RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#201495  Szerző: Derrick

007 írta: 2024.01.01. 01:50 Szeretnék gratulálni a Petőfinek az ország legszarabb szilveszteri műsorához! Youtube konvertálóval lelopott minőségű, ultrafos hangzású megaszar "retro" hazai szennyet öntöttek ránk, ami bicskanyitogató.

Mintha a Bartókon szilveszterkor Norvég metál és techno menne, kb annyira illett bele ez a sok szemét az esti műsorsávba. Basszus, vot ami 192 kbps sem volt... Még álmomban sem gondoltam rá, hogy ennyire leszarják a hallgatókat. Ez olyan volt, mintha egy falusi kocsma hétvégi playlistjét rákötötték volna az adóra.

Hétköznap vállalhatatlan szar zenék, de szilveszerkor ezt kell hallgatni?

Döbbenet... :(
Csak nem a krumplibogár tért vissza a háttérben ? Ahogy mondta a Novai, dolgoztasson szakemberrel ! :D
 #201494  Szerző: troll

Boldog Új Évet Kívánok!
 #201492  Szerző: 007

Szeretnék gratulálni a Petőfinek az ország legszarabb szilveszteri műsorához! Youtube konvertálóval lelopott minőségű, ultrafos hangzású megaszar "retro" hazai szennyet öntöttek ránk, ami bicskanyitogató.

Mintha a Bartókon szilveszterkor Norvég metál és techno menne, kb annyira illett bele ez a sok szemét az esti műsorsávba. Basszus, vot ami 192 kbps sem volt... Még álmomban sem gondoltam rá, hogy ennyire leszarják a hallgatókat. Ez olyan volt, mintha egy falusi kocsma hétvégi playlistjét rákötötték volna az adóra.

Hétköznap vállalhatatlan szar zenék, de szilveszerkor ezt kell hallgatni?

Döbbenet... :(
 #201490  Szerző: Promenád

Kovi02 írta: 2023.12.31. 19:22
Fakocka írta: 2023.12.31. 13:24
Kovi02 írta:
Az elmúlt 20-30 év popzenéinek ömlesztett playlistjénél kevés kommerszebb dolog van, ez elvileg a kereskedelmi rádiók és nem a közmédia feladata lenne,mellesleg egy harmadik országos popzenei rádió a Retró és az R1 mellé nem igazán bővítené a kínálatot.
Ebben teljesen egyetértünk, sztem nem kellett volna 2007 ben átalakítani, max csak higítani tobb zenével. Viszont az Ö3 is állami média és elég hallgatott, az Expres meg évek óta toronymagasan vezet. Ha ebbe az irányba indulna a Petőfi, biztosan több hallgatót hozna mint a jelenlegi állapotában.

Azért más a Retro/R1/Ö3/Expres stb.. mindegyik különbözik valamiben a másiktól, nem lehet egy kalap alá venni őket, így is nagyon gyér a hazai kínálat.
Szerintem -helyesen- nem a hallgatottságnövelés most a cél, hanem a Petőfit újra a hazai előadók számára nagy teret adó , a hazai kultúra számára meghatározó médiummá tenni. Esetleg több rétegműsorral, kreatívabb műsorráccsal vagy a zenei szerkesztés változtatásával szerintem még sokat lehetne alakítani a rádión,de nem az említett kommersz irányokba. Az Ö3 egy nagy popzenei katyvasz , a gyér osztrák rádiós piacon lehet hogy sikeres,de nem tartom követendő példának állami rádió jellege ellenére.
No, pont ezért tart a Petőfi is ahol van, mert mi sem tudnánk megegyezni, hogy mi lenne a rádió irányvonala. Akinek az orrvérzésig a nagyon magyar fekszik, az sose hallgasson mást és jobbat. További jó vitázást.
 #201489  Szerző: Kovi02

Fakocka írta: 2023.12.31. 13:24
Kovi02 írta:
Fakocka írta: 2023.12.30. 22:56 De ha egy cseppet is értenének a rádiózáshoz lemásolnák az Ö3, vagy a szlovák Radio Expres playlistjet.
Az elmúlt 20-30 év popzenéinek ömlesztett playlistjénél kevés kommerszebb dolog van, ez elvileg a kereskedelmi rádiók és nem a közmédia feladata lenne,mellesleg egy harmadik országos popzenei rádió a Retró és az R1 mellé nem igazán bővítené a kínálatot.
Ebben teljesen egyetértünk, sztem nem kellett volna 2007 ben átalakítani, max csak higítani tobb zenével. Viszont az Ö3 is állami média és elég hallgatott, az Expres meg évek óta toronymagasan vezet. Ha ebbe az irányba indulna a Petőfi, biztosan több hallgatót hozna mint a jelenlegi állapotában.

Azért más a Retro/R1/Ö3/Expres stb.. mindegyik különbözik valamiben a másiktól, nem lehet egy kalap alá venni őket, így is nagyon gyér a hazai kínálat.
Szerintem -helyesen- nem a hallgatottságnövelés most a cél, hanem a Petőfit újra a hazai előadók számára nagy teret adó , a hazai kultúra számára meghatározó médiummá tenni. Esetleg több rétegműsorral, kreatívabb műsorráccsal vagy a zenei szerkesztés változtatásával szerintem még sokat lehetne alakítani a rádión,de nem az említett kommersz irányokba. Az Ö3 egy nagy popzenei katyvasz , a gyér osztrák rádiós piacon lehet hogy sikeres,de nem tartom követendő példának állami rádió jellege ellenére.
 #201488  Szerző: Fakocka

Kovi02 írta:
Fakocka írta: 2023.12.30. 22:56 De ha egy cseppet is értenének a rádiózáshoz lemásolnák az Ö3, vagy a szlovák Radio Expres playlistjet.

#201487  Szerző: Promenád

Fakocka írta: 2023.12.30. 22:56
Promenád írta:
moby67 írta: 2023.12.30. 08:59 A tulajdonosok: a magyar adófizetők, vagyis mi. De nekünk nincs beleszólási jogunk a műsor szerkezetbe.
A vezetők: akik kitalálták ezt az agymenést. A rövid életű Béli és a Koltay időszak, ami szerintem jó volt.
Néhány hónapja, ha bementem egy kis boltba, fodrászatba volt hol a Petőfi ment. Most már Retró vagy R1 szól.
Ez elmond mindent.
A 60-as évekbe azért hallgatták apáink a Luxemburg rádiót, mert igényelték a zenét.
Bocs, de a tulajdonos a magyar állam még mindig, aki a magyar előfizetők pénzéből, az ország évi költségvetéséből, valamint a reklámbevételekből tartja fel még a rádiót. Azt, hogy az MTVA évi költségvetéséből pontosan mennyi pénzt kap a Petőfi nem lehet tudni. Én is hallottam a fodrászomnál, hogy ez a rádió megy, de ő is csak kínjában hallgatta, mert már a könyökén jött ki a helyi. Én azt a Béli és Koltay időszakot sem sírnám vissza, a rádiózás nemcsak abból áll, hogy el zenélgessünk, hanem hogy informáljuk, kikapcsoljuk az embereket. Ha ezt csak zenével akarja elérni egy rádió az mérhetetlen monotonná, egysíkúvá teszi az egész arculatot, ennél azért többet vár el az ember főleg egy közszolgálati rádió esetén. A 60-as években lehet, hogy az őseink hallgatták a Radio Luxemburgot, meg a Szabad Európát, csak elfelejtetted hozzá írni, hogy ezek tiltott rádiók voltak, nyilvánosan, otthon is csak két paplan között vehetted, mert a szomszéd képes volt érte feljelenteni. És akkor még ne is beszéljünk a rövidhullám tulajdonságairól és a rádiók zavarásáról. Lehet, hogy igényelték a zenét, csak nem mindegy milyen minőségben kapták. ;) A középhullámnak is nyilvánvalóan számodra meg volt a varázsa, de én köszönöm szépen, a magam részéről már kifejezetten zavar, ha közel sem CD hangminőségben hallgathatok bármilyen hangforrást. Az a max 5kHz-ig kierőszakolható hangtartomány, amit az MW-ből kitudsz erőszalkolni mamár nagyon karcsú.
Annyit pontosítsunk, hogy a Luxemburgot nem volt tilos hallgatni, Szabad Európát is csak az 50-es években.
Az meg nagyon szomorú, hogy az adófizetők pénzéből egy velejéig romlott gusztustalan propaganda terméket állítanak elő közszolgálatiság helyett és még szarul is csinálják (lásd Petőfi).
De ha egy cseppet is értenének a rádiózáshoz lemásolnák az Ö3, vagy a szlovák Radio Expres playlistjet.

Én is azt tapasztalom, ahol eddig Petőfi szólt ott már Retro vagy R1 szól (vagy semmi), nem csodálom mert ezt nem lehet bírni cérnával.
Ott a pont nálad, neked van igazad. Nem születtem történésznek, de egy biztos, hogy amit anno a rövidhullámon lehetett hallgatni, az vagy a tűrt, vagy a tiltott kategória volt, még jó, hogy nem abban a korszakban élünk... A külföldi példák meg nem biztos, hogy 100 százalékkal tudnának működni, de mankónak nagy segítség lenne.
 #201486  Szerző: Kovi02

#201484  Szerző: Fakocka

Promenád írta:
moby67 írta: 2023.12.30. 08:59 A tulajdonosok: a magyar adófizetők, vagyis mi. De nekünk nincs beleszólási jogunk a műsor szerkezetbe.
A vezetők: akik kitalálták ezt az agymenést. A rövid életű Béli és a Koltay időszak, ami szerintem jó volt.
Néhány hónapja, ha bementem egy kis boltba, fodrászatba volt hol a Petőfi ment. Most már Retró vagy R1 szól.
Ez elmond mindent.
A 60-as évekbe azért hallgatták apáink a Luxemburg rádiót, mert igényelték a zenét.
Bocs, de a tulajdonos a magyar állam még mindig, aki a magyar előfizetők pénzéből, az ország évi költségvetéséből, valamint a reklámbevételekből tartja fel még a rádiót. Azt, hogy az MTVA évi költségvetéséből pontosan mennyi pénzt kap a Petőfi nem lehet tudni. Én is hallottam a fodrászomnál, hogy ez a rádió megy, de ő is csak kínjában hallgatta, mert már a könyökén jött ki a helyi. Én azt a Béli és Koltay időszakot sem sírnám vissza, a rádiózás nemcsak abból áll, hogy el zenélgessünk, hanem hogy informáljuk, kikapcsoljuk az embereket. Ha ezt csak zenével akarja elérni egy rádió az mérhetetlen monotonná, egysíkúvá teszi az egész arculatot, ennél azért többet vár el az ember főleg egy közszolgálati rádió esetén. A 60-as években lehet, hogy az őseink hallgatták a Radio Luxemburgot, meg a Szabad Európát, csak elfelejtetted hozzá írni, hogy ezek tiltott rádiók voltak, nyilvánosan, otthon is csak két paplan között vehetted, mert a szomszéd képes volt érte feljelenteni. És akkor még ne is beszéljünk a rövidhullám tulajdonságairól és a rádiók zavarásáról. Lehet, hogy igényelték a zenét, csak nem mindegy milyen minőségben kapták. ;) A középhullámnak is nyilvánvalóan számodra meg volt a varázsa, de én köszönöm szépen, a magam részéről már kifejezetten zavar, ha közel sem CD hangminőségben hallgathatok bármilyen hangforrást. Az a max 5kHz-ig kierőszakolható hangtartomány amit az MW-ből kitudsz erőszalkolni mamár nagyon karcsú.
Annyit pontosítsunk hogy a Luxemburgot nem volt tilos hallgatni, Szabad Európát is csak az 50-es években.
Az meg nagyon szomorú hogy az adófizetők pénzéből egy velejéig romlott gusztustalan propaganda terméket állítanak elő közszolgálatiság helyett és még szarul is csinálják (lásd Petőfi).
De ha egy cseppet is értenének a rádiózáshoz lemásolnák az Ö3, vagy a szlovák Radio Expres playlistjet.

Én is azt tapasztalom, ahol eddig Petőfi szólt ott már Retro vagy R1 szól (vagy semmi), nem csodálom mert ezt nem lehet bírni cérnával.
 #201479  Szerző: Promenád

Ez elmond mindent.
Bocs, de a tulajdonos a magyar állam még mindig, aki a magyar előfizetők pénzéből, az ország évi költségvetéséből, valamint a reklámbevételekből tartja fel még a rádiót. Azt, hogy az MTVA évi költségvetéséből pontosan mennyi pénzt kap a Petőfi nem lehet tudni. Én is hallottam a fodrászomnál, hogy ez a rádió megy, de ő is csak kínjában hallgatta, mert már a könyökén jött ki a helyi. Én azt a Béli és Koltay időszakot sem sírnám vissza, a rádiózás nemcsak abból áll, hogy el zenélgessünk, hanem hogy informáljuk, kikapcsoljuk az embereket. Ha ezt csak zenével akarja elérni egy rádió az mérhetetlen monotonná, egysíkúvá teszi az egész arculatot, ennél azért többet vár el az ember főleg egy közszolgálati rádió esetén. A 60-as években lehet, hogy az őseink hallgatták a Radio Luxemburgot, meg a Szabad Európát, csak elfelejtetted hozzá írni, hogy ezek tiltott rádiók voltak, nyilvánosan, otthon is csak két paplan között vehetted, mert a szomszéd képes volt érte feljelenteni. És akkor még ne is beszéljünk a rövidhullám tulajdonságairól és a rádiók zavarásáról. Lehet, hogy igényelték a zenét, csak nem mindegy milyen minőségben kapták. ;) A középhullámnak is nyilvánvalóan számodra meg volt a varázsa, de én köszönöm szépen, a magam részéről már kifejezetten zavar, ha közel sem CD hangminőségben hallgathatok bármilyen hangforrást. Az a max 5kHz-ig kierőszakolható hangtartomány amit az MW-ből kitudsz erőszalkolni mamár nagyon karcsú.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 625