kondalyuk írta: ↑2023.04.24. 23:33
Az esti Ej, mi a Cool szerintem nagyon nincs rendben. Abban a pár hétben volt jó, amíg tematizált listák mentek, valóban friss, aktuális dalokkal.
Ez, hogy pl. az agyonjátszott Taylor Swift - Anti-Hero Amerikában éppen a 46. helyen van, nem a "zenében első" és a "világ legjobb slágerlistái" érzést adja vissza. Ha 3 hónap múlva a 98. helyen lesz, akkor is leadják majd nagy büszkén, csak hogy az szólhasson, nehogy valami új?
Nekem tetszik az Ej, mi a Cool, de csak az utóbbi kb. 2 hét hallgatásai alapján. Előtte volt egy kb. 2 hónapos holtszezon, amikor borzalmas volt. Most sokat javult azért ez az óra.
Meg kell nézni a playlistet, igenis mennek friss, aktuális dalok. Taylor Swifttől pl. a Levender Haze is sokat megy. Azt meg különösen értékelem, hogy sok amerikai zenét leadnak. JVKE, The Weeknd, SZA, Creepin', Miguel, Raye, Post Malone, Morgan Wallen, The Kid Laroi, Niall Horan , Zara Larsson vagy Bebe Rexha legújabb zenéi CSAK ebben a műsorban megyek egyedül Mo.-n, így ezt a kritikát a műsorról nem tudom osztani (a teljes rádiót illetően viszont nagyon is egyetértek veled).
A hazai rádiózás rákfenéje egyébként már jó 30 éve az, hogy valljuk be, le se tojják az amerikai zenéket. Most is így van, és a 90-es években is így volt. Lehetett itt R. Kelly, Mariah Carey, Toni Braxton hetekig első a Billboard listán, nekünk Mohács kell alapon nem ezeket játszották, hanem Scatman Johnt és Dr. Albant.
Az általam felsorolt előadókat ill. új zenéket - teljesen indokolatlan és észszerűtlen módon - nem adják a rádióink, miközben odaát és amúgy Európában is oltári népszerűségük van, és ráadásul még jók és minőségi zenék is a korszellemhez képest.
Épp ezért én megtanultam értékelni, ha idehaza egy műsor más színvonalú zenékkel próbálkozik az angolszász területről, függetlenül attól, hogy magát a rádiót néha a pokolba elkívánom a gyenge napi rotációja miatt.