RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#200607  Szerző: Davee

Nem Horváth Gergely fogja vezetni. Facebookon jelentette be, hogy az MTVA visszavette tőle a Kultúrfitnesz Facebook oldalt.
 #200606  Szerző: pébégáz

Gondolom, nem sok köze lesz az eredeti Kultúrfitneszhez.
 #200603  Szerző: zenefalo

Király Kitti az insta oldalán tegnap búcsúzott a Best Fm-től, elképzelhető, hogy itt fog műsort vezetni.
 #200602  Szerző: 007

Meghosszabítjuk Bicskéig alapon nagy feró marad... :hit:
 #200599  Szerző: p0tyi

Tökmindegy, amíg az egyre rosszabb állapotba jutó, súlyos mentális problémákkal küszködő lapálysertés uralkodik az ország élén a kis tévképzeteivel és állandó üldöztetésével, a kézivezérléssel, tudás, tapasztalat, racionalitás nélkül, addig felesleges bármit is hinni, remélni, ötletelni. Akár a témát, sőt, a fórumot is bezárhatnánk sztem.

A magyarországi élet minden területén hamarosan ilyen problémák lesznek, ezt már az oktatás, egészségügy, gazdaság, közelekedés területén jól láthatjuk. Amint a megbetegedett miniszterelnök lemondott a pozíciójáról, vagy mondjuk meghalt, lassú javulás következik majd, a problémák idővel megoldódnak, a sebek meggyógyulnak. Még a rádiózásé is.
 #200598  Szerző: gabor15

p0tyi írta: 2023.09.29. 23:27 (...)
Pozitív ez a fordulat akkor lenne megítélésem szerint, ha:
- visszaadna az MTVA 1 vagy 2 hálózatot a piacnak ezek után (pl. Bartók, Dankó), megpályáztatnák kereskedelmi rádiónak és semmilyen köze nem lenne hozzá többé a Kunigunda utcának
- eltörölnék az abszolút értelmetlen magyar zenei kvótát a kereskedelmi rádióknál
(...)
A magyar zenei "misszióban" egyedül az volt sikeres, amit az MR2 csinált, meg amit Titusz (a mainstream külföldi zenei hordozórakétára kitűzött magyar sláger kreálással). Egyiknél sem éreztem azt az izzadtságszagot, ami a mostani projektből nagyon penetránsan árad.
A hozzászólásod többségével egyetértek, azonban szerintem a Sivák-éra sokkal minőségibb "mainstream" arculatot mutatott fel, mint a korábbiak - a Petőfin és anno a Rádió 1-en is. Az egykori "alternatív" MR2 Petőfi arculata (zene/műsorstruktúra/műsorvezetők) a mai napig hiányzik/hiánycikk Magyarországon - szubjektív véleményem szerint az "MR2-korszak" volt az igazi, de az országos piacon ehhez kellett egy Sláger/Danubius (vagy akár Neo FM/Class FM) résztvevő is.

A Bartók vagy a Dankó hálózatai egyikén elképzelhetőnek tartanék egy "minden idők legjobb magyar zenéit" játszó rádiót. A másik lehetne egy kulturális rádió (lásd.: Radio România Cultural - itt a klasszikus zenék mellett populárisabb, lírai előadók zenéi is mennek.)

Nézzetek szét az olaszországi országos rádiók között: van könnyűzenei, rock (mainstream/classic/alter), hazai, "dance", "lounge", kulturális, vallási, stb... Nyilván nagyobb ország=nagyobb piac, de szerintem itthon is megvalósítható lenne "kicsiben": https://radiomap.eu/it/roma

Mindenesetre a jelenlegi magyarországi felhozatal függvényében finoman szólva is pazarlás egy csak magyar - ki tudja milyen stílusú - zenéket játszó rádiót, az ország egyik legnagyobb lefedettségű hálózatán ezt erőltetni. Hozzák vissza az MR2 Petőfit!
 #200597  Szerző: mihalylovics

p0tyi írta: 2023.09.30. 00:26
mihalylovics írta: 2023.09.30. 00:23
p0tyi írta: 2023.09.30. 00:02 A turbofolk itthon is nagyot menne vidéken. De országos networkökön inkább a szlovák, lengyel és cseh állapotokat kéne megvalósítani, hogy közeli példákat mondjak.
csak arra akartam reflektálni, hogy a hazai "popipar" koránt sincs azon a szinten, mint pl. a román (a turbófolkot nem ismerem, az ugyanis szerb "jelenség", de megkockáztatom, az is népszerűbb saját hazájában, mint itthon tóthgagyi és ákos). vidéken??? kb. az ország 80 százalékáról beszélsz (köztük rólam is, mert a Budapest-táblán kívül élek és már 2-essel kezdődik az irányítószámom)... :(
A magyar mulatós is simán tekinthető turbofolknak. Menne az nálad is. Részben Pesten is.
megy is (100.3), de szerintem a kettő nem tekinthető konkurrensnek...
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 625