robert11 írta: ↑2024.11.04. 20:28 Én is úgy tapasztaltam utazásaim során hogy akkor érezhető az eltérés a frekvenciák között, amikor helyi adás van.A debreceni és a hajdúszoboszlói között van váltás. Nálam bejön a derecskei, debreceni és a hajdúszoboszlói adás, de a hajdúböszörményi nem. Azért érdekes a debreceni és a hajdúszoboszlói, mert amikor helyi információk mennek, akkor az csak a debrecenin adják. A derecskei és a hajdúszoboszlói azonos, a debrecenitől eltérő adással. Az RDS információ is ennek megfelelő. A derecskei és a hajdúszoboszlói csak simán Rádió 1-et ír, míg a debreceni Rádió 1 FM95-öt. Nem teszteltem, de biztos hogy van váltás a nyíregyháziról a debrecenire. Na az jó kérdés, hogy amikor a helyi adás megy, hogy akkor is van-e váltás, de gondolom igen, hiszen nem valószínű hogy egy adónak változó PI-je lenne. Nálam a hajdúszoboszlói frekvencia jön a legjobban, pedig távolságra ez és a derecskei szinte pontosan azonos távolságban van. A debreceni kb 15 km-el távolabb. A hajdúszoboszlói és a derecskei körsugárzó antennán szórják az adást, a debreceni az irányított, de a sugárzási irány nem derül ki. Érdekes, hogy a 100,6-on a szoboszlói frekit nem tudtad venni. A hajdúböszörményi is irányított antennás.
Azt meséltem hogy a nyáron mikor Tiszakécskén jártam elég sokat váltott az af.
Abonyig még elment ott még a szolnoki szólt de utána mint aki nem találta volna a helyét annyi frekvencia váltás volt.
Esetleg nem utazott valaki a 4-es fő úton Mátészalka felé? Arra lennék kíváncsi hgy Debrecen után milyen a helyzet.
Én még abban az időben utaztam arra kocsival, mikor még a 92 3-on szólt a rádió de volt egy alkalom amikor hazafele jövet, felfedeztem befogtam a nyíregyházi 91 1et még jóval debrecen előtt a nyírségben. Na most arra lennék kíváncsi hogy átvált e Debrecen után valamior is az af a nyíregyházira?
Vagy mi a helyzet Püspökladány, Hajdúszoboszló területén ahol ugye már van külön szoboszlói frekvencia is de azt én kisrádión nem igazán tudtam befogni mikor ott nyaraltam Szoboszlón cska az fm95öt meg a hajdú böszörményit.
Ez még 21ben volt az óta változott változhattak az idők.
Na csak arra lennék kíváncsi, hogy ott van e átváltás Debrecen előtt vagy után valamikor.
Ugye mondtam hogy mikor a 92 3-on voltak akkor még a szoboszlóiak is azt tudták hallgatni szerintem ne kéne ehez külön frekvencia hallgatnák ott is az fm95öt vagy esetleg a hajdúságit ha elér odáig vagy a böszörményit.
Hajdúsági mondjuk az m3as autópályán szól jól egészen addig, míg át nem vált a nyíregyire visszafele meg a miskolcira.
Vevő: Panasonic CQ-RDP383N
Antenna: 2x Iskra FM-50F, Vertikális polarizáció, irányszög: 33°
Antenna: 2x Iskra FM-50F, Vertikális polarizáció, irányszög: 33°