mihalylovics írta: ↑Ma, 21:14Siófok oda nem lát be, hiába a power, Fonyód meg rálátással bír,de a nagy effektív antennamagasság és alacsony power azzal szokott járni,hogy kültéren elfogadható vételt ad viszonylag nagy területen,de beltéren még optikai rálátásnál is zavart lehet. Én Révfülöpön és Balatonszárszón tapasztaltam,hogy hiába van egyenletes és jó vétel kültéren, szállodán belül magas zajszint mellett egyszerűen elveszett a 101.3.Kovi02 írta: ↑2026.02.12. 19:51ez igaz, pl. földvártól lelléig (ami a balaton déli-parti településeket illeti) van egy hézag, ahol sem a siófoki. sem a fonyódi freki nem jön tökéletesen. na jó, kocsiban még csak-csak, de lakáson belül már nehézkes a vétel, magyarul vételkörzeten kívül van. igaz, én is jobban örültem volna, ha nem ez a szutyvadék nyeri a 105.7-et, dehát mit várhattam volna...asr27 írta: ↑2026.02.12. 12:59A lefedettségi modellek szerint ahol a jelenlegi vételhez képest jelentősebb változás lehet,az a Balatonudvari és Balatonfüred külső közötti szakasz (akár 10-15dBf+ különbséggel a tihanyi adó javára), illetve a Balatonföldvár-Balatonszemes,-Kőröshegy háromszög,ahol van ahol akár 20-25dBf-el is nagyobb lehet a siófokinál a tihanyi adó térereje,ami beltéren rengeteget jelenthet.
Mi értelme van ennek?
Nincs olyan hely, ahol a siófoki vagy a veszprémi frekvencia nem jön, de a tihanyi meg igen... Szinte teljesen ugyanazt fedi le a tihanyi, mint a siófoki
Tuner: SDR
Ant.: 15 elemes yagi (H)
Ant.: 15 elemes yagi (H)