Sajnos már végképp nem nekem szól ez a rádió. Évek óta egy faszán felépített HOT AC rádióra vágyom tele újdonsült, akár 1-2 hetes globális slágerrel, normális, nem túltolt hazai zenearánnyal, nemcsak alter zenével. Az alter fiatal gondolatai között pedig EGYÁLTALÁN NEM szerepel a rádió fogalma, az idősebb korosztály nagy részének pedig a retro magyar kell. Már a zenében első vége is túl volt tolva magyar zenét illetően. NEM panaszkodnék a magyar zenékre, de egyszerűen egyre több a semmitmondó, unalmas, dallamtalan muzsika. Pozitív, hogy pl. Azit játsszák annak ellenére, hogy nem éppen kormánybarát, de egyszerűen ez az egész koncepció egy ekkora adóhálózatra gyenge. A Rádió 1 csak egy félig-meddig országos szedett-vetett adó, amelynek még a frekvenciái sincsenek szinkronban nemcsak időben, de hangzást illetően sem. A Petőfit az utóbbi időben már csak hétvégén hallgattam, mert száműzték a napi Elektriket. De ami hétvégén volt, az tetszett, és szerettem volna, hogy Békéscsabán is legyen. Már semleges vagyok az irányába.
Csak szemléltetésként írok pár rádiót Szlovákiából, a szülővárosomból. Ennyi féle rádió és stílus között tudok válogatni:
106.2 Expres - kurv@ jól felépített HOT AC rádió rengeteg újdonsággal, jó szlovák zenékkel, folyamatos játékokkal, műsorvezetéssel, retro party mixekkel, stb.
98.6 Melody - oldies, magas szlovák és cseh zenei aránnyal, mégis hosszan hallgatható, fasza rádió
99.0 Vlna - ugyanúgy oldies, mint a Melody, de sokkal több külföldi zenével
100.9, 103.7, 107.1 Europa 2 - a fiataloknak szól, tele a globális újdonságokkal, hosszan hallgatható, szuper rádió, mixek is vannak
87.7 Funradio - HOT AC, hasonló az Expreshez
101.3 Radio FM - rétegrádió, rap, techno, edm, dnb, stb… sokszor kapcsolok rá
96.6 Slovensko - még itt is sok az új külföldi zene!!!
Nem csak ennyi, ott a 97.0 Kosice, 93.9 Sirava, stb.
Ezen kellene elgondolkodni a magyar rádiós piacnak, és picit több alázatot és munkát belevinni ebbe az egész rádiózás dologba.