admin írta:Történetem folytatása:
Állíótlag kicserélték a központban az eszközöket.
A szakikat kérdem, 5Mbit a letöltés, 0,5Mbit a feltöltés papíron. (1Mbit/192kbit a garantált)

Ez a 88%-os packet loss csak nekem nem tetszik?
A Speedtest meg a következő:

100%-os térerejű wlan van a hgw és a gép között (csökkentett mód hálózattal, semmilyen program nem fut a böngészőn kívü).
Eddig még nem szakadt.
Vélemény?
A sebességtesztet elvileg simán a modemmel kell lemérni, ne vezetékes/vezeték nélküli routeren keresztül. Persze ez majdnem hogy semmit nem változtat a mérési eredményen. De PL.: WiFi kapcsolat esetén fontos a térerő illetve a különböző kódolások, titkosítások. Ezek is befolyásolhatják a sebességet.
Nekem Invitel 1+1M ADSL van. (a +1M annyit jelent, hogy adtak egy mobilinternetes modemet 1 GB/hó adatforgalommal.) A garantált le/fel sebességet eléri, viszont rettenetesen kevés szerintem.
Amúgy nagyon sokat hadakoztunk mi is velük, mert 1M nagyobbat nem hajlandóak bekötni, mert állítólag a hálózat ennyit bír. Az ügyfélszolgálatos bemérte a vonalat, szerinte max 2M.
Aztán elkezdett szakadozni meg belassulni. Végül a megoldás az lett, hogy a Siemens ADSL C110-i modemet kicserélték egy D-Link-re. A sebesség ezután okés ráadásul az ügyfélszolgálatos újra bemérte a vonalat és közölte, hogy 7M-es netet is beköthetünk akár. Tehát a modemmel voltak gondok, viszont nem értem eddig akkor miért nem cserélték. Igaz azt nem tudom, hogy a hálózattal csináltak-e azóta valamit. Kábeleket nem cseréltek az tuti.