Alapvetően egyetértek minden előttem szólóval, hogy vannak hibák a Petőfi Rádióval, de nem nevezném gyalázatosnak és dühítőnek. Lehet ezzel a hozzászólással én leszek az ördög ügyvédje, de véleményem szerint csak az hibázik, aki csinál is valamit...
A híreknél valóban sok hiba hallható, de itt még legalább élőben olvassák fel a híreket, előfordul néha egy-egy baki. Szerintem sokkal bosszantóbb, hogy a Retrón és a Best-en konzerv hírek mennek, borzasztóan beállított mikrofonnal, és sokszor az is hallatszik, hol vágta meg a beszédet a hírszerkesztő. Szerintem ez a sulirádió szint és nem országos/nagy lefedettségű rádióra való.
Az valóban bosszantó, hogy nem tudtak a hivatalos weblapra vagy a Médiaklikkre egy műsorrácsot összerakni, az éjszakai új műsorokat csak instasztoriban reklámozzák. A weblapot is le kellet volna váltani novemberben, vagy ha erre nem volt lehetőség, a régi tartalmakat eltávolítani róla. Heteket kellett várni, hogy frissüljön a TOP40, az Ezt hallgasd fül alatt régi műsorok voltak, és karácsonykor és szilveszterkor Hétvégén Eszembe Jutottál volt kiírva Sipos Dávid Günther nevével, aki 2 éve nincs a rádiónál. Ez kínos. Így valóban nem tudja a hallgató szól, és ha utánanézne, akkor se talál róla semmit. Viszont, az igaz, hogy szombat és vasárnap éjféltől egy régebbi mix ismétlései hallhatóak, szóval ez nem orbitális hiba, csak sehol se teszik közzé.
Amit még nem értek, hogy végre lett a rádiónak egy jó on-air arculata, mégse használják ezt ki maximálisan. Ahogy előttem többen írták, az óra végére kiollózott óranyító bed borzasztó, rosszul hangzik és nem elég hosszú. Nem tudom kinek az ötlete volt egy 5 másodperces bedet loop-oltatni egy olyan részre, ahol akár 1-2 perceket is beszélhetnek, de sürgősen le kéne cserélni. A nyári arculatból ez pont jó lett volna, de elütött a mostani arculattól, ezért lecserélték. Akkor viszont a 2016 májusa óta hallható tuc-tuc bedet nem szeretnék végre lecserélni? A hétköznapi nappali sáv kivételével mindenhol ez szól és teljesen elüt az arculattól. Nem hiszem el, hogy a mostani csomagban nincs 1-2 másik használható bed...
Idetartozik még, hogy szerintem sweeperekből is több kéne, mert nagyon sokat ismétlődnek. Tavasszal visszahozták a vételi lehetőség-szignálokat, frissítették a music menüket. Ezek most eltűntek és nekem nagyon hiányoznak, a jelenlegi arculathoz remek music menüket lehetne gyártani és nem lenne ennyi ismétlődés. Az utóbbi pár hétben gyártottak sweepereket az új műsorokhoz, remélem ezek is sorra kerülnek nemsokára.
De hogy jókat is mondjak a rádióról:
- friss, lendületes arculat
- Petőfi Friss című programajánló, közlekedési hírek délután
- végre újra vannak tematikus műsorok, csak kár, hogy éjfél után. Én nem látom értelmét minden egyes nap mixet adni 3 órán át. Simán mehetnének az új műsorok 21-22 között, a mix lehetne rövidebb, vagy kezdődhetne később.
- véget ért a vasárnapi 6 órás magyar borzalom, ugyanakkor szerintem fontos, hogy legyenek magyar zenei órák, amiket vissza is hoztak az MR2-korszakból. Ugyanakkor abban nem vagyok biztos, hogy ennek délután 2-kor kellene lennie.
- örülök az új műsorvezetőknek is, a fiatalítás ráfért a rádióra, ugyanakkor sajnálom a nagy Petőfis hangokat, akik távoztak, például Péczeli Dórát. A rockműsort én is megtartottam volna, de sem Ferót sem az ősrégi Piramis, Omega és egyéb dalokat nem tartom már helyénvalónak.
Így két hónappal az átalakítás után úgy gondolom, van még hová fejlődni, de jó az irány, örülök, hogy merítettek a régi MR2-es zenékből és nem teljesen mainstream a rádió, de nekem kicsit még mindig vegyesfelvágott. A nagyon mainstream, Rádió1-re való zenéket innen ki kéne szedni, és helyére jöhetnek az újak, vagy az alterosabb recurrent dalok. Az is jó, hogy figyelnek a TikTok-trendekre, és az is hallatszik a rotáción. Így már érthető, miért jelent meg néhány 80-as dal is a rotációban.
Amúgy pedig az előző éra alatt is előfordultak hibák bőségesen: például, amikor Tiszttartó lecserélte az Életed Ritmusát a Te slágeredre (mindenféle előjel nélkül), az új óraindító után régi sweeeperek voltak a zenék között, a reggeli műsorvezetők is többször bakiztak, mert még a régit mondták...de ez még lehetne sorolni.