RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#194889  Szerző: shadoe

Snake05 írta: 2021.11.12. 21:04 Lehetne ennél sokkal változatosabb is, és most nem az újdonságokra és a Music fm-es zenékre gondolok, mert volt egy csomó népszerű, tesztelt, bejáratott dal, amiket múlt hónapban érthetetlenül kidobáltak (Jason Derulo - Love not war, Master KG - Jerusalema, ATB/Topic - Your love, stb.). Plusz van még rengeteg, amit 2020 április előtt már játszottak, majd Sivák kivágta őket, és most valamiért nem kerültek vissza. Az, hogy viszonylag kevés dal megy hard rotation-ben, nekem is feltűnt, a Top 50 is tele van olyan zenékkel, amiket alig játszanak. Illetve ott van még a Cold Heart, a Throw Back és a Stay, ezek egy nap max egyszer, jellemzően a 18-20 sávban szólalnak meg, pedig ezek is átmentek már zenei teszten, a helyi rádiók többsége is játsza őket, nyugodtan mehetnének a nappali sávban is.

Annak örülök, hogy a dalcímbemondás megszűnt, viszont a 2017-2020 között használt power introkat vissza kéne rakni a külföldi zenékre is (pár magyarnál már hallottam helyi sávban), mert elég unalmas ugyanazt a 2-3 végletekig lebutított sweepert óránként tízszer hallani.
Teljes katyvasz a rotáció. Szvsz disznóság volt kivágni a Sivák által bejáratott számokat, amiket te is említettél, de állhat itt példának Nick Jonas, Zara Larsson, Lost Frequencies, A7S, Olivia Rodrigo, The Kid Laroi (első slágere), Alesso/Armin Van Buueren kettőse, Anne-Marie/Niall Horan, Tom Grennan (Little Bit Of Love), Regard/Troye Sivan/Tate McRae és lenne még csomó példa. Ebben logika semmi, az egész pusztítás eszetlenül történt, pláne, hogy ezen előadóktól (vagy együtteseiktől, zenészpartnereiktől - lásd Jonas Brothers - Topic/A7s) pont hogy játszik a Rádió Nulla 3-4 éves befutott slágereket. Úgy meg főleg nincs logika, hogy HRVY vagy Gordon City megmaradt a rotációban, pedig ők egyrészt a tuc-tuc (ami engem amúgy nem zavar), másrészt ezek egyáltalán nem voltak akkora durranások vagy slágerek, mint az általam felsoroltak új-közelmúltbeli dobásai. És azt is tegyük hozzá, hogy hiába mutat jól a 18-20h közti rotáció, ha minden áldott nap a Say So, az Unstoppable és a Be Kind ÁLLANDÓ társaságában (!!!) ugyanaz a tíz "új" szám köröz, ráadásul abból is mindet Sivák fedezte fel. Adele v. Ed Sheeran új számát nem játszani (csak a régieket vagy a lejártat) pedig szerintem a legnagyobb rádiós égés, amit egy európai poprádió mostanában elkövethet (ugyanis mind adja). Értelem és észérv tehát itt nincs, ennek a McFly nevű ürgének annyi köze van a színvonalas rádiózáshoz, mint nekem az atomreaktorépítéshez. A 350 köröztett zenéhez már nincs is mit hozzátenni - ez lett Közép-Európa bő egy évig legjobb poprádiójából, bár tudom, ha csak napi 5 zene körözne nagyon változatosan, az is tetszene egyeseknek. Talán nem kellett volna lebutítani a magyar zenei közízlést 30 fantasztikus év kereskedelmi rádiózásával, és ebben vastagon benne vannak a 90-es évek is (!), és akkor a Modern Talking országa után nyithatnánk végre egy új fejezetet, de ez már egy másik történet.
 #194887  Szerző: p0tyi

Ez nyilván egy átmeneti időszak, hiszen a szokásosnál is szűkebb most a kiemelt zenei rotáció (a 350 még rendben is lenne). Ez csak pár hétig, 1-2 hónapig tartható fenn így, bővítés-frissítés nélkül. Gondolom tűzoltás volt. Cseppet sem lepődnék meg, ha a zenei teszt kiköpne majd magából pár olyan dalt, amit Sivákék behoztak (és a közelmúltban kikerült), és főleg azon nem, ha idővel nyitnának majd a 2000-es és 2010-es évek felé. A Hot AC üzem a mai magyar piacon teljesen indokolt lenne, és ahhoz mondjuk dukálna egy lightos rebranding is.

De térjünk csak vissza a szokásos témákra! A soproni, miskolci, szekszárdi, balatoni frekik még mindig borzalmasan szólnak FM-en, az országos műsorsávban. Meddig? :shock:
 #194886  Szerző: Snake05

Lehetne ennél sokkal változatosabb is, és most nem az újdonságokra és a Music fm-es zenékre gondolok, mert volt egy csomó népszerű, tesztelt, bejáratott dal, amiket múlt hónapban érthetetlenül kidobáltak (Jason Derulo - Love not war, Master KG - Jerusalema, ATB/Topic - Your love, stb.). Plusz van még rengeteg, amit 2020 április előtt már játszottak, majd Sivák kivágta őket, és most valamiért nem kerültek vissza. Az, hogy viszonylag kevés dal megy hard rotation-ben, nekem is feltűnt, a Top 50 is tele van olyan zenékkel, amiket alig játszanak. Illetve ott van még a Cold Heart, a Throw Back és a Stay, ezek egy nap max egyszer, jellemzően a 18-20 sávban szólalnak meg, pedig ezek is átmentek már zenei teszten, a helyi rádiók többsége is játsza őket, nyugodtan mehetnének a nappali sávban is.

Annak örülök, hogy a dalcímbemondás megszűnt, viszont a 2017-2020 között használt power introkat vissza kéne rakni a külföldi zenékre is (pár magyarnál már hallottam helyi sávban), mert elég unalmas ugyanazt a 2-3 végletekig lebutított sweepert óránként tízszer hallani.
 #194885  Szerző: noartist

djlacee írta: 2021.11.11. 23:23
donjoe írta: 2021.11.11. 23:20 ...
Ezzel az információval most mit kezdjünk, vagy miért tartottad fontosnak, hogy megoszd velünk a szignálok szövegének tartalmát?
Kezdem feladni már.
 #194882  Szerző: djlacee

donjoe írta: 2021.11.11. 23:20 ...
Ezzel az információval most mit kezdjünk, vagy miért tartottad fontosnak, hogy megoszd velünk a szignálok szövegének tartalmát?
 #194880  Szerző: donjoe

Hölgyeim és uraim Balázsék holnap reggel vissza térnek, a Rádió 1-en pedig pár perc múlva jönnek az Igazi Mai Slágerek!

A műsorszám termékmegjelenítést tartalmazott.

Reklám.

Reklámot hallottak.

Rádió 1 - Csak Igazi Mai Sláger Megy!!! - Budapesten a 89.5-ön.

A műsorszám termkékmegjelenítést tartalamz, 12 éven aluliaknak nem ajánlott.

ÉS MOST... (RÁDIÓ 1!) Indul magyarország leghosszabb zenei órája Győrke Attilával. RÁDIÓ 1!
 #194877  Szerző: Derrick

asr27 írta: 2021.11.10. 12:49 Amíg ez a mekfláj itt van, addig ne is számítsunk új zenékre, vagy pozitív változásokra! Én már jóideje nem is hallgatom, egyáltalán.
bizonyára nagy veszteség vagy a rádió számára . ja nem :)
 #194875  Szerző: david72

350 zenéből már lehet jó rádiót csinálni megfelelő rotáció mellett. Mondjuk nem úgy, hogy a kiemelt kategóriákban 4 óránként jönnek vissza a dalok. És ezekből nagyjából 4 van. Tehát a gerince 20-35 dal. Na ez a baj.
mbalazs írta: 2021.11.11. 00:26 Az Onlinestream szerint:
350 eltérő műsor / zeneszám 1 hónap alatt

Ez gáz, még úgy is hogy a mixek dalcímeit nem számolja....
 #194874  Szerző: mbalazs

Az Onlinestream szerint:
350 eltérő műsor / zeneszám 1 hónap alatt

Ez gáz, még úgy is hogy a mixek dalcímeit nem számolja....
  • 1
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 1021