Ó emberek, talán azért, mert én hallgatom is. Sűrűn, sokat.
ad 1)
A PooLee-féle "Mindig próbálkozom" - jelentése szerintem: kábé kétszer odatekertél az elmúlt hónapban, hallgattad max a következő dalig, tehát olyan 2-3 perc × 2/hó. Nem tetszett, mert először hallottad a dalokat. Ebből aztán lehet kritikát faragni! Persze lehet, hogy tévedek, de a szöveged alapján ez jött le.
ad 2)
1 éve egy nap max kétszer ment le ugyanaz a track, most szinte pontosan arra a rotációs struktúrára álltak át, mint a Rádió 1, vagy legalábbis egy nagyon hasonlóra (erre írtam, hogy CHR). Ugyanaz a koncepció, csak más zenék, más stílusok. Ez jó egyébként a hallgatottság, hallgatók szempontjából. A változatosságnak ezzel a struktúrával gyakorlatilag lőttek, de mondjatok egy olyan zenei rádiót, ami "valóban változatos" és nem bukott el pár hónap/év alatt (közösségi rádiót mondani nem ér). Továbbá összehasonlíthatatlanul több a pop-rock-urban-dance zene - nevezzük slágerzenének - a tavalyi állapothoz képest. Akkor alternatív-világzene-némi pop-katyvasz volt, zenebuziknak. Ahogy észrevettem, most az inkább átlagembert célozza, akik unják a tucatrádiókat (egyébként elég nagy már az átfedés a Class FM és a Petőfi között) és akik nem azért hallgatják heti x alkalommal, hogy kijegyzeteljék a nekik elsőre tetsző dalokat, letorrentezzék és összehozzák a válogatás CD-iket, amit aztán valóban hallgatnak, orrba szájba. Ezt most megspórolja az új struktúra - természetesen néhány vájtfülűbb hallgató kizárásával.
ad 3)
Igen, valóban, így is vannak - még számomra is - hallgathatatlan zenék, de egyre kevesebb, részemről 3 óránként 1 db. Sőt, abban is igazad van, hogy az "átlag fülnek" kicsit nehéz befogadni összességében a PR-t, viszont legalább nem un rá 20 hallgatás után, mint a tucatadók dalaira.
ad 4)
Biztos vagyok benne, hogy a hallgatottság azért mutat csökkenő tendenciát év eleje (azaz a változás kezdete) óta, mert az eddigi - vájtfülűbb - hallgatók egy része nem nagyon bírja a sok ismétlést és a "slágeresedő" kínálatot. Ha kap promót (szeptembertől egy fix zenei kínálat, megújult arculat és műsorstruktúra és promó kellene, talán lesz is), fogadjunk, hogy ugrani fog.
Mellesleg az elmúlt 4 évben pont a megújulás utáni 1-2 hónapban volt az eddigi legmagasabb hallgatottság. Tehát: odatekertek csomóan, de nem tudták megtartani a hallgatókat, hamar ráuntak arra, hogy "mindig ismeretlen zene szól". Azonban az emberek fogékonyak lennének az alternatívára, csak jól kéne tálalni. Alaptörvény a rádiózásban: "a hallgatókat megszerezni könnyebb, mint megtartani."
Kritizálni egyébként lehet, sőt. Csak nyugodtan.
Így (tessék megkeresni a rádión): > seek <
Csak figyelmetlenség és pontatlan "tapasztalatok" miatti hülyeséget ide ne. Köszi.
Részemről a téma lezárva, kibelezve.