RADIOSITE Fórum

• Közösségi közlekedés

#22255  Szerző: mlaszlo

Ikarus buszokkal pótolják a Combinókat
A BKV közleménye szerint 2009. augusztus 1-je és 19-e között felújítják a nagykörúti villamospályát, így ebben az időszakban a 4-6-os villamosok csak a dél-budai végállomások és a Blaha Lujza tér között járnak majd. A Blaha és a Moszkva tér között villamospótló buszok közlekednek, változó útvonalon.

Mint az Index hétfőn beszámolt róla, az augusztus első három hetében tartó nagykörúti vágányfelújítással kapcsolatban problémák adódtak: több megállóban nem fér el a pótlásra szánt Volvo busz. A BKV szakemberei szerint a klímás buszokat csak akkor vethették volna be a felújítás alatt, ha a közúti forgalmat terelik a sínekre.

Nem értem minek akartak klímás buszokat a villamospótlásra, amikor gyakorlatilag a Volvo-kban lévő klíma semmit nem ér. Ma 4 Volvo busszal is utaztam, mindegyiken ment a klíma, az ablakok zárva is voltak, de semmi hatását nem lehetett érezni. Sőt az egyiken még jóval melegebb volt, mint kint, volt vagy 40 fok az utastérben, még a fogantyúk is forrók voltak, még az volt a szerencse, hogy csak néhány megállót mentem vele, mert hosszabb utat képtelenség lett volna kibírni.
A Combino villamosokon tényleg jól működik, kellemes a hőmérséklet az utastérben, de olyan Volvo busszal még nem mentem, amelyiken érezhető lett volna a klíma hatása.
 #21774  Szerző: Mauro

Attis írta:
Mauro írta:Csak a szolgáltatás színvonala marad a régi.
Máv vagy Volán?
Mind a kettő.
 #21752  Szerző: mlaszlo

Attis írta:
Máv vagy Volán?
Bizony a Volán-nál is van olyan társaság, amelynek a színvonala nagyjából a MÁV szintjén van, pl. ilyen a Volánbusz is. Mutogatják a szép új Volvo buszokat, amik ugye csak Szentendre felé járnak, abból mi semmit nem észlelünk, ugyanis itt Érden nem hogy fejlesztés, hanem az utóbbi időben inkább visszafejlődés történik, az alacsonypadlós Neoplan-ok eltűntek és már a Mercedes buszok is ritkaságok, visszatértek a régi szakadt IK280-asok (nem a classic-ok, hanem a legrégebbiek), amelyek rendszeresen lerobbannak. Múlt héten hétköznap délután 2 busz is kimaradt egymás után, így 20 helyett 60 percet kellett várni a Budapestre tartó rokonomnak.
 #21730  Szerző: Attis

Máv vagy Volán?
 #21723  Szerző: Mauro

Csak a szolgáltatás színvonala marad a régi.
 #21554  Szerző: Attis

Én pedig tegnap vettem bérletet, és a régi áron kaptam. Pedig már az új áfakulcs van rajta.
Gondolom előbb-utóbb emelni fognak, mert az áfával együtt az üzemanyag is drágább lett.
 #21551  Szerző: tomee87

Attis írta:Utazott ma valaki közületek távolsági busszal? (Én ugyan igen, de mivel még az előző havi bérletem érvényes, ezért nem kaptam választ a kérdésemre.) Emelték az árakat a Volán társaságok is? Mert a honlapjukon még a régi díjszabások vannak fent.
Tegnap utaztam és mint a kép is mutatja nem történt áremelés, már kb. másfél éve 65Ft-ba kerül ez a jegy :)

Kép
 #21513  Szerző: mlaszlo

Pasa írta:
mlaszlo írta:A Discrate Security azt állítja: az őrök úgy ítélték meg, hogy meg akarja támadni őket, ezért önvédelemből cselekedtek.
Hát a tévében én csak két vézna srácot láttam nyilatkozni. Ha ők támadnak, maximum lepattannak az őrről. Ennyit a korrektségről.
Én is ezen csodálkoztam, hogy tudnának két jól megtermett biztonságit megtámadni.
Amúgy jellemző, hogy mindig a gyengébbekkel kezdenek ki (nőkkel, egyedülállókkal, fiatalokkal), egy izmosabb társasággal már nem mertek volna szórakozni.
  • 1
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 219