RADIOSITE Fórum

• Informatika

#65799  Szerző: LuciFerko

Zsolt írta:Itt is nagyon sokáig ~2 megánál nem bírt többet a hálózat, pedig Budapest...
Alig egy pár hónapja, max fél éve történt korszerűsítés, úgyhogy szerencsére valamivel már többet bír (5 mega megvan, akkora a csomagunk).
Kíváncsi vagyok, hogy most, hogy a UPC átvette a Fibernetet mikor fognak itt is repkedni azok a 120 megák, gondolom nem túl hamar.
akkor Enyingen nem is olyan szar a helyzet a 15 megával :shock:
 #65798  Szerző: Zsolt

Itt is nagyon sokáig ~2 megánál nem bírt többet a hálózat, pedig Budapest...
Alig egy pár hónapja, max fél éve történt korszerűsítés, úgyhogy szerencsére valamivel már többet bír (5 mega megvan, akkora a csomagunk).
Kíváncsi vagyok, hogy most, hogy a UPC átvette a Fibernetet mikor fognak itt is repkedni azok a 120 megák, gondolom nem túl hamar.
 #65797  Szerző: Gyurii91

Az igen! Budapesten laksz a nagy kapitóliumban, és csak 1megás netre futja! :shock: EPIC! :X.:
 #65796  Szerző: markfelt

Hasonló cipő. Engem most hívtak, hogy csak 1M-et bír a vonal, arra leveszik a netet.
Volt itt már több modem is, egyikkel sem ment az 5M hibátlanul.

Kíváncsi vagyok mennyire csökken így a havidíjam, mert állítólag csökken. Mellesleg hivatalosan ilyen csomag már nincs a T-nél.
 #65795  Szerző: szemilan

admin írta:Történetem folytatása:

Állíótlag kicserélték a központban az eszközöket.
A szakikat kérdem, 5Mbit a letöltés, 0,5Mbit a feltöltés papíron. (1Mbit/192kbit a garantált)

Kép

Ez a 88%-os packet loss csak nekem nem tetszik?

A Speedtest meg a következő:

Kép

100%-os térerejű wlan van a hgw és a gép között (csökkentett mód hálózattal, semmilyen program nem fut a böngészőn kívü).

Eddig még nem szakadt.

Vélemény?
A sebességtesztet elvileg simán a modemmel kell lemérni, ne vezetékes/vezeték nélküli routeren keresztül. Persze ez majdnem hogy semmit nem változtat a mérési eredményen. De PL.: WiFi kapcsolat esetén fontos a térerő illetve a különböző kódolások, titkosítások. Ezek is befolyásolhatják a sebességet.

Nekem Invitel 1+1M ADSL van. (a +1M annyit jelent, hogy adtak egy mobilinternetes modemet 1 GB/hó adatforgalommal.) A garantált le/fel sebességet eléri, viszont rettenetesen kevés szerintem.

Kép
Kép

Amúgy nagyon sokat hadakoztunk mi is velük, mert 1M nagyobbat nem hajlandóak bekötni, mert állítólag a hálózat ennyit bír. Az ügyfélszolgálatos bemérte a vonalat, szerinte max 2M.
Aztán elkezdett szakadozni meg belassulni. Végül a megoldás az lett, hogy a Siemens ADSL C110-i modemet kicserélték egy D-Link-re. A sebesség ezután okés ráadásul az ügyfélszolgálatos újra bemérte a vonalat és közölte, hogy 7M-es netet is beköthetünk akár. Tehát a modemmel voltak gondok, viszont nem értem eddig akkor miért nem cserélték. Igaz azt nem tudom, hogy a hálózattal csináltak-e azóta valamit. Kábeleket nem cseréltek az tuti.
 #65665  Szerző: markfelt

Oké, ismét szakadt a vonal, ezúttal csak 5 percre, se net, se telefon. :)
Cseszhetik, mert nem törődöm bele.
 #65639  Szerző: markfelt

Történetem folytatása:

Állíótlag kicserélték a központban az eszközöket.
A szakikat kérdem, 5Mbit a letöltés, 0,5Mbit a feltöltés papíron. (1Mbit/192kbit a garantált)

Kép

Ez a 88%-os packet loss csak nekem nem tetszik?

A Speedtest meg a következő:

Kép

100%-os térerejű wlan van a hgw és a gép között (csökkentett mód hálózattal, semmilyen program nem fut a böngészőn kívü).

Eddig még nem szakadt.

Vélemény?
 #65325  Szerző: Gyurii91

Ha Te is panelbe laksz, akkor mi a francért nem húzzátok Ti is be a DIGI-t? :roll: :oops:
 #65311  Szerző: LuciFerko

Netgear?
  • 1
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • 254
  • 330