RADIOSITE Fórum

• Retro Rádió

#193605  Szerző: Beci45

knoskamatee írta: 2021.08.13. 21:32 a Petőfinél nagyobb a rend. a Resshez hasonló magyar előadókat kéne előtérbe helyezni, nem csak egy-két szám erejéig, akkor teljesen ki lennék békülve. ott is kéne egy tök jó masszát gyúrni és azzal se lenne gond. de a Retrón ezt sürgetném és semmi baj nem lenne. ide is Juhász Gerit kéne felkérni zenei szerkesztőnek, nyakamat rá, hogy eltűnne a katyvasz. Rádió 1-et is tök jól kipofozta úgy, hogy bekerültek éjszakára való dance zenék is. valahogy az arányt jól találta el.
ha már Retro, akkor 70-80-90-es évek. és ha jól vannak rotálva akkor az a pár 2000 utáni magyar szám is belefér. csak ügyesen kell eltalálni.
Egyet értek.
 #193582  Szerző: knoskamatee

shadoe írta: 2021.08.13. 21:10 Retro esetében a meghalós táncdalfesztiválos magyar zenék elkapcsolási faktor.
egyébként az megy bőven a Dankón és azoknak ott is a helye. ide nem kell!
 #193581  Szerző: knoskamatee

a Petőfinél nagyobb a rend. a Resshez hasonló magyar előadókat kéne előtérbe helyezni, nem csak egy-két szám erejéig, akkor teljesen ki lennék békülve. ott is kéne egy tök jó masszát gyúrni és azzal se lenne gond. de a Retrón ezt sürgetném és semmi baj nem lenne. ide is Juhász Gerit kéne felkérni zenei szerkesztőnek, nyakamat rá, hogy eltűnne a katyvasz. Rádió 1-et is tök jól kipofozta úgy, hogy bekerültek éjszakára való dance zenék is. valahogy az arányt jól találta el.
ha már Retro, akkor 70-80-90-es évek. és ha jól vannak rotálva akkor az a pár 2000 utáni magyar szám is belefér. csak ügyesen kell eltalálni.
 #193578  Szerző: shadoe

Az összes előttem szólónak igaza van. Retro esetében a meghalós táncdalfesztiválos magyar zenék elkapcsolási faktor. Szerintem nem ez volt a magyar könnyűzene legjobb korszaka, bár tény, hogy emlékezetes, de a 70-es, 80-as évek rock együtteseit én pl. mind a mai napig közelebbnek érzem magamhoz. Egyébként a Petőfin is ugyanez a katyvasz van, mint a Retron, de azt el kell ismerjem, hogy alapjában véve mindegyik rádiónak nagyságrendekkel jobb lett a napi rotációja, a hibák ellenére is (utóbbin a Margaret Islandeket és a hazai rapcsodákat túlják tol, már fájóan, és ott az az állandó elkapcsolási faktor). Amit még hibának tartok, hogy bár az összes rádió előnyére alakult át, ha most szigorúan a zenei és műfaji változatosságot vesszük, de szerintem a fürdővízzel együtt kiöntötte mind a gyereket is. Az összes rádió szétverte azokat a műsorokat és műsorsávokat, amik működtek. Itt a Retron a Top 40 volt a rádió zászlóshajója, azóta se sikerült egy olyan műsort vagy műsorvezetőt találni, aki akár a nyomába is érhetne. A Petőfin a Top 15-öket és a szombat esti igen erős rotációs sávot cseszték szét, a R1 pedig épp most nullázza le az amúgy is a kutya vacsorájának szintjén tartott Top 50-es listáját, ami örüljön, hogy eddig 2 órát kapott, most már nem is ismétlik, nemhogy bővítenék a műsoridejét, a már végleg likvidált DSH napi toplistákról és DJ Revolution sávjáról nem is beszélve. Hogy a végkicsengés legalább biztató legyen, újra leszögezem: a napi rotációk a 2-3 évvel ezelőtti állapotokhoz képest fenomálisak.
 #193577  Szerző: knoskamatee

mostanában napközben ezt hallgattam. tetszik a felhozatal, csak az arányokkal és a stílusokkal van baj, de azzal nagyon. és tényleg nem jó így hallgatni. mintha csak random bedobálná a Zenon a zenéket. én viszont azt tapasztalom, hogy fiatalabbak is rátaláltak az adóra. egy Best-Retro hálózat csere lenne a legegészségesebb (a műsorok és műsorvezetők megtartásával), viszont akkor rendbe kell tenni a Retrót zeneileg (de azt most sürgősen).
viszont a Rádió 1 teljesen rendben van, a Best pedig jó úton halad.
 #193573  Szerző: Beci45

noartist írta: 2021.08.13. 11:59 Bocsánatot kérek előre is, de én egyszerűen nem értem ezt a rádiót. Mostanában (passzívan) sokat hallgatom, de olyan váltások vannak benne néha, hogy az fizikai fájdalmat okoz.

Ezeket a nagyon régi, világfájdalom-zenéket legalább szedjük már ki, légyszilégyszilégyszi! A magyarokra gondolok. Elsősorban. Lehet, hogy erre van igény, de akkor legyen egy Retro Rádió ezekkel, meg egy Sláger Rádió (van az a pénz, amiért övék lesz a név) - ezek nélkül!

Tutibiztos, hogy ez így jó? Hallgatják vagy sem a népek. Nem akarom leszólni senki szakmai munkáját, mert a Rádió 1 tényleg szintet lépett a vezetőváltás óta, méghozzá a jó irányba. De ezt nem értem.

Én vagyok csak rosszul bekötve?

u.i.: legyen piac! Legyen konkurencia! Mérettessék meg úgy, mint anno a Sláger és a Danubius.
Pontosan. Egyre rosszabb. Egyébként megfigyeltem, van, mikor 10-15 percig szinte csak 70-es, 80-as évekbeli zene megy. Van, mikor meg szinte csak 2002-2006 egymás után. A leggyakoribbak viszont már a 90-es évek zenei. Persze valóban, a hatalmas ugrások a korszakokban és műfajokban már olyan szinten abszurdak, hogy ebben már bőven (minimum) 2 külön rádió is benne van. Ezt így nem kéne folytatni.

Viszont én továbbra is tartom, hogy vagy a Bestet kellett volna országosra rakni, a Bertók féle Retro-t meghagyni, s a 89.5-re rakni. Avagy országosként elindítani a Pop FM-et a 90-es évektől napjainkig. A Retro-t ebben az esetben is a 89.5-re rakni.
 #193572  Szerző: Beci45

Rickykeee23 írta: 2021.08.12. 18:01 Akár katyvasz, akár nem. Még ha nekünk úgy is tűnik, hogy ez a rádió most katyvasz (valóban az), de hallgatják és tetszik a hallgatóknak. Sokat szoktam buszozni és több ismerősömmel utazni is. Egyre több buszsofőr hallgatja és egyre több ismerősöm (45-65-ös korosztály). Hiába, sokaknak bejön a mostani Retro.

Ez is elég objektív. Én például pont az ellenkezőjét hallom ezeknek ismerősi körökből. Ezek szerint már a vélemények erről a rádióról is olyanok, mint a rádió “arculata”.
 #193570  Szerző: noartist

Bocsánatot kérek előre is, de én egyszerűen nem értem ezt a rádiót. Mostanában (passzívan) sokat hallgatom, de olyan váltások vannak benne néha, hogy az fizikai fájdalmat okoz.

Ezeket a nagyon régi, világfájdalom-zenéket legalább szedjük már ki, légyszilégyszilégyszi! A magyarokra gondolok. Elsősorban. Lehet, hogy erre van igény, de akkor legyen egy Retro Rádió ezekkel, meg egy Sláger Rádió (van az a pénz, amiért övék lesz a név) - ezek nélkül!

Tutibiztos, hogy ez így jó? Hallgatják vagy sem a népek. Nem akarom leszólni senki szakmai munkáját, mert a Rádió 1 tényleg szintet lépett a vezetőváltás óta, méghozzá a jó irányba. De ezt nem értem.

Én vagyok csak rosszul bekötve?

u.i.: legyen piac! Legyen konkurencia! Mérettessék meg úgy, mint anno a Sláger és a Danubius.
 #193568  Szerző: Rickykeee23

Akár katyvasz, akár nem. Még ha nekünk úgy is tűnik, hogy ez a rádió most katyvasz (valóban az), de hallgatják és tetszik a hallgatóknak. Sokat szoktam buszozni és több ismerősömmel utazni is. Egyre több buszsofőr hallgatja és egyre több ismerősöm (45-65-ös korosztály). Hiába, sokaknak bejön a mostani Retro.

Off: Én folyamat R1-et hallgattam eddig, de amióta a Pécs FM helyett Best FM lett, azóta nagyon sokat hallgatom a Bestet. Az esti mix például kihagyhatatlan. Aztán amikor eljön a hétvége akkor a Retrot is hallgatom Dominiquel. Hiába van nem odaillő zene, mégis megfog.

Ez most sajna ilyen. Most azért szerintem eljutottunk odáig, hogy van válogatnivaló. Rádió 1 - Best FM - Retro Rádió - Petőfi Rádió. Szerintem most már mindenki megtalálhatja a maga szájízének valót.
 #193567  Szerző: mbalazs

Beci45 írta: 2021.08.12. 14:40 Dénes Tomi is ott hagyta vajon ezt a katyvaszt?
Tudtommal csak szabadságon van.
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 212