Nemcsak több az újdonság, az is változás, hogy gyorsabban ki is zúgnak az új zenék a rotációból.
Lola Young "Messy", Billlie Eilish "Birds Of A Feather", Rosé/Bruno Mars "APT", Martin Garrix-Carolina Liar "Smile", Sia-Kylie Minogue "Dance Alone" (a másik Kylie zenével együtt...), Myles Smith "Stargazing", Ray Dalton "All We Got", Teddy Swims "Lose Control", Dua Lipa "Illusion", ezek sehol sincsenek már, pedig nagy rádiós slágerek voltak.
Pár hétig játszotta őket a r1, aztán gyorsan felváltották a nagyjából ugyanezen előadók még agyonjátszottabb zenéi. (Én ezeket a zenéket amúgy jobban elhallgatnám.) Mindegy, ha 3-4 évvel ezelőtt vagyunk, a rádió1-en ebben a kb. 15-20 idei zenében minimum lett volna még 3-4 év, amíg pörögnek (lásd Foolproof, Unforgettable, Why Don't We "Falling", stb.).
A Top 500-zal kapcsolatban én is bizakodó vagyok, főleg, hogy a legutolsó rém gyatra volt, gyakorlatilag ránk öntötték a 20 éves Jennifer Lopez, Nelly Furtado, Beyoncé, Rihanna, Katy Perry és Lady GaGa slágereket. Remélem, ilyen végre nem lesz, ill. valahogy előre érzem is ezt.