RADIOSITE Fórum

• Sláger Rádió

#27912  Szerző: orrhang

Én még hozzátenném azt a fajta zenei válogatást is, ami ott folyik. Néha olyan altató, hogy amikor az autópályán jössz hazafelé, akkor azt sem tudod mikor nyújtószkodj, vagy ,hogyan tartsd éberen a figyelmed, néha(lehet,hogy nem néha) pedig olyan zenéket válogatnak be, ami már nem méltó a Sláger névhez és a gagyi magyar vonalat képviseli.(néha sikerül jókat is válogatni, ez a ritkább, mondom én kb. két éve figyeltem meg ezt a tendenciát) Egyáltalán pl. hogy fér be egy United a Sláger kínálatába???
Az általad ismert időszakkal összehasonlítva pedig azt kell mondjam igazad van! Az a fajta rádiózás, interaktivitás, érdekesség... hát én még azt is megkockáztatnám jobban járnánk, ha ez lenne most. Én magam részéről nem szeretem a Bumerángot, a saját magunkon röhögünk mert az jópofa dolog nem tetszik. Nagyon sok pénzből és emberi ötletből cisnálják, sokan dolgoznak róla, hogy ha még ezt is beleszámítjuk akkor az egész egy sz@r. Juhász Gergő beszél egy órában 30 mp-et, azt is felvételről, no comment, szerintem még a hangja sem jó annyira. A szerelmes hülyeség meg inkább lenne való éjfél utánra, akinek baja van úgysem tud aludni. Ja, hogy a hajnali beszélgetős akármiről ne is beszéljek. Nem tudom ki és mit akart ott azzal a műsorral, de , hogy szakmaiatlan, és a műsorvezető beszélni nem tud, gondolatai sincsenek, megy az ööö-zés. Nem méltó egy országos rádióhoz
 #27911  Szerző: Chriss

gobbi írta:Nézd, én még azt is vitatnám, hogy a leghallgatottabb e. Annyira hihetetlenül elvault mára már a telefonos és a rádiós napló, hogy hihetetlen. Egyáltalán nem is tudom, hogy a Szonda, hogy meri ezt csinálni. Tudom jóval költségesebb pl egy radiowatch, de ezek a naplós telefonos mérések már annyira nem valós képet adnak, hogy biztosan mindenki a haját tépné a mostani vezető rádiók közül a "másabb"eredményeken.
Még a rádiós napolót immel-ámmal elfogathatónak is tartom de a telefonost.
Nem tudom találkoztatok e már vele, vagy olyannal aki benne volt a mintavételben? (ami már magában véve is minimáli és egyáltalán nem mondtható reprezentatívnak)
Nyers eredményeket is volt már lehetőségem látni és pl nem véletlen, hogy gyakran azokon a területeken a vezető rádió az, ami a város nevét viseli. "Kérdem én, vajon miért?"
ez is igaz, ráadásul minden évben visszatérő urban legend, hogy bizonyos társaságok kilóra megveszik a kutató cégeket...(voltak ebből korábban botrányok is) kisebb-nagyobb svindlik mindig voltak felfelé vagy lefelé... eleve az, amikor egy Szonda megmér egy piacot és aki az eredménnyel nem ért egyet, átmegy a Galluphoz és fizet egy új mérésért... :D
a 2010-es politikai választásokon is javasolnám ezt :shock:

de elavult vagy sem, az ügynökségek csak ezeket a méréseket tekintik egzaktnak és ez alapján határozzák meg a havi/évi reklámköltést! így aztán 90%-ban mindenki elfogadja a "hivatalos" mérések végeredményeit...
 #27909  Szerző: mgabor

persze, a felmérések teljesen vitathatóak, nekem mondjuk még a környezetemben sincs olyan, akit egyszer is megkérdeztek volna.

egyszer felhívtak, hogy a tévénézési szokásaimról kérdezzenek, a korom alapján bedobták a cool-t, a vivát, meg akkor még mentek a valóságshow-k, hogy azokat nézem-e. miután mindre nemet mondtam, megkérdezték, hogy akkor előző este pl. mit néztem, mondtam, hogy m2-t meg mezzo-t, akkor egy gyors "aha, jó, köszönjük, visszhall" volt a válasz :)

ha így működik a hallgatottsági felmérés is, akkor biztos hiteles eredmények születnek...

azért hozzátenném, hogy minden buszon sláger szól, meg az üzletekben reggel szinte biztos, hogy a két hülye, aztán tekernek át valami helyire.
 #27908  Szerző: Chriss

hát, hogy a szakmaiság netovábbja lenne, az égbekiáltó ostobaság (jól beszélsz), remélhetőleg itt, a fórumon sem mondott ilyet soha senki!
minden mondatod igaz egyébként, a Bumeránggal nem az a baj, hogy népszerű, hanem az, hogy alpári és mindemellett nincs is konkurenciája, tehát gyakorlatilag azt csinálnak, amit akarnak (vajon 8 másik országos reggeli műsor közül is ők lennének a legjobbak? esélyünk sincs, hogy valaha megtudjuk... nem a tudásukat vitatom, de nincs nagyon vetélytárs)... az óriási népszerűség és bevétel pedig kvázi eltartja az egész rádiót, tehát szinte mindegy, hogy mi történik a Slágeren napközben... azt nem mondanám, hogy a napközbeni droidok flegmák lennének, inkább annyira semlegesek és egysíkúak, hogy már fáj (tudatosan vezérelt dolog ez)... de a legszembetűnőbb, hogy ebben a nagy semlegességben ordító szakmai hibák hemzsegnek, hiszen egy Csizinszky Éva élőzik, miközben egyetlen introidőt sem talál el, szinte kínos a szenvedése, ahogy 10 évi ott dolgozás után is igyekszik, de hiába... a Juhász Gergő ügyes, de ott meg egy perc sem élő, a műsor összerakása azonban egy dolog, az ő hangja és orgánuma kiválthatja a gyilkos méhek rajzását... a Vass Maya is érthetetlen, mit csinál ott, szakmaiság nulla, adásvezérlés nulla, ennyi év után sem ismer sem zenéket, sem introidőket, sem semmit, ami esetleg egy bizonyos szintre emelhetné... a hétvége pedig számomra is döbbenet, a legritkább esetben hallok konkrétumokat hallgatóktól, buta, ötlettelen szelektor zene megy, mindegy mi, arra ráteszünk valakit, mindegy kit... és az egész műsor így mindegy is, kinek szól, mert erre rá lehet fogni, hogy: mindenkinek!

azt hiszem, erre mondják, hogy a (hasonló) rádiók ebben az évtizedben módszeresen leszoktatták a hallgatókat a rádiózásról!
a 90-es években pont olyan volt a rádiózás, ahogy írod! ám ennek a korszaknak vége! reménykedjünk, hogy 2010-től jön egy új és jobb évtized, értékadó(bb) rádiózással!
(bár ha arra gondolok, ez a 2 országos marad(hat) + Such György ámokfutása, elég keserves idők jönnek... és ezek ordítozzák a leghangosabban, hogy erre van igény... szégyen!)
 #27907  Szerző: gobbi

Nézd, én még azt is vitatnám, hogy a leghallgatottabb e. Annyira hihetetlenül elvault mára már a telefonos és a rádiós napló, hogy hihetetlen. Egyáltalán nem is tudom, hogy a Szonda, hogy meri ezt csinálni. Tudom jóval költségesebb pl egy radiowatch, de ezek a naplós telefonos mérések már annyira nem valós képet adnak, hogy biztosan mindenki a haját tépné a mostani vezető rádiók közül a "másabb"eredményeken.
Még a rádiós napolót immel-ámmal elfogathatónak is tartom de a telefonost.
Nem tudom találkoztatok e már vele, vagy olyannal aki benne volt a mintavételben? (ami már magában véve is minimáli és egyáltalán nem mondtható reprezentatívnak)
Nyers eredményeket is volt már lehetőségem látni és pl nem véletlen, hogy gyakran azokon a területeken a vezető rádió az, ami a város nevét viseli. "Kérdem én, vajon miért?"
 #27904  Szerző: mgabor

bocsánat, hogy el merem mondani pl. a Slágerrel kapcsolatos élményeimet, miszerint

- fájdalmasan elcsépelt a zenei kínálata, egy 1 kHz-es szinuszjel kellemesebb a fülemnek
- reggel válogatott bunkóságokon vihorásznak, a legcsekélyebb felelősség nélkül, például amikor azt bírják mondani, hogy el kéne gázosítani a bicikliseket, mert föl merik tartani egy napra a magasságos autósokat, akiknek fele egyébként feleslegesen teszi élhetetlenné a várost, de ez már elkerüli a figyelmüket
- napközben a műsorvezető flegma, lekezelő beszólásokat ereszt el a hallgatók felé, mintha egy csapat kisegítő iskoláshoz szólna
- este idióta-élvezősre változtatott hangon egy mindenféle képesítés nélküli nő oszt szerelmi tanácsokat, ami, ha azt vesszük, hogy a betelefonálók egy része zavarodott és kiszolgáltatott, óriási felelőtlenség
- az a kívánsághétvége, hogy "Marika vagyok Hódmezővásárhelyről és szeretnék kérni egy számot", aztán lemegy bármi, amit épp a gép dobott

és egy szóval nem vitatom el, hogy Magyarország leghallgatottabb rádiója, tehát sikeres, de attól még akkora bunkó szar, mint a Győzike-show, saját magukkal szemben sem igényesek, holott nem tudom, miben rontaná a pozícióikat, kevesebben hallgatnák-e őket, ha nem a tökéletesen olcsó vásári taplóságot hirdetnék.

én még a '90-es évek helyi (főleg szegedi) kereskedelmi rádiózásán nevelkedtem, ami a maga gyermekbetegségeivel együtt ma már lehet, hogy viccesen szólna, de sokkal emberközelibb volt, a műsorvezetők egyéniségek voltak, meg bírtak élőben szólalni, ki tudták váltani a hallgató érdeklődését és kötődését, azt is akár, hogy felemelje a telefont és hozzátegyen valami értelmeset a műsorhoz - ez ma már nincs, és nem vagyok hajlandó elhinni, hogy az emberek változtak volna ennyit pár év alatt, amíg ez a leépülés végbement.

mondjuk a régi 88-hoz kellett egy Tóth András, kiváló érzékkel és alázattal a rádiózás felé, és nagyszerű emberek a mikrofon mögött, ma meg már a legtöbb helyen ilyen-olyan befektetők uralják a médiapiacot, és csereszabatos emberek beszélnek a mikrofonba másodpercre kiszabott kötöttségekkel, gyakran még csak nem is arról a környékről, ahol az adás szól.

távol álljon tőlem, hogy arra vágyjak, hogy ugyanaz jöjjön vissza, mint ami a '90-es években volt, de az, hogy el lett dobva és sárba lett taposva az egész a középszerűség javára, annak sose fogok tapsolni, még akkor se, ha lépten-nyomon hangoztatják, hogy ez a szakmaiság netovábbja, és boruljunk le nagyságuk előtt.

#27889  Szerző: gobbi

Ne b@sszátok már szét ezt a fórumot.
Gondolom sokan ráértek és alig várjátok, hogy érkezzenek hozzászólások a kedvenc topicjaitokba, hogy tujdatok reagálni, de ez nem a chat.hu!
Nem az a lényeg, hogy naponta 50 új hozzászólás legyen, hanem akkor amikor valamiről van beszélni való (akár két hetente egy napot) legyen erre egy hely.
Pont a hülye semmitmondó vitáitokkal teszitek tönkre!
Az nem baj, hogy nem ért mindenki hozzá, és lehet hogy csak 2 hét gyakorlat alatt látott belülről rádiót, de nem kell okoskodni, ha nem tud valamit akkor kérdezzen, sokan szívesen válaszolnának. B@szogatni sem kell a másikat, az a két - három ember aki konyít valamit a dolgokhoz sem egyezne meg abban, hogy milyen rádió a "tökéletes rádió"
Ha a szakmaiasságot hiányoljátok Ti mint nagy rádiósok, akkor miért itt keresitek a híreket? Ha annyira nagy rádiósok vagytok akkor hírekért a forrásokat böngésziket, vagy a kollégától hallotok. Ha meg szeretnétek a legfontosabbakat egy helyen összegyüjtve megtalálni akkor jó helyen vagyok... pláne ha még véleményezni is szeretnétek... persze nem egymást.
 #27861  Szerző: Cicoo

mgabor írta: oké, hírigazgató, óránként erős öt percünk már megvan :)
Akkor a rádió tájékoztató funkcióját nagyjából megoldottuk. Megy ez :)
 #27860  Szerző: mgabor

orrhang írta:A terepp a Sláger rádióé és ha szakembert kerestek innen a Berényi Attila pl. szerintem az akire gondoltál.Elismert és lehet tőle tanulni
!
oké, hírigazgató, óránként erős öt percünk már megvan :)
 #27859  Szerző: orrhang

A terepp a Sláger rádióé és ha szakembert kerestek innen a Berényi Attila pl. szerintem az akire gondoltál.Elismert és lehet tőle tanulni
!
  • 1
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 149