pébégáz írta:10-20-szal döcögő villamos, ha kisiklik, akkor sem lesz belőle tömegszerencsétlenség. Csak sajnos biztos sokan vannak, akik ezt beveszik.Nem vagyok ebben olyan biztos, a 2000-es évek elején, mielőtt a Bartók Béla utat felújították, a Móricz Zsigmond körtérnél nagyon rossz állapotban voltak a sínek. A villamosok a váltókon talán 5-10 km/h sebességgel közlekedtek. A 41-es villamosnak akkor még a körtéren volt a végállomása és ahogy haladt át ezeken a rossz állapotú síneken, nem egyszer ki is siklott, a vége felé volt mikor egy héten többször is vissza kellett emelni a villamost a sínekre. Ezzel az alacsony sebességgel is siklás esetén ahogy láttam 0,5-1 m-rel a vágány mellé került a villamos eleje vagy vége. Na most ha ez forgalmas út mellett történik (itt ugye csak a villamosok használták a szóban forgó részt), akkor ez a minimális eltérés a sínektől elég lehet arra, hogy az éppen a villamos mellett közlekedő autónak, teherautónak, busznak nekiütközzön, azt eltolva további balesetet okozva. Kérdés az is ebben az esetben az úton közlekedő jármű vezetője hogy reagál, lehet megijed hogy feléje közeledik ez a nagy jármű, lehet neki se ütközne, de elrántja esetleg a kormányt, ezzel balesetet okozva. Persze ezek csak a legrosszabb esetek.
De itt van egy siklásról videó is, látszik mekkora távolságra tért le a pályától a villamos, a 3-as villamos pedig nem is az a nagy sebességgel közlekedő járat:
http://www.youtube.com/watch?v=49m9T-1V ... re=related

Photo by : én