knoskamatee írta: ↑Ma, 09:32 én azt mondom legyen így!Én is támogatom. Úgy is, hogy jelenleg nincs DAB+ vételre alkalmas készülékem, hiszen nálunk elvileg semmit nem lehet fogni még külföldi adást sem. Úgy gondolom még egy jó ideig a két rendszernek párhuzamosan kell majd működnie, hiszen ez is készülékcserével jár, mint amikor a keleti FM sávról tértünk át a nyugatira. Ráadásul akkoriban először a Petőfi költözött el az AM-ről, ami szintén készülékcserékkel jártak sokaknak, aztán pedig a 88-108 MHz-re költözéssel újból. Jó volt, mert rengeteg rádiókészüléket adtunk el akkoriban.![]()
“most közzétett 22 pontos javaslatcsomagjának egyike, a 13. pont, mely a digitális rádiózásra (Digital Audio Broadcast Plus / DAB+) való átállást szorgalmazza.”
https://media1.hu/2026/04/28/a-mediapia ... ormanynak/
Nem tudom mennyire gyorsan épülne ki az országos hálózat, azaz nehogy az legyen, hogy FM már nincs, a DAB+ meg nem fed le minden területet. Ha jól tudom, azonos teljesítmény mellett némileg kisebb a lefedett terület DAB+-al. Akkor viszont a jelenlegitől több telephelyre van szükség a jó lefedettséghez, vagy a teljesítményen kell feljebb tekerni. Itt azért már kevésbé jelent problémát a nagyobb teljesítmény mint az analóg FM adásoknál.
Az biztos, a médiapiacon alapos rendrakás szükséges.
Vevő: Panasonic CQ-RDP383N
Antenna: 2x Iskra FM-50F, Vertikális polarizáció, irányszög: 33°
Antenna: 2x Iskra FM-50F, Vertikális polarizáció, irányszög: 33°