Admin: tévedsz, jóval többet hallgattam, durván heti 1-2 órát. Nem állítom, hogy ez alapján úgy kiismertem, mint a tenyeremet, viszont ezzel a mennyiséggel valamint az rtvstat-os figyeléssel úgy érzem, hogy van mi alapján megfontolt véleményt alkotnom. Abban is tévedsz, hogy az elkapcsolás oka az volt, hogy nem ismertem az adott számot, számokat - pont ellenkezőleg! És itt jön képbe az, amit írtál is a ClassFM-mel kapcsolatban: miért hallgassam ezt a még mindig halott rádiót (1-2 hetes megszólalások, lásd Amy Winehouse esete pl.), miközben ugyanazt megkapom egy jóval "menőbb" rádiótól? Ezt most nem magamra értem egyébként feltétlenül, de nekem is ilyesmi az érzésem. Ott valamivel nagyobb mértékű élet van az adásban. És durva, de lassan a ClassFM frissebb zeneileg, mint a Petőfi. Gyakorlatilag a Petőfi kullog utána. Ilyen a világon nincs. A közszolgálatinak kell merészebbnek, bevállalósabbnak lennie, mert őt nem érinti érzékenyen, míg a kereskedelmieknél érthetőbb az óvatosság. Nálunk miért működik minden pont fordítva??? De a zenei stílusokra is ez igaz, Ausztriában vagy Szlovákiában abszolút arra van kihegyezve a zenei közszolgálati adó, hogy amit nem annyira nyereséges játszani, viszont igényes, majd ők felvállalják. Eddig itt is így volt, viszonylagos sikerrel, ami a magyar fülekhez képest óriási dolog, erre most lesz egy sláger rádió 3. (vagy ki tudja, hányadik slágerrádió koppintás lenne már ez) Az ismétlésekkel egyébként semmi baj, én már sokszor sok helyen érveltem az ismétlések szükségessége MELLETT, ez az egyetlen talán, ami nincs elhibázva. Viszont az nagyon balga dolog, hogy az igényes füleket elüldözik (már csak azért is, mert immáron egyáltalán nincs alternatíva számukra), a kommersz zenére éhezők meg kapnak még egy rádiót. Ami lassan annyiban lesz csak igényesebb a többinél, hogy Adele-től nem csak a Rolling In The Deep megy, hanem esetleg más is. Hát szuper. Lehet, hogy így előbb-utóbb tényleg nő majd a hallgatottság, de ez tényleg örömhír? Sokak szerint az sem volt az, amikor zenei adó lett, ám én azt mondom, azzal végülis semmi gond nem volt. Kaptak a fiatalok egy rádiót (KÖZSZOLGÁLATIT, végre nem csak a 60 év felettiek), ami ráadásul olyan zenét játszott, amiben szerintem semmi elítélhető nincs (vö. Rádió Face és társai). Azért volt elfogadható szerintem közszolgálatinak az MR2, mert amit képviselt, az kis túlzással egyfajta átmenet volt a kommersz pop és a komolyzene között. Normális popzene. Most ez tűnik el, és lesz egy kommersz zenét játszó közszolgálati(????????????) zenei adónk. Előrefelé haladunk? Szerintem nagy léptekkel vissza, de lehet, hogy nincs igazam. Ez az én véleményem. És dobálózhatunk itt CHR-rel és egyebekkel, ez a kérdés ennél jóval összetettebb (kellene, hogy legyen).