RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#204520  Szerző: robert11

Mai szösszenet: Hollósi Gábor amúgy 98ban visszatért híreket mondani a Danubiuszra de akkoriban már nem volt sokáig. Ez csak amolyan kiegészítés a múltkori írásomhoz.
Olvasom hogyan tervezik megújítani a közmédiát hát majd meglátjuk igazából Kossúth és társai szempontjából alig ha érdekel mert azt úgy sem hallgatom.
Hallgat még valaki egyáltalán Kossúthot? Nagymamáink idejében hallgatták azt az emberek de ma már nem hinném a középhullámú frekvenciája sincs már meg szerintem évek óta mert annak meghagyták egyedül a Petőfinek nem volt később középhullámú frekvenciája mi után elindult fm sávon.
Bazsiék szünetelnek hála a magasságosnak bár sajnos attól függetlenül fogják nyomni a best offot minden nap hallgathatjuk majd unásig a sok hülye poént az 50szer elhangzott beszélgetéseket.
Még egy hét is sok de hogy mind ezt egy hónapon keresztül hallgassa az ember az már tényleg durva.
Én erre mondtam hogy aki nagyon akarja, megtudná hallgatni a neten akármelyik adást de ilyenkor a rádióban adhatnának zenét és hétvégén sincs szükség best offra vagy weekndre régen olyankor betették Nyerges Izát nem volt Kukori hétvégén vgagy valakit és mentek a zenék.
Én büntetésből ha esetleg ismét szabályt szegnének, egy hónapos felfüggesztést is adnék neki nem szólhatnának reggel helyette zenék mennének a rádióban és akkor majd elgondolkodnának hol és miket mondjanak bár az a baj hogy valószínűleg nem mert már hányszor követtek el szabálytalanságot? Soha sem tanultak belőle.
Vagy esetleg úgy voltak vele hogy mindegy mert a csatorna így is úgy is kifizeti?
Ha jól tudom jól hallottam 10.-én jönnek vissza a szabiról.
Kíváncsiék Bocsiék is ilyne tájt szoktak szabira menni? Mert esetleg akadhat olyan hallgató is aki helyette lehet őket hallgatja addig de ha esetleg mindenhol best of van, akkor sokat nem nyert vele.
Bocsiéknak a facebookra kirakott videóját szoktam hallgatni azt ahol elmondják mi lesz az adásban reggel abból kiindulva szerintem ott az ért komolyság van ők komolyabbak ott inkább a durva smsekkel kell megküzdeni van amit be se olvas azért ahogy említettem régen a kapucsínós időszakba nem voltak ilyenek az emberek bár akkor még nem is tudtak smst küldeni nem is lehetett a Bumerángot meg már nem hallgattam de ennyi rossz indulatú ember biztos nem volt akkor se.
Nincs olyan sok, de azért akad egy kettő akit helyre kell tenni a műsorvezetőnek de ő ezt szerintem már megtanulta kezelni.
 #204515  Szerző: adamka

asr27 írta: 2026.07.24. 11:50 Mekkora a vételkörzet?
Az én véleményemet nem mondanám mérvadónak, mivel sima telefon+fülhallgatóval hallgattam, ide Pécsre el-el szól a szigetvári, de a tőlem távolabbi villányi (100,9) adóról sokkal tisztábban jön az adás. Többről nem tudok nyilatkozni.
 #204514  Szerző: asr27

Mekkora a vételkörzet?
 #204513  Szerző: adamka

Elindult a szigetvári 103,1.
 #204509  Szerző: shadoe

A Korona zenei választéka valóban meglepően jó. Talán az utolsó egyik bástyája még a hazai rádiózásnak, mert ami a többi dögunalmas, ellaposodott magyar rádió művel, azt én már nem nevezném rádiózásnak.
 #204507  Szerző: kondalyuk

Snake005 írta: 2026.07.20. 20:24 [...]
2. Ha egy rádió folyamatosan cserélgeti az arculati elemeit és a zenei kínálatát, az nem jó. A hallgatókat zavarja és a koncepció hiányát mutatja (lásd Petőfi 2021-23 között). Amúgy a Rádió 1 15-20 éves elemeket is tartalmazó hangzóarculata a legjobb az összes magyar nyelvű rádió közül, szvsz. Sok más rádiónak frissebb, mégis avíttas és béna.
Ezzel vitatkoznék. Biztos lehetne példát és ellenpéldát is találni, egy 2-3 évente azért frissítik a népszerűbb európai rádiók a hangzóelemeket és ezzel nem veszítenek hallgatót. Nevetséges, hogy itthon a Rádió1 15 éves elemeket használ. Szomorú, hogy egyik hazai adóra se jellemző, hogy törődnének ezzel...
A helyi Korona messze megelőzi efronton az összes magyar rádiót. Friss, lendületes, országos frekvencián is megállná a helyét az arculat és a hallgató egyből tudja, hogy hol van, ha odateker.

De mint ahogy sok minden mással a magyar rádiós piacon, ezzel sem törődnek a nagyobb elérésű rádiók döntéshozói...
 #204506  Szerző: adamka

Milán88 írta: 2026.07.20. 21:35 Elvileg ma kéne indulnia, a Szigetvári adónak. (FM 103,1).
A weboldalukon nincs kint, és igaz, hogy telefonról néztem, de 25 km-re Szigetvártól nem jön semmi a 103,1-en.
 #204505  Szerző: Milán88

Elvileg ma kéne indulnia, a Szigetvári adónak. (FM 103,1).
 #204503  Szerző: Snake005

1. 10 év alatt gondolom, feltűnt, hogy Bazsa nem változtat a zenei szerkesztés elvein azért, mert páran ide beírják, hogy mit szeretnének hallani.
2. Ha egy rádió folyamatosan cserélgeti az arculati elemeit és a zenei kínálatát, az nem jó. A hallgatókat zavarja és a koncepció hiányát mutatja (lásd Petőfi 2021-23 között). Amúgy a Rádió 1 15-20 éves elemeket is tartalmazó hangzóarculata a legjobb az összes magyar nyelvű rádió közül, szvsz. Sok más rádiónak frissebb, mégis avíttas és béna.
 #204502  Szerző: robert11

Sziasztok!
A múltkor kifelejtettem hogy számomra az is fura, hogy a rádió egy közel 20 éves szlogennel haknizik hirdeti magát de ha tényleg igazi mai slágerek szólnának ahogy ők mondják, akkor már rég leadták volna mondjuk Madonna és Sabrina Carpenter közösét vagy Madonna önálló új dalát az új Alex Varrent és még sok más zenét.
Azt már elfogadtam hogy a szignálokat nem újítják meg pedig mondom régen sokat változtattak a rádiók a szignálokon és nem az volt hogy év tizedekig ugyan az volt.
Még a Petőfi is beújít időnként a szignál parkon. Az r1 miért ne tudna?
Én visszahoznám azt is bár van olyan frekvencia ahol van ilyen hogy a híreknél ha elmondanak egy hírt, akkor legyen egy blokk záró szignál emlékeztek a Danubiuszon volt ilyen még a 90es években hogy pl mikor elmondtak egy adott hírrel kapcsolatos infót, akkor mindig volt utána egy rövidke ki sszignál.
Pl ha mondjuk azt mondják hogy kivonultak az ukrajnai csapatok egy ideig tűz szünet lesz és ha nincs több infó ezzel kapcsolatban akkor benyomnának egy ilyet. A Danubiuszon kívül is volt még pár rádió ahol elhangzott egy ilyen sokan csináltak ilyet.
Hallgassátok meg a youtubeon van egy Danubiuszos felvétel 89ből ahol Köves Pál mondja be a híreket és ott is elhangzik egy ilyen meg 95ös hír is van én annó nagyon szerettem utána járni régi reklámoknak reklám szignáloknak hírek szignáloknak tv-ből rádióból Danubiuszt illetően találtam is párat de régi r1 szignálok is vannak elvétve mondjuk azért ami a Danubiuszt illeti még többet is felraktam volna a helyükben de azért picivel mindig bővül időnként a kínálat.
Nem tudom ki emlékszik még esetleg Hollósi Gáborra 92 93 körül ő mondta a híreket a Danubiuszon sőt még 98ban is visszatért egy kis időre. Na őt nagyon bírtam annó.
Emlékszem 92 nyarán beszéltek a boszniai háborúról az egyik dél utáni hírekben .
Ott volt még Sebes György, Bekker Ágnes, Berényi Attila, sokan mondtak ott híreket.
A Juventuszon meg volt ilyen hogy a pontos idő kacsatojás de ezt mondjuk nem tudom ki találta ki.
Meg amikor szintén ezekben a rádiókban a reklám is úgy volt hogy a blokkok között volt egy szignál annó ezt még az r1 is csinálta de aztán elhagyták de nagyon sokáig megvolt ez a jelenség ott is.
Meg mikor külön szignálja volt a híreknek, külön az időjárásnak, és külön a közlekedésnek.
Juvin úgy emlékszem hogy csak a közlekedésnek volt külön szignál.
Kossúth Petőfin volt az mikor volt egy jellegzetes szignál, és akkor kapcsolták Havasi Zsoltot Rosta Mariannt me gilyeneket volt ez hogy fővinform, Havasi Zsolt út inform, Palágyi Ferenc.
Mondjuk aabban az időben még a Danubiuszon is az volt hogy volt egy személy, aki autóval járta az utakat és úgy szerezte gyűjtötte be az infókat az utakról nyilván manapság már értelmét vesztené a dolgo mert a vaze tudja hol lehet kerülni hol van dugó stb stb talán annyira már a közlekedési hírekre sincs nagyons zükség a rádióban azt lehet mondani.
Na ha mrá hírek, akkor egy alkalommal Balázs mondta azt vagy vetette fel hogy így 2026ban szükség van e minden félórában hírekre mikor az emberek már a neten úgy is olvasnak elég hírt bár az igazság az hogy a neten sok az álhír is ffacebookon is dögivel van belőle sok és azt lehet mondani, hogy még mindig a tv és a rádió a hiteles információ adó.
Hollósi Gábor vagy Kudlik Júlia soha sem viccelődne azzal hogy meghalt Gáspár Győző meg meghalt Kozsó manapság meg már annyi ilyesmit lehet olvasni még az elején én is bedőltem nekik az a baj.
Gondoljatok csak bele mi lett volna ha annó a Magyar rádióban elterjesztettek volna ilyen böszmeségeket Szalóczy Pál és társai bár ott olyanokat se engedtek volna meg, amelyeket amiket Balázsék megengednek maguknak a rádióban.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1044