RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#203486  Szerző: Landsmann

A hajdúszoboszlói adóval történt valami? A múltkori nagy vihar után egy napig nem működött, de azután igen. Viszont 1-2 nappal később óta lényegesen kisebb jelszint jut el hozzám.
 #203484  Szerző: Derrick

Snake005 írta: 2025.07.26. 14:10 A sivak-juhasz r1 inkább top40 chr-volt, csak volt benne egy kis music fm-es szemét is
Segítek, az vegytisztán Juhász művek volt.
 #203483  Szerző: adika4444

robert11 írta: 2025.07.19. 18:04 Sziasztok!
Én is örülök neki hogy visszatért a fórum én is azt hittem hogy már nem lesz többé.
Én nem emlékszem arra hogy már 18ban is sláger volt a beautiful people.
Orosz Jóska nagy forma volt így visszautalva a múltkori bejegyzésemhez viszont most egy olyan kérdésem lenne, hogy nem tud esetleg valaki valamit a litváni EHR streamról? Mert már 2 hete nem szól de a stream staton még elérhető csak a letöltött változat sem szólal meg.
Vannak még EHr streamok amelyek működnek újabbakat is találtam meg még a lett EHR is működik de van olyan stream is ami szintén megszűnt viszont a leg többet a litvánit hallgattam.
Ahol az hangzik el hogy lovesongs az hallgatott még el aki esetleg ismeri.
Jó lenne ha jövőre Troy is visszakerülne a magyar éterbe nem tudom erre van e esély szerintem nem sok, de kitudja.
Amit egyszer mondtam akár még az ő hangjával is visszatudnak élni a mesterséges inteligencia tudna egy Troy hangot kombinálni hisz már szinkron színészek hangjával is visszaéltek már egy kettővel főleg a youtubeos reklám hirdetésekben jelenik tűnik ez fel de ott is érezhető azért hogy gépies a hangjuk.
Még balázs is azzal viccelt egyszer hogy lesz amikor már az ő hangjukon is a mesterséges inteligencia fog bezszélni és akkor a hallgató döntse el hogy valóban Balázsék vannak a mikrofonnál, vagy sem.
Róluk most nem mondanék többet hisz nagyon kivagyok rájuk hogy még a best ofban is csak gusztustalankodni tudnak legalább Annáék akkor úgy rakták volna össze az adást hogy azokat kihagyták volna bakker na mindegy viszont a zenei kínálat az kezd javulni és ezt már ők is megjegyezték mármint Bazsiék.
Jó lenne ha ez így is maradna bár még a top50ben hallunk 2 3 éves zenéket meg úgy nap közben is de már jó hogy azért van sok újabb is amit már az EHR-en is gyakran hallok.
Szervert váltottak, de a stream ugyanonnan megy, így itt is elég gyakran megakad és minden éjjel újracsatlakozik (vagy sűrűbben) az adásolójuk. A 192 Kbps-os stream-jüket itt találod:
http://stream.ehr.lt/ehr
vagy HTTPS-sel (de ezt pl. a winamp nem annyira szereti)
https://stream.ehr.lt:8443/ehr
Ha megállna ez a szerver, itt is nyomják
OGG 128 Kbps:
http://82.140.131.217:8000/ehr_m
AAC/64
http://82.140.131.217:8000/ehr
AAC/32
http://82.140.131.217:8000/ehr

A stream eltűnésekor néztem rá, valamikor az oldaluk is megújult, különösebb nyelvtudás nélkül is rá lehet bukkanni a linkekre. Azt nem értem, anyagilag kinek rentábilis ez a rádió, mindenesetre én 2020 óta innen is pumpálom a playlist-jeimet, elég jól bedobják az új track-eket és nem félnek kipróbálatlan, új előadókhoz sem nyúlni.
 #203482  Szerző: KPLR

Szia!

A budapesti 89.5 elszól Gyöngyösig, ha jó az autórádiód :)
Én mindig manuálisan állítom be a frekit jó előre, és mikor kb beérek a vételkörzetbe akkor átnyomom a kocsi rádió gombját az 1-ről 2-es re.
De kérdésedre a választ, elszól, Hatvan után már egy picit hangyás, de fogható, Gyöngyösön pedig még jó, de arra meg ott van a helyi 101.7, ami valóban azóta a budapesti 89.5 vételkörzetébe tartozik helyi műsor vezetés nélkül.
Én nemrég jöttem haza a nyaralásból, Budapestről az M3 és 33 utakon majdnem végig elszólt a 89.5.
Csak Poroszló előtt tettem át a helyi 88.7-re. hazafelé Egerből pedig Füzesabonytól már befogtam újra. :yeah:
Egerben a helyi 101.3 nagyon jó, mióta nem voltam itt kb 4 éve biztos állítottak rajta, a Tisza-tavi pedig nagyon jó.
 #203481  Szerző: shadoe

Snake005 írta: 2025.07.26. 14:10 A sivak-juhasz r1 inkább top40 chr-volt, csak volt benne egy kis music fm-es szemét is. Ettől függetlenül dance zenék nélkül is lement volna a hallgatottsága ugyanúgy heti 18 új dallal és nulla recurrenttel.
Ez azért így túlzás, egyetlen hét volt, amikor 18 új zene volt a listán, recurrentek pedig mentek. Pl. fél éven belül 4 Justin Bieber szám, amiből testvérek között is minimum 2 recurrent kellett, hogy legyen, mert tudtommal nem hetente adott ki akkor új számot.
Egyébként ezt sose értettem, hogy ki az igénytelen hallgató, aki abban talál gyönyört, hogy 5 éve ugyanaz az egy száma megy a Weeknd-nek, Shawn Mendesnek, az Ofenbachnak, Enrique Iglesiasnak, Britney Spearsnek, Billie Eilishnak, Robin Schulznak, James Arthurnak vagy Zara Larsson-nak. Mindegyik igen termékeny előadó, sőt többségük nagyon sok jó új zenével jött ki az utóbbi évek során.
Ha lett volna ezeket pofája játszani a R1-nek, esetleg a magyar hallgatók is megismerhették volna, de egyelőre a Blinding Lightsnál, a Subeme La Radionál és a High Hopesnál kifújt a magyar zenei kultúra.
Így jártunk. Azt pedig már tudjuk, amíg létezik világegyetem, itt a Sivák és McFly hívők között örökös lesz a háború, de ha kritizáljuk is az előbbit, legalább az igazat írjuk és a tényeket, ha kérhetem!
 #203480  Szerző: robert11

Sziasztok!
Igazából nem is az a baj hogy adnak régieket, hanem az hogy napi rendszerességgel ugyan azokat a régieket adják.
Az jó hogy már a 2010 előtti zenéket is adják mondtam ezt is hogy visszanyúlhatnának 2005 2006 környékére is néha mondjuk 2006ból leadják a Pussycat dols buttonst bár egy időben képesek voltak azt is túlzásba vinni.
Sőt talán régebben azt mondtam hogy visszamehetnének 2004 2005be is.
Most nagyon a régiek közül Katty Perri i kis the girlre cuppantak nagyon rá nem tudom miért ahelyett hogy inkább a mostani Katty Perri dalokat adnák ez olyan mint hogy leadják Rihanna umbrelláját ötvenszer, de sok olyan Rihanna dal van, amit itt még soha sem játszottak.
Ha az EHR-n nem hallom őket, akkor soha nem ismerem meg nem is tudok róla hogy Rihannának egyáltalán vannak új számai.
Most jön 2 hét best of Balázsék, nem fogok hallgatni a rádió1et reggelente mert különben minden nap százszor meghallgathatom a sok gusztustalankodásokat meg témákat amit már hallottunk a hétvégi összeállításba is.
Kérdés hogy akkor a bummos játékot ki csinálja majd? Vagy már nem lehet sziget napijegyeket nyerni?
Mert Attisnál máshova lehetett jegyet nyerni legalább is amikor én hallgattam akkor Zamárdiba nyerhettek a hallgatók jegyeket az ottani fesztiválra.
Amit észre vettem még hogy a héten reggelente Veres Liza mondta a híreket Ákos helyett elképzelhető hogy ő most szabin volt.
A best fm-en meg mióta van Demeter Dia a híreknél? Ő annó a nyíregyházi r1en mondta a programajánlókat.
Na ez is meglepett nagyon.
Fel is tűnt hogy már jó rég óta nincs program ajánló a nyíregyi frekvencián.
Na és még egy dolog a végére hogy a nyáron majd fogok menni kocsival vidékre szabolcs megyébe és a kérdésem az lenne hogy akkor már Gyöngyösnél is a 89 5 fog szólni? Mert ahogy hallottam még tavaly hogy összeakarták vonni a kettőt ami azt tartalmazta hogy megszűnik a gyöngyösi és ennek november volt a határideje vagy akkor szűnt meg ha jól tudom.
 #203479  Szerző: Snake005

A sivak-juhasz r1 inkább top40 chr-volt, csak volt benne egy kis music fm-es szemét is. Ettől függetlenül dance zenék nélkül is lement volna a hallgatottsága ugyanúgy heti 18 új dallal és nulla recurrenttel.
 #203478  Szerző: knoskamatee

Snake005 írta:A top 40 CHR-nek nincs már célcsoportja, mert az korosztály nem hallgat már rádiót. Már a sivák is ebbe bukott bele 4 éve (meg a 10k YouTube megtekintéses techno meg house dalokba, de ez most részletkérdés).
az CHR-Dance, amit mondasz. én CHR- Top40/50 vagy Pop-CHR-ről beszéltem. ami most megy a Rádió 1-en, az pedig Adult-CHR.
piaca viszont van még ennek a CHR-Dance-nek is nagyvárosi környezetben. mondjuk egy ilyen a Base FM mellé (Rhythmic CHR) lazán elfér meg szezonálisan a Balatonon. (khm, khm, Oxygen csoportos Rise FM)
 #203477  Szerző: Snake005

A top 40 CHR-nek nincs már célcsoportja, mert az korosztály nem hallgat már rádiót. Már a sivák is ebbe bukott bele 4 éve (meg a 10k YouTube megtekintéses techno meg house dalokba, de ez most részletkérdés).
 #203468  Szerző: knoskamatee

shadoe írta: 2025.07.19. 20:07 Valóban van javulás. Az euro top 44 lista egyharmadát játsszák v. játszották (az APT., Bird Of a Feather, Forever Young és a Stargazing már ki is kopott, ami nem is nagy baj). Ez 3-4 éve elképzelhetetlen lett volna.
Időközben pl. a szlovák poprádiók a béka feneke alá süllyedtek (értsd: rádió1-esedtek, és óránként nyomják az Ordinary-t, Beautiful People-t, Azizam-ot, az Abracadabrát, amiket a R1 is lead, de legalább nem óránként, és ezt a kotyvalékot hígítják a Danca Kuduro-val), elmondhatjuk, ennyire közel színvonalban régóta nem állt a két ország poprádiós kínálata egymással.
Ha kitakarodnának a 2010-es évek baromságai (Rihanna, Selena Gomez, Lady GaGa, Pink, Katy Perry, Nelly Furtado stb.) a playlistről, és átfáradnának a Retrora (gondolom, vannak is már ott), egész elviselhető rádió lenne. A recurrentekért pedig kár, újra itt lenne pl. a Rihannák helyett. Már egész sok zene összegyűlt, amit az utóbbi 3 évben adtak, és szó nélkül idejekorán kipusztítottak a playlistről.
Retro egy ideje Soft AC format lett zeneileg, úgyhogy van benne ráció, hogy visszatérnek az Adult CHR-ből CHR/Top40-re. az ok annak tudható be, hogy a Best FM-mel semmit se tudnak kezdeni. a Base és Rock páros túl jó lett nekik. szarügy ez most nekik. kéne a Radio Factory-hez egy fasza külföldi know-how.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 1036