RADIOSITE Fórum

• Retro Rádió

#204048  Szerző: Landsmann

Snake005 írta: Tegnap, 18:22 Ne felejtsük el, hogy amikor a Retro elindult az országos frekvencián, még csak az eredeti 104.6 Best FM létezett, illetve azon a napon lett a nyíregyházi Szakács Tibor-féle Retro Rádió is Best FM (kb. egy évig ugyanazzal a logóval és zenei kínálattal, mint a debrceni), de a 99.5 és társai csak jóval később, 2019 végén indultak. Ekkoriban minden bizonnyal még ötlet szintjén sem volt szó arról, hogy ezen néven hálózat lesz valaha.

Valószínű inkább a Pop FM nevű Danubius/Class FM klónt akarták indítani, csak biztos féltek, hogy kannibalizálni fogja a Rádió 1-et. Egyébként a formattal és névvel nincs gond, nehéz elképzelni, de tapasztalatom szerint a 40-60 korosztály nagy részének tökéletesen megfelel. Szerintem az a titok nyitja, hogy a Bochkor annyira lejárt és unalmas már, hogy a kisebb vételkörzetű Rádió 1 szintén fénykorán túl lévő reggeli műsorára szoknak a hallgatói jobb alternatíva híján.
Én nem értem ezt a nagy Rádió 1 védelmet. Nem mindegy, hogy azt vagy a Retrót hallgatják? Mindkettő ugyanannak a kutyának a kölyke.
 #204047  Szerző: Snake005

Ne felejtsük el, hogy amikor a Retro elindult az országos frekvencián, még csak az eredeti 104.6 Best FM létezett, illetve azon a napon lett a nyíregyházi Szakács Tibor-féle Retro Rádió is Best FM (kb. egy évig ugyanazzal a logóval és zenei kínálattal, mint a debrceni), de a 99.5 és társai csak jóval később, 2019 végén indultak. Ekkoriban minden bizonnyal még ötlet szintjén sem volt szó arról, hogy ezen néven hálózat lesz valaha.

Valószínű inkább a Pop FM nevű Danubius/Class FM klónt akarták indítani, csak biztos féltek, hogy kannibalizálni fogja a Rádió 1-et. Egyébként a formattal és névvel nincs gond, nehéz elképzelni, de tapasztalatom szerint a 40-60 korosztály nagy részének tökéletesen megfelel. Szerintem az a titok nyitja, hogy a Bochkor annyira lejárt és unalmas már, hogy a kisebb vételkörzetű Rádió 1 szintén fénykorán túl lévő reggeli műsorára szoknak a hallgatói jobb alternatíva híján.
 #204046  Szerző: dosztojevszkij

knoskamatee írta:én továbbra is azt tartom az első számú hibának, hogy a Retro Rádió márkanevet választották az egyetlen országos lefedettségű csatornának.
Szerintem is! A Best FM-et kellett volna indítani országosan, persze nem a mostani, kompromisszumos, full gagyi "örök kispados" formátummal és koncepcióval, hanem egy, a Class FM-hez hasonló AC, Hot AC recepttel, tisztességes morning show-val és mindennel, ami egy országos rádiótól elvárható.

A Retro Rádió pedig simán elketyegett volna hálózatosan, pár, a mostani Bestnél picit több vidéki frekivel, tartva a formátumot, de lényegesen alacsonyabb üzleti kockázattal.
 #204044  Szerző: Promenád

knoskamatee írta: 2025.11.25. 20:26 én továbbra is azt tartom az első számú hibának, hogy a Retro Rádió márkanevet választották az egyetlen országos lefedettségű csatornának.
Az egész koncepció igazából relatív, lényegében azt sem meghatározható milyen zenét tartunk retrónak. Ilyen erővel a tavalyi zenéket is annak lehetne tartani.
 #204041  Szerző: knoskamatee

én továbbra is azt tartom az első számú hibának, hogy a Retro Rádió márkanevet választották az egyetlen országos lefedettségű csatornának.
 #204029  Szerző: dosztojevszkij

A 6-10-es műsorsávban a 15-59 mellett immáron a 15+ teljes lakosságban (!) is előzi a Rádió 1 országosan (!) a Retro Rádiót, eddig fajult az év eleje óta tartó brutális lejtmenet.

Ennek hogy-hogy nincs következménye?
 #203988  Szerző: Ábel14

Radics Gigi- Úgy Fáj, utána Queen- Bohemian Rapsody :D :D :hit: Mintha kapcsolgatnánk rádiók között.. Délelőtt is volt Kesha- Tiktok, Abba- Dancing Queen.. Ezek a semmirekellő magyar zenék pedig a Best FM-en is ugyanúgy megvannak, sőt az arány sokkal rosszabb, de a Best FM kb. egy Retro 2.0, ugyanaz a katyvasz csak még rosszabb felhozatallal. Nem csodálom, hogy senki sem hallgatja. A Retrot is csak azért, mert pl. fodrászoknak, építkezésen jó háttérzajnak, meg kb. mert nincs is más….
 #203987  Szerző: shadoe

Talán nem olyan figurára kéne bízni két országosan fogható rádió igazgatását, aki bele van még mindig ragadva a 90-es évek rádiózásába, és 30 éve nem tud és nem képes kimászni onnan.
Ennek a komának adhatnak kereskedelmi rádiót, közszolgálati zenéset vagy retrot, tökmindegy, ez állandóan ugyanazt a maszlagot nyomja a rádió irányultságától és elvárásaitól függetlenül.
Ha ő kapná a rádió1-et, ott is a Chumbawambáit, EMF-et és az Eagle-Eye Cherry-jét nyomná.
Arra jó a "tudása", hogy elüldözze a hallgatókat a rádió közeléből az online térbe. Nem is kár érte!
 #203985  Szerző: Landsmann

Látom már mi a helyzet. Kicsit kacifántos a statisztika.
 #203984  Szerző: Landsmann

dosztojevszkij írta: 2025.11.03. 10:43 Beszakadt a Retro Rádió fővárosi hallgatottsága.
Most konkrétan megnéztem az NMHH oldalán a statisztikát. Nem csökkent, hanem 1000 fővel nőtt a pesti hallgatottság a publikált utolsó negyed évben a második negyedévhez képest. A harmadik negyedévi adatok még nincsenek fent.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 215