Tenyleg leszigeteloszalagoztad a foldeloerintkezot a dugvillan? Azok az erintkezok nagyon is okkal vannak ott es nem mellesleg, evrol-evre meghal aramutes miatt 8..12 ember, ilyen hazibarkacs "megoldasok" miatt. A logikadat folytatva: legkozelebb, gyalogoskent kozlekedve, keruld el messzire a gyalogatkelot es inkabb lepj le mindjart egy gyors auto ele, kozben pedig ne huzd az idot a korbenezessel sem.
Ha mar mindenkeppen barkacsolsz: a hangfrekvencias atjatszo vezetek(ek) arnyekolasanak a bekoteset szakitsd meg a dugokban, valamelyik oldalon. Ez az eljaras altalaban megszunteti a foldhurkot, viszont zajt visz a felvetelbe es a szintbeallitas is nehezebb. (Ezert nem is javasoltam az AM-DX-be irt hsz.-ben)
A dugvilla "foldeleset" soha ne szigeteloszalagozd le, mert -sokminden massal egyetemben- az a vekony femcsik lehet a valasztovonal, Elet es Halal kozott es ezt minden tulzas nelkul, szo szerint kell erteni. Villamos baleseti jegyzokonyvekben rendre felbukkano viselkedes: felo, hogy a konnyen elert sikerlmeny miatt nagy lesz a kisertes, es legkozelebb is le fogod szigeletoszalagozni azokat az erintkezoket, amelyek egyszer majd ugy is maradnak.
Nem eri meg ezzel jatszani.
csokie írta:Most, hogy veszem tunerről a rádió 1-et még, bejött ez a brumm dolog. na mármost aki nem akar vele babrálni meg melegpont stb kötéseket csinálni, annak jelezném, hogy a földhurok kiküszöbölése a legegyszerűbben a földelés kiiktatásával lehetséges. én le szigetelő szalagoztam a földeléseket a dugvillán, addig, míg be nem fejezem a felvételt és semmi brumm nincs a felvételben.