RADIOSITE Fórum

• Közösségi közlekedés

#21507  Szerző: Pasa

mlaszlo írta:A Discrate Security azt állítja: az őrök úgy ítélték meg, hogy meg akarja támadni őket, ezért önvédelemből cselekedtek.
Hát a tévében én csak két vézna srácot láttam nyilatkozni. Ha ők támadnak, maximum lepattannak az őrről. Ennyit a korrektségről.
 #21494  Szerző: mlaszlo

ropi21 írta:
mlaszlo írta:MÁV és a Gysev honlapján is a régi díjszabás van fenn
és ma reggel multhavi áron vettem meg a bérletem
Akkor lehet, hogy a MÁV, a Gysev és a Volánok nem terhelték az utasokra az ÁFA emelést?
 #21492  Szerző: ropi21

mlaszlo írta:MÁV és a Gysev honlapján is a régi díjszabás van fenn
és ma reggel multhavi áron vettem meg a bérletem
 #21475  Szerző: mlaszlo

Utasokat vertek a HÉV-en a biztonsági őrök

A BKV által megbízott biztonsági őrök ütöttek meg két fiatalt a csömöri HÉV-en. A fiatalokból álló társaság egyik tagja azért kapott pofont, mert feltette a lábát az ülésre, barátját pedig azért ütötték meg, mert tisztázni akarta a helyzetet. A Discrate Security azt állítja: az őrök úgy ítélték meg, hogy meg akarja támadni őket, ezért önvédelemből cselekedtek.

Nem értem a BKV miért nem lép fel az ilyen esetek ellen, már túl sok mindent megengednek maguknak az ellenőrök és biztonságiak. Lassan bátorság kell a BKV-val utazni és nem az esetleg támadóktól, zsebesektől és hangoskodó utasoktól, hanem a cég alkalmazottaitól kell tartani...
 #21399  Szerző: mlaszlo

Attis írta:Utazott ma valaki közületek távolsági busszal? (Én ugyan igen, de mivel még az előző havi bérletem érvényes, ezért nem kaptam választ a kérdésemre.) Emelték az árakat a Volán társaságok is? Mert a honlapjukon még a régi díjszabások vannak fent.
Ez valóban jó kérdés, a vasútnál sem mondták, hogy emelkednek-e az árak, MÁV és a Gysev honlapján is a régi díjszabás van fenn.
A BKV viszont emelt, a régi jegyeken a kor követelményeinek megfelelően tollal javították át az árat :D
http://bkvfigyelo.blog.hu/2009/07/01/na ... emelesre_1
 #21398  Szerző: Attis

Utazott ma valaki közületek távolsági busszal? (Én ugyan igen, de mivel még az előző havi bérletem érvényes, ezért nem kaptam választ a kérdésemre.) Emelték az árakat a Volán társaságok is? Mert a honlapjukon még a régi díjszabások vannak fent.
 #21397  Szerző: mlaszlo

Műholdas utastájékoztatás és menetirányítás a BKV-nál

Dr. Kocsis István, a BKV vezérigazgatója és az NFÜ képviseletében eljáró Pro Régió Ügynökség ügyvezető igazgatója, Dr. Lukovich Tamás négymilliárd forint vissza nem térítendő támogatásról szóló szerződést írt ma alá – áll a közlekedési vállalat közleményében. Az ötmilliárd Ft-os projekt keretében 2012-ig GPS-alapú informatikai bázison korszerű forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszert építenek ki,

A beruházás részeként közel 2.300 járművet szerelnek fel járműkövetésre és forgalmi zavar esetén gyors beavatkozásra alkalmas GPS-készülékekkel. A fejlesztés látványos eleme lesz a dinamikus utastájékoztatási rendszer. Ennek keretében kb. 1450 db járművön újulnak meg a kijelzők. Valamennyi autóbuszon, villamoson és trolin az új utastájékoztatás váltja fel a jelenlegi hangbemondós rendszert.

Valóban ez most a legfontosabb, az nem számít, hogy a huszonéves Ikarus buszok már alig mennek és majd szét esnek. Nem baj, ha megint kettétörik egy busz és keresztbe állt az úton, akkor majd a korszerű GPS rendszernek köszönhetően könnyű lesz kerülőutat tervezni.
 #21336  Szerző: giallarosa

Tegnap késő délután a Bp-Eger gyorsvonat Rákos állomásnál több, mint egy órát várt, mert állítólag szétszakadt előtte egy tehervonat... :unott:
  • 1
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 219