RADIOSITE Fórum

• Informatika

#90678  Szerző: Glenn

LuciFerko írta:Akkor mi a megoldás ilyen helyzetre?
Az is ott van:
rmihaly76 írta:a hangfrekvencias atjatszo vezetek(ek) arnyekolasanak a bekoteset szakitsd meg a dugokban, valamelyik oldalon.
Egyetértek, én is így tanultam...
 #90576  Szerző: LuciFerko

Akkor mi a megoldás ilyen helyzetre?
 #90574  Szerző: asimov

Tenyleg leszigeteloszalagoztad a foldeloerintkezot a dugvillan? Azok az erintkezok nagyon is okkal vannak ott es nem mellesleg, evrol-evre meghal aramutes miatt 8..12 ember, ilyen hazibarkacs "megoldasok" miatt. A logikadat folytatva: legkozelebb, gyalogoskent kozlekedve, keruld el messzire a gyalogatkelot es inkabb lepj le mindjart egy gyors auto ele, kozben pedig ne huzd az idot a korbenezessel sem.
Ha mar mindenkeppen barkacsolsz: a hangfrekvencias atjatszo vezetek(ek) arnyekolasanak a bekoteset szakitsd meg a dugokban, valamelyik oldalon. Ez az eljaras altalaban megszunteti a foldhurkot, viszont zajt visz a felvetelbe es a szintbeallitas is nehezebb. (Ezert nem is javasoltam az AM-DX-be irt hsz.-ben)

A dugvilla "foldeleset" soha ne szigeteloszalagozd le, mert -sokminden massal egyetemben- az a vekony femcsik lehet a valasztovonal, Elet es Halal kozott es ezt minden tulzas nelkul, szo szerint kell erteni. Villamos baleseti jegyzokonyvekben rendre felbukkano viselkedes: felo, hogy a konnyen elert sikerlmeny miatt nagy lesz a kisertes, es legkozelebb is le fogod szigeletoszalagozni azokat az erintkezoket, amelyek egyszer majd ugy is maradnak.
Nem eri meg ezzel jatszani.
csokie írta:Most, hogy veszem tunerről a rádió 1-et még, bejött ez a brumm dolog. na mármost aki nem akar vele babrálni meg melegpont stb kötéseket csinálni, annak jelezném, hogy a földhurok kiküszöbölése a legegyszerűbben a földelés kiiktatásával lehetséges. én le szigetelő szalagoztam a földeléseket a dugvillán, addig, míg be nem fejezem a felvételt és semmi brumm nincs a felvételben.
 #90561  Szerző: csokie

Most, hogy veszem tunerről a rádió 1-et még, bejött ez a brumm dolog. na mármost aki nem akar vele babrálni meg melegpont stb kötéseket csinálni, annak jelezném, hogy a földhurok kiküszöbölése a legegyszerűbben a földelés kiiktatásával lehetséges. én le szigetelő szalagoztam a földeléseket a dugvillán, addig, míg be nem fejezem a felvételt és semmi brumm nincs a felvételben.
 #90380  Szerző: Glenn

Én egyszerűen kilövöm a feladatkezelőben, utána megjelenik a böngészőben fent egy csík, ott újraindítom és jó lesz. :yes:
 #90326  Szerző: asimov

Akinel elojon a Firefox > "plugin_container.exe" altal elkovetett processzortulterheles (ertsd: belassul a Firefox es olykor az egesz szamitogep, lassuak a netes videok, neha osszeomlik a flash plug-in, stb), annak van jo hir: viszonylag egyszeruen ki lehet kapcsolni a Firefox-ban a funkciot:
- Firefox-ban nyitni kell egy uj/ures bongeszolapot
- beirni a cimbe: "about:config" (idezojelek nelkul persze, majd [Enter])
- A "Szuro"-hoz beirni ezt: dom.ipc
- a megjeleno rovid listaban megkeresni a "dom.ipc.plugins.enabled" bejegyzest es "True"-rol "False"-ra kell atallitani, majd Firefox ujraindit es ennyi. (ellenorzes utan persze be is lehet zarni a mar nem szukseges "about:config" -os bongeszolapot)

A problemaval kuzdenek a fejlesztok: allitolag a tul regota (esetleg tobb eve) hordozott szemelyes profilokban meglevo elavult beepulok, illetve a tul sok beepulo okozza a "plugin_container.exe" program elszallasat, de ezt sokan vitatjak.
Amig meg nem lesz megoldas, addig is -ha elojon ez a hiba- "barkacsolas" nelkul, teljesen szabalyos modon kikapcsolhato ez a funkcio a fentebb irt modon.
 #90285  Szerző: Csongii

Pasa írta:
admin írta:Nekem nem tetszik.
És nekem se.
De majd megszokom (hmm, hol is hallottam ezt? ;) )

Megszoksz vagy megszöksz? :D

Én sem vagyok elragadtatva tőle, de ez van. Ha nem mész a saját lapodra, akkor minden a régi, bár pont most vettem észre, hogy a fényképek rendszerét is megint variálták.
 #90274  Szerző: Glenn

admin írta:Nekem nem tetszik.
És nekem se.
De majd megszokom (hmm, hol is hallottam ezt? ;) )
 #90247  Szerző: szemilan

admin írta:
djlacee írta:Már hónapok óta átálltam az idővonalra, sokkal szebb így az adatlap
Nekem nem tetszik.
Nekem se, sőt a profilom törlésén is gondolkodok...
 #90233  Szerző: markfelt

djlacee írta:Már hónapok óta átálltam az idővonalra, sokkal szebb így az adatlap
Nekem nem tetszik.
  • 1
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • 330