RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#203483  Szerző: adika4444

robert11 írta: 2025.07.19. 18:04 Sziasztok!
Én is örülök neki hogy visszatért a fórum én is azt hittem hogy már nem lesz többé.
Én nem emlékszem arra hogy már 18ban is sláger volt a beautiful people.
Orosz Jóska nagy forma volt így visszautalva a múltkori bejegyzésemhez viszont most egy olyan kérdésem lenne, hogy nem tud esetleg valaki valamit a litváni EHR streamról? Mert már 2 hete nem szól de a stream staton még elérhető csak a letöltött változat sem szólal meg.
Vannak még EHr streamok amelyek működnek újabbakat is találtam meg még a lett EHR is működik de van olyan stream is ami szintén megszűnt viszont a leg többet a litvánit hallgattam.
Ahol az hangzik el hogy lovesongs az hallgatott még el aki esetleg ismeri.
Jó lenne ha jövőre Troy is visszakerülne a magyar éterbe nem tudom erre van e esély szerintem nem sok, de kitudja.
Amit egyszer mondtam akár még az ő hangjával is visszatudnak élni a mesterséges inteligencia tudna egy Troy hangot kombinálni hisz már szinkron színészek hangjával is visszaéltek már egy kettővel főleg a youtubeos reklám hirdetésekben jelenik tűnik ez fel de ott is érezhető azért hogy gépies a hangjuk.
Még balázs is azzal viccelt egyszer hogy lesz amikor már az ő hangjukon is a mesterséges inteligencia fog bezszélni és akkor a hallgató döntse el hogy valóban Balázsék vannak a mikrofonnál, vagy sem.
Róluk most nem mondanék többet hisz nagyon kivagyok rájuk hogy még a best ofban is csak gusztustalankodni tudnak legalább Annáék akkor úgy rakták volna össze az adást hogy azokat kihagyták volna bakker na mindegy viszont a zenei kínálat az kezd javulni és ezt már ők is megjegyezték mármint Bazsiék.
Jó lenne ha ez így is maradna bár még a top50ben hallunk 2 3 éves zenéket meg úgy nap közben is de már jó hogy azért van sok újabb is amit már az EHR-en is gyakran hallok.
Szervert váltottak, de a stream ugyanonnan megy, így itt is elég gyakran megakad és minden éjjel újracsatlakozik (vagy sűrűbben) az adásolójuk. A 192 Kbps-os stream-jüket itt találod:
http://stream.ehr.lt/ehr
vagy HTTPS-sel (de ezt pl. a winamp nem annyira szereti)
https://stream.ehr.lt:8443/ehr
Ha megállna ez a szerver, itt is nyomják
OGG 128 Kbps:
http://82.140.131.217:8000/ehr_m
AAC/64
http://82.140.131.217:8000/ehr
AAC/32
http://82.140.131.217:8000/ehr

A stream eltűnésekor néztem rá, valamikor az oldaluk is megújult, különösebb nyelvtudás nélkül is rá lehet bukkanni a linkekre. Azt nem értem, anyagilag kinek rentábilis ez a rádió, mindenesetre én 2020 óta innen is pumpálom a playlist-jeimet, elég jól bedobják az új track-eket és nem félnek kipróbálatlan, új előadókhoz sem nyúlni.
 #203482  Szerző: KPLR

Szia!

A budapesti 89.5 elszól Gyöngyösig, ha jó az autórádiód :)
Én mindig manuálisan állítom be a frekit jó előre, és mikor kb beérek a vételkörzetbe akkor átnyomom a kocsi rádió gombját az 1-ről 2-es re.
De kérdésedre a választ, elszól, Hatvan után már egy picit hangyás, de fogható, Gyöngyösön pedig még jó, de arra meg ott van a helyi 101.7, ami valóban azóta a budapesti 89.5 vételkörzetébe tartozik helyi műsor vezetés nélkül.
Én nemrég jöttem haza a nyaralásból, Budapestről az M3 és 33 utakon majdnem végig elszólt a 89.5.
Csak Poroszló előtt tettem át a helyi 88.7-re. hazafelé Egerből pedig Füzesabonytól már befogtam újra. :yeah:
Egerben a helyi 101.3 nagyon jó, mióta nem voltam itt kb 4 éve biztos állítottak rajta, a Tisza-tavi pedig nagyon jó.
 #203481  Szerző: shadoe

Snake005 írta: 2025.07.26. 14:10 A sivak-juhasz r1 inkább top40 chr-volt, csak volt benne egy kis music fm-es szemét is. Ettől függetlenül dance zenék nélkül is lement volna a hallgatottsága ugyanúgy heti 18 új dallal és nulla recurrenttel.
Ez azért így túlzás, egyetlen hét volt, amikor 18 új zene volt a listán, recurrentek pedig mentek. Pl. fél éven belül 4 Justin Bieber szám, amiből testvérek között is minimum 2 recurrent kellett, hogy legyen, mert tudtommal nem hetente adott ki akkor új számot.
Egyébként ezt sose értettem, hogy ki az igénytelen hallgató, aki abban talál gyönyört, hogy 5 éve ugyanaz az egy száma megy a Weeknd-nek, Shawn Mendesnek, az Ofenbachnak, Enrique Iglesiasnak, Britney Spearsnek, Billie Eilishnak, Robin Schulznak, James Arthurnak vagy Zara Larsson-nak. Mindegyik igen termékeny előadó, sőt többségük nagyon sok jó új zenével jött ki az utóbbi évek során.
Ha lett volna ezeket pofája játszani a R1-nek, esetleg a magyar hallgatók is megismerhették volna, de egyelőre a Blinding Lightsnál, a Subeme La Radionál és a High Hopesnál kifújt a magyar zenei kultúra.
Így jártunk. Azt pedig már tudjuk, amíg létezik világegyetem, itt a Sivák és McFly hívők között örökös lesz a háború, de ha kritizáljuk is az előbbit, legalább az igazat írjuk és a tényeket, ha kérhetem!
 #203480  Szerző: robert11

Sziasztok!
Igazából nem is az a baj hogy adnak régieket, hanem az hogy napi rendszerességgel ugyan azokat a régieket adják.
Az jó hogy már a 2010 előtti zenéket is adják mondtam ezt is hogy visszanyúlhatnának 2005 2006 környékére is néha mondjuk 2006ból leadják a Pussycat dols buttonst bár egy időben képesek voltak azt is túlzásba vinni.
Sőt talán régebben azt mondtam hogy visszamehetnének 2004 2005be is.
Most nagyon a régiek közül Katty Perri i kis the girlre cuppantak nagyon rá nem tudom miért ahelyett hogy inkább a mostani Katty Perri dalokat adnák ez olyan mint hogy leadják Rihanna umbrelláját ötvenszer, de sok olyan Rihanna dal van, amit itt még soha sem játszottak.
Ha az EHR-n nem hallom őket, akkor soha nem ismerem meg nem is tudok róla hogy Rihannának egyáltalán vannak új számai.
Most jön 2 hét best of Balázsék, nem fogok hallgatni a rádió1et reggelente mert különben minden nap százszor meghallgathatom a sok gusztustalankodásokat meg témákat amit már hallottunk a hétvégi összeállításba is.
Kérdés hogy akkor a bummos játékot ki csinálja majd? Vagy már nem lehet sziget napijegyeket nyerni?
Mert Attisnál máshova lehetett jegyet nyerni legalább is amikor én hallgattam akkor Zamárdiba nyerhettek a hallgatók jegyeket az ottani fesztiválra.
Amit észre vettem még hogy a héten reggelente Veres Liza mondta a híreket Ákos helyett elképzelhető hogy ő most szabin volt.
A best fm-en meg mióta van Demeter Dia a híreknél? Ő annó a nyíregyházi r1en mondta a programajánlókat.
Na ez is meglepett nagyon.
Fel is tűnt hogy már jó rég óta nincs program ajánló a nyíregyi frekvencián.
Na és még egy dolog a végére hogy a nyáron majd fogok menni kocsival vidékre szabolcs megyébe és a kérdésem az lenne hogy akkor már Gyöngyösnél is a 89 5 fog szólni? Mert ahogy hallottam még tavaly hogy összeakarták vonni a kettőt ami azt tartalmazta hogy megszűnik a gyöngyösi és ennek november volt a határideje vagy akkor szűnt meg ha jól tudom.
 #203479  Szerző: Snake005

A sivak-juhasz r1 inkább top40 chr-volt, csak volt benne egy kis music fm-es szemét is. Ettől függetlenül dance zenék nélkül is lement volna a hallgatottsága ugyanúgy heti 18 új dallal és nulla recurrenttel.
 #203478  Szerző: knoskamatee

Snake005 írta:A top 40 CHR-nek nincs már célcsoportja, mert az korosztály nem hallgat már rádiót. Már a sivák is ebbe bukott bele 4 éve (meg a 10k YouTube megtekintéses techno meg house dalokba, de ez most részletkérdés).
az CHR-Dance, amit mondasz. én CHR- Top40/50 vagy Pop-CHR-ről beszéltem. ami most megy a Rádió 1-en, az pedig Adult-CHR.
piaca viszont van még ennek a CHR-Dance-nek is nagyvárosi környezetben. mondjuk egy ilyen a Base FM mellé (Rhythmic CHR) lazán elfér meg szezonálisan a Balatonon. (khm, khm, Oxygen csoportos Rise FM)
 #203477  Szerző: Snake005

A top 40 CHR-nek nincs már célcsoportja, mert az korosztály nem hallgat már rádiót. Már a sivák is ebbe bukott bele 4 éve (meg a 10k YouTube megtekintéses techno meg house dalokba, de ez most részletkérdés).
 #203468  Szerző: knoskamatee

shadoe írta: 2025.07.19. 20:07 Valóban van javulás. Az euro top 44 lista egyharmadát játsszák v. játszották (az APT., Bird Of a Feather, Forever Young és a Stargazing már ki is kopott, ami nem is nagy baj). Ez 3-4 éve elképzelhetetlen lett volna.
Időközben pl. a szlovák poprádiók a béka feneke alá süllyedtek (értsd: rádió1-esedtek, és óránként nyomják az Ordinary-t, Beautiful People-t, Azizam-ot, az Abracadabrát, amiket a R1 is lead, de legalább nem óránként, és ezt a kotyvalékot hígítják a Danca Kuduro-val), elmondhatjuk, ennyire közel színvonalban régóta nem állt a két ország poprádiós kínálata egymással.
Ha kitakarodnának a 2010-es évek baromságai (Rihanna, Selena Gomez, Lady GaGa, Pink, Katy Perry, Nelly Furtado stb.) a playlistről, és átfáradnának a Retrora (gondolom, vannak is már ott), egész elviselhető rádió lenne. A recurrentekért pedig kár, újra itt lenne pl. a Rihannák helyett. Már egész sok zene összegyűlt, amit az utóbbi 3 évben adtak, és szó nélkül idejekorán kipusztítottak a playlistről.
Retro egy ideje Soft AC format lett zeneileg, úgyhogy van benne ráció, hogy visszatérnek az Adult CHR-ből CHR/Top40-re. az ok annak tudható be, hogy a Best FM-mel semmit se tudnak kezdeni. a Base és Rock páros túl jó lett nekik. szarügy ez most nekik. kéne a Radio Factory-hez egy fasza külföldi know-how.
 #203460  Szerző: robert11

Na jó tudni hogy más országokban is van olyan rádió, akik agyon játszott zenéket adnak mint az előbb említett szlovák adó.
Hát külföldiek közül is megkell azért ttalálni azt ami az ember számára a megfelelő és az EHR az ilyen tényleg úgy is kérdezhettem volna hogy mikor alakultak ki vagy mikor jöttek létre ezek az adók a lett meg a litván meg amiket még felsoroltam az EHR kapcsán.
Hát mondom akkor legalább Rihanna Umbrella esetében is adnák inkább a remixelt változatot amit még 2007ben hallhattunk a Roxi rádióban és a retro-n B Tóth Laci is ebben a váltoaztban adta le egy időben ezt a számot.
Ja meg hát a Lanadelray summertime sednest is sokkal jobb volt a remix változatban hallani úgy ahogy annak idején a music fm is adta meg a Tove Lo stay high-t is ezek a lassúak nem jók bár már ezt is ecseteltem nagyon régen de örüljünk annak hogy ami az újdonságokat illeit most jól áll a dolog.
Csak lesz majd valami változás idővel én bízom benne annyit emlegettük itt már hogy változás kéne a zenei kínálat terén stb stb mások is mondták, én is mondtam és ahogy korábban mondtam többször is hogy én már nem írok ezzel kapcsolatban mert csak önmagamat tudnám ismételni meg semmit se értünk el azzal hogy szidtuk az r1et bár na azért ezek szerint csak olvassák a fórumot a rádió illetékesei is.
Annyi vágyunk volt már másoknak is, nekem is de ha nekem lenne rádióm, akkor nagyon más lenne minden.
Emlékeztek egyszer írtam hogy én hogy képzelnék el egy országos music fmet és ezt még tartom továbbra is.
Na mindegy.
ha bárki bármit tud a litváni EHR-ről, azt továbbra is várom.
 #203459  Szerző: Derrick

robert11 írta: 2025.07.19. 18:04
Jó lenne ha jövőre Troy is visszakerülne a magyar éterbe nem tudom erre van e esély szerintem nem sok, de kitudja.
Anyám borogass...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1025