Landsmann írta: ↑2026.04.28. 09:50 Én is támogatom. Úgy is, hogy jelenleg nincs DAB+ vételre alkalmas készülékem, hiszen nálunk elvileg semmit nem lehet fogni még külföldi adást sem.Uj autokban mar egy ideje van, elobb-utobb eleg sok embernek lesz DAB+ kepes radioja, legalabb egy.
Úgy gondolom még egy jó ideig a két rendszernek párhuzamosan kell majd működnie, hiszen ez is készülékcserével jár, mint amikor a keleti FM sávról tértünk át a nyugatira.
Nem tudom mennyire gyorsan épülne ki az országos hálózat, azaz nehogy az legyen, hogy FM már nincs, a DAB+ meg nem fed le minden területet. Ha jól tudom, azonos teljesítmény mellett némileg kisebb a lefedett terület DAB+-al.A ket rendszer nem zarja ki egymast. En szeretnem, hogy az FM maradjon, de sok orszagban mar csak DAB+ -on letezo kereskedelmi csatornak is eletkepesek. En azt tamogatom, hogy a piac majd eldonti: amig egy radionak megeri az FM nagyobb koltsege (a DAB+ -hoz kepest), addig en nem allitanek ele mesterseges akadalyt.
Mondjuk en orulnek kisebb teljesitmenyu (helyi/regionalis) AM frekvenciaknak is a beszed alapu radioknak.
Az biztos, a médiapiacon alapos rendrakás szükséges.A DAB megoldana automatikusan, mert onnantol kezdve nem lehet arra hivatkozni, hogy nincs eleg hely.