RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#79250  Szerző: DWC

PooLee írta:Viszont az nagyon balga dolog, hogy az igényes füleket elüldözik (már csak azért is, mert immáron egyáltalán nincs alternatíva számukra), a kommersz zenére éhezők meg kapnak még egy rádiót. (...) Azért volt elfogadható szerintem közszolgálatinak az MR2, mert amit képviselt, az kis túlzással egyfajta átmenet volt a kommersz pop és a komolyzene között. Normális popzene. Most ez tűnik el, és lesz egy kommersz zenét játszó közszolgálati(????????????) zenei adónk. Előrefelé haladunk? Szerintem nagy léptekkel vissza, de lehet, hogy nincs igazam.
Akár igazad van, akár nincs, én egyet kell, hogy értsek. Nem kell még egy kommerszpop-rádió, van már épp elég. A közszolgálati rádió alternatíva kellene, hogy legyen a kereskedelmiek mellett, nem valami sablonos vacak, ami csak beállt a sorba. Miért kéne versenyeznie a kereskedelmiekkel? És ha igen, akkor miért igénytelenségben?
 #79200  Szerző: PooLee

Zoey: egyetértek, a másik nagy baromság volt eltörölni az MR-eket. Szintén hátrafelé menetelés. Ráadásul abszolút nem szakmai alapokon hozott döntés következtében történt, de mivel is lehetne ezt indokolni... Ez a következetlenség pedig, amiről írsz is, végképp hiteltelenné és szánalmassá teszi ezt az egész kavarást.
 #79199  Szerző: PooLee

Admin: tévedsz, jóval többet hallgattam, durván heti 1-2 órát. Nem állítom, hogy ez alapján úgy kiismertem, mint a tenyeremet, viszont ezzel a mennyiséggel valamint az rtvstat-os figyeléssel úgy érzem, hogy van mi alapján megfontolt véleményt alkotnom. Abban is tévedsz, hogy az elkapcsolás oka az volt, hogy nem ismertem az adott számot, számokat - pont ellenkezőleg! És itt jön képbe az, amit írtál is a ClassFM-mel kapcsolatban: miért hallgassam ezt a még mindig halott rádiót (1-2 hetes megszólalások, lásd Amy Winehouse esete pl.), miközben ugyanazt megkapom egy jóval "menőbb" rádiótól? Ezt most nem magamra értem egyébként feltétlenül, de nekem is ilyesmi az érzésem. Ott valamivel nagyobb mértékű élet van az adásban. És durva, de lassan a ClassFM frissebb zeneileg, mint a Petőfi. Gyakorlatilag a Petőfi kullog utána. Ilyen a világon nincs. A közszolgálatinak kell merészebbnek, bevállalósabbnak lennie, mert őt nem érinti érzékenyen, míg a kereskedelmieknél érthetőbb az óvatosság. Nálunk miért működik minden pont fordítva??? De a zenei stílusokra is ez igaz, Ausztriában vagy Szlovákiában abszolút arra van kihegyezve a zenei közszolgálati adó, hogy amit nem annyira nyereséges játszani, viszont igényes, majd ők felvállalják. Eddig itt is így volt, viszonylagos sikerrel, ami a magyar fülekhez képest óriási dolog, erre most lesz egy sláger rádió 3. (vagy ki tudja, hányadik slágerrádió koppintás lenne már ez) Az ismétlésekkel egyébként semmi baj, én már sokszor sok helyen érveltem az ismétlések szükségessége MELLETT, ez az egyetlen talán, ami nincs elhibázva. Viszont az nagyon balga dolog, hogy az igényes füleket elüldözik (már csak azért is, mert immáron egyáltalán nincs alternatíva számukra), a kommersz zenére éhezők meg kapnak még egy rádiót. Ami lassan annyiban lesz csak igényesebb a többinél, hogy Adele-től nem csak a Rolling In The Deep megy, hanem esetleg más is. Hát szuper. Lehet, hogy így előbb-utóbb tényleg nő majd a hallgatottság, de ez tényleg örömhír? Sokak szerint az sem volt az, amikor zenei adó lett, ám én azt mondom, azzal végülis semmi gond nem volt. Kaptak a fiatalok egy rádiót (KÖZSZOLGÁLATIT, végre nem csak a 60 év felettiek), ami ráadásul olyan zenét játszott, amiben szerintem semmi elítélhető nincs (vö. Rádió Face és társai). Azért volt elfogadható szerintem közszolgálatinak az MR2, mert amit képviselt, az kis túlzással egyfajta átmenet volt a kommersz pop és a komolyzene között. Normális popzene. Most ez tűnik el, és lesz egy kommersz zenét játszó közszolgálati(????????????) zenei adónk. Előrefelé haladunk? Szerintem nagy léptekkel vissza, de lehet, hogy nincs igazam. Ez az én véleményem. És dobálózhatunk itt CHR-rel és egyebekkel, ez a kérdés ennél jóval összetettebb (kellene, hogy legyen).
 #79196  Szerző: Zoey

admin írta:Sőt, abban is igazad van, hogy az "átlag fülnek" kicsit nehéz befogadni összességében a PR-t, viszont legalább nem un rá 20 hallgatás után, mint a tucatadók dalaira.
Ha már PR (Petőfi Rádió): ennek a rádiónak tényleg egy erős PR (public relations) kellene, jó közönségkapcsolatok, reklám, promó ezerrel, és egy kis zenefrissítés. Nem nagy, mert ennek a rádiónak ez a stílusa, ha nagyban eltérne, pont olyan lenne, mint a többi tucatadó, és akkor jelenlegi hallgatóit elveszítené.

Annyira fura nekem, hogy most visszatértek az MR2-zéshez. A Híradóban is így mondták. Na meg, hogy "nagggyon zene" (legalább három gy-vel) :)
http://videotar.mtv.hu/Videok/2011/08/0 ... 19_30.aspx
(24:45-től)

Egyébként örülnék, ha visszavennék az MR-eket a névbe.
 #79193  Szerző: donder

azért merem kritizálni a rádiót meg spec. ezt a számot mert melóhelyen egész nap a petőfi megy a 89 en... :|
 #79192  Szerző: markfelt

Ízlés kérdése. Djlacee-nak meg tetszik. :)
(Nekem is.)
 #79191  Szerző: donder

Azért a "Maximális Extázis" c. "szám"-nál durrant el az agyam... hogy egy bűzölgő kula bácsiból is lehe zenének nem mondható igénytelen vackot alkotni.. (Bocsánat de ez az igazság...)
 #79187  Szerző: markfelt

Ó emberek, talán azért, mert én hallgatom is. Sűrűn, sokat.

ad 1)
A PooLee-féle "Mindig próbálkozom" - jelentése szerintem: kábé kétszer odatekertél az elmúlt hónapban, hallgattad max a következő dalig, tehát olyan 2-3 perc × 2/hó. Nem tetszett, mert először hallottad a dalokat. Ebből aztán lehet kritikát faragni! Persze lehet, hogy tévedek, de a szöveged alapján ez jött le.

ad 2)
1 éve egy nap max kétszer ment le ugyanaz a track, most szinte pontosan arra a rotációs struktúrára álltak át, mint a Rádió 1, vagy legalábbis egy nagyon hasonlóra (erre írtam, hogy CHR). Ugyanaz a koncepció, csak más zenék, más stílusok. Ez jó egyébként a hallgatottság, hallgatók szempontjából. A változatosságnak ezzel a struktúrával gyakorlatilag lőttek, de mondjatok egy olyan zenei rádiót, ami "valóban változatos" és nem bukott el pár hónap/év alatt (közösségi rádiót mondani nem ér). Továbbá összehasonlíthatatlanul több a pop-rock-urban-dance zene - nevezzük slágerzenének - a tavalyi állapothoz képest. Akkor alternatív-világzene-némi pop-katyvasz volt, zenebuziknak. Ahogy észrevettem, most az inkább átlagembert célozza, akik unják a tucatrádiókat (egyébként elég nagy már az átfedés a Class FM és a Petőfi között) és akik nem azért hallgatják heti x alkalommal, hogy kijegyzeteljék a nekik elsőre tetsző dalokat, letorrentezzék és összehozzák a válogatás CD-iket, amit aztán valóban hallgatnak, orrba szájba. Ezt most megspórolja az új struktúra - természetesen néhány vájtfülűbb hallgató kizárásával.

ad 3)
Igen, valóban, így is vannak - még számomra is - hallgathatatlan zenék, de egyre kevesebb, részemről 3 óránként 1 db. Sőt, abban is igazad van, hogy az "átlag fülnek" kicsit nehéz befogadni összességében a PR-t, viszont legalább nem un rá 20 hallgatás után, mint a tucatadók dalaira.

ad 4)
Biztos vagyok benne, hogy a hallgatottság azért mutat csökkenő tendenciát év eleje (azaz a változás kezdete) óta, mert az eddigi - vájtfülűbb - hallgatók egy része nem nagyon bírja a sok ismétlést és a "slágeresedő" kínálatot. Ha kap promót (szeptembertől egy fix zenei kínálat, megújult arculat és műsorstruktúra és promó kellene, talán lesz is), fogadjunk, hogy ugrani fog.

Mellesleg az elmúlt 4 évben pont a megújulás utáni 1-2 hónapban volt az eddigi legmagasabb hallgatottság. Tehát: odatekertek csomóan, de nem tudták megtartani a hallgatókat, hamar ráuntak arra, hogy "mindig ismeretlen zene szól". Azonban az emberek fogékonyak lennének az alternatívára, csak jól kéne tálalni. Alaptörvény a rádiózásban: "a hallgatókat megszerezni könnyebb, mint megtartani."

Kritizálni egyébként lehet, sőt. Csak nyugodtan.
Így (tessék megkeresni a rádión): > seek <

Csak figyelmetlenség és pontatlan "tapasztalatok" miatti hülyeséget ide ne. Köszi.

Részemről a téma lezárva, kibelezve.
 #79184  Szerző: djlacee

Hát nem tudom, de az biztos, hogy nálam egy idő óta ritkábban szólt, de mostanában újra sokszor szól ez nálam, főleg vezetésnél jó hallgatni, bizonyos számoknál csutkára feltekerve a hangerőt, lehúzott ablaknál :)
 #79180  Szerző: PooLee

Hallgatnám én, ha nem lenne hallgathatatlan mostanában. Mindig próbálkozom, de 3-4 zene után kénytelen vagyok elkapcsolni. De az rtvstat-on én is igyekszem követni, és hát... no komment... De legalább egy ember van, aki lát benne logikát, és tetszik neki - ez már valami! (meg biztos koltai bácsinak is tetszik, tehát kettő)
  • 1
  • 448
  • 449
  • 450
  • 451
  • 452
  • 626