Zoe Wees), az Angels Like You (Miley Cyrus), a Falling For You (Don Diablo), a Let's Go Home Together (Ella Henderson x Tom Grennan), a Medicine (James Arthur), a Boiler Maker vagy a Could Be Good (Kat Cunning). Ennyire gyorsan én biztos nem likvidálnék 1-2 hónapig (vagy addig se) játszott számokat, be se tudtak járatódni. Ráadásul ezek közül elég sok illeszkedik is a Petőfi új arculatához, vannak köztük rockosabbak. Én egy kicsit sokallom még mindig a How Bizarre-típusú számokat, bár korántsem annyira idegesítőek, és nem is mennek olyan számban, mint régen. A magyar számokat tényleg nem ártana megszelektálni. Az Ivan & The Parazolnak pl. ennél sokkal jobb számai is voltak, ez a lagymatag, eret vágós és egy idő után elég idegesítő semmi viszont túl van tolva, és ez igaz az általad példaként felhozott Margaret Island-re is. A Halott Pénzről már sokszor kifejtettem a véleményem, helyettük sokkal szívesebben hallgatom a Punnany Massif-számokat, amiben több fantázia is van, kevésbé is idegesítőek, és az értelem is több a dalszövegeikben. Jó, mondjuk játsszák őket is - most már. Ezekkel a kisebb hibákkal együtt el kell ismernem, minden nap nem kis kíváncsisággal hallgatom már nappal is a Petőfit, gondolván, mivel lepnek meg megint. És meg is lepnek, a minap pl. lement a Daft Punk "Harder Better Faster Stronger" c. száma, ami a 2000-es évek elejének egyik legjobb elektronikus száma, és annak idején se magyar, se külföldi adó nem volt hajlandó rendszeresen játszani. Irtó kellemes meglepetés volt, de ilyen a Quicksand vagy a Florence & The Machine, Arcade Fire vagy a Marina & The Diamonds számok. Összességében jó kis rádiót raktak össze szerintem, de ahogy te is írod, a műsorvezetőknél én is tennék apróbb változtatásokat, az újabb számokat pedig ne szalmaláng szerűen kapjuk fel, és akkor fog ez még nagyobbat szólni - számomra legalábbis.