RADIOSITE Fórum

• Antennák

#66278  Szerző: mimi

akhaz írta:kérdésem lenne hogy koax kábelt tetőantennára kötöttem ám azt mondták hogy az árnyékolt igy hangszoró vezeték jobb mert az nem árnyékolt és közben is veszi a jelet szerinted melyik a jobb?
Pont azért használsz koaxot, hogy kiszűrd a zavaró tényezőket és csak az antenna vegyen, úgyhogy sok esze nincs, aki ezt mondta :)
 #66268  Szerző: LuciFerko

akhaz írta:kérdésem lenne hogy koax kábelt tetőantennára kötöttem ám azt mondták hogy az árnyékolt igy hangszoró vezeték jobb mert az nem árnyékolt és közben is veszi a jelet szerinted melyik a jobb?
:gülü2:
 #66267  Szerző: akhaz

kérdésem lenne hogy koax kábelt tetőantennára kötöttem ám azt mondták hogy az árnyékolt igy hangszoró vezeték jobb mert az nem árnyékolt és közben is veszi a jelet szerinted melyik a jobb?
 #66112  Szerző: mimi

Sodort réz vezetékre gondolsz, de az mindegy is, hogy milyen, valamennyit javít, kísérletezni lehet vele, viszont jobban jársz egy rendes tetőantennával Szeged felé irányítva, koax-szal lehozva, Székkutasról azzal fogsz mindent.
 #66107  Szerző: colter

Sziasztok
Nagyon régen sokat kísérletezgettem egy kisrádióval, és emlékszem hogy az antennájára rézszálas vezetéket csavartam, és a vezeték nagyon megerősítette a sugárzást, el se akartam hinni, hogy szinte az összes helyi adót befogtam.
Reggelente, meg esténként pl nagyon simán jött ilyen módszerrel az akkor még danubius rádió, asszem hogy a komádi frekvencia, meg a pesti is.
Ezzel kapcsolatban azt szeretném megkérdezni, hogy ilyen rézszálas vezeték módszerrel el lehet azt érni, hogy a pesti class-t simán tudjam venni egész nap? Mert szerintem már csongrád körül már be lehet fogni elég jól a pesti frekvenciát, mert a sugárzása majdnem eléri az említett várost. Az a baj hogy ezt csak tippeltem a térkép alapján.
Itt ahol lakom, pl reggelente se tudom befogni stereo minőségbe a classt, mert elég messze van a komádi, a kékesi, meg a pesti adó torony is. Ja meg Szeged is itt van, de ez se igazán elfogadható minőségben jön.
Bocsánat ha értetlenül írtam, csak ezt megakartam osztani, és kíváncsi vagyok a véleményekre.
 #61178  Szerző: csokie

Itt a lényeg szerintem az, hogy ami papíron jól mutat érték, az a valóságban teljesen máshogy alakul. Gondolom hogy Brüsszelből nem fognak ide jönni frekiket mérni, hanem google maps vagy műhold, és úgy mérik ki.
 #61162  Szerző: Pasa

csokie írta:ROXY-balaton fele
RÁDIÓ1-Szolnok fele
RISE-Miskolc fele a legerősebb.
Feltételezéseim:
Roxy zavarná a 96,4 Törökszentmiklóst keleten és a 96,3-as szlovákot északon, ezért ad nyugat felé,
Rádió 1 esetleg zavarná a 104,0 Fun Rádiót észak felé (bár ezt kissé kétlem),
Rise meg zavarná délnyugat felé a 88,2 Yo!-t, északnyugat felé meg az azonos frekin induló győri adót.
Vagy nem... :S
 #61144  Szerző: Snake

A Rádió1 rendszerével nem vok tisztában, csak a kocsibeli vételemből indulok ki. Szeged felé 90km-t produkál szolnok felé 100at.
 #61142  Szerző: csokie

Oké akkor lassan megvannak hogy mi miért merre.
ROXY-balaton fele
RÁDIÓ1-Szolnok fele
RISE-Miskolc fele a legerősebb.
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 68