Attis írta:
Ezen a héten viszonylag sokat hallgattam a Rádió1-et, de nem éreztem ilyen hangulatot.
Tény, hogy nehéz a szitu, hiszen a 92,9 lehet, hogy kiesik a lehetőségek közül (azért a március 14-et várjuk meg), és a Médiatanácsnak sem biztos, hogy az az érdeke, hogy ráindítson egy baromi erős (és könnyen lehet, hogy legyőzhetetlen) konkurenciát a most induló és erősen pártfogolt Musicra.
Tény, hogy vannak még szabad frekik, és az is tény, hogy vannak egyéb megoldások is. Szvsz. nem gondolnám, hogy már temetni kellene a rádiót.
Én sem éreztem. Nyilvánvalóan volt egy kis zavar délután amiatt, hogy Cooky nincs ott, és ezt nehéz elmondani. Na meg érdekes kérdés lesz, hogy mi lesz hétfőtől a Cooky Live Mix és a Cooky Show új neve. (Lehetne M.Gee Live Mix - ha ő maradt - meg Dj Attis Show

)
Mellesleg ha a R1 talál egy francia sajtkészítőt, és felolvastat vele minden nap pár mondatot, szerintem lazán hozná a hallgatottságot - szerintem ott inkább az volt a lényeg, hogy egy akcentusos hangon mosolyogtak sokan.
A gond alapvetően az, hogy a négy frekvenciát (88.1, 98.6, 92.9, 96.4) nem egyszerre pályáztatták meg. Max. az "átkozott" 88.1-ért indulna a Face és a Rise, de ők nem igazán rúgnak labdába. A 88.1 és a 98.6 közül valamelyik biztosan a R1-é lenne: egyszerűen már nincsenek ellenfelek.
A R1 rendkívül erős ellenfele a Music FM-nek. Már csak azért is, mert - szerintem, bármennyire is rossz vagy jó is ezt leírni - az emberek elsősorban azt nézik, mi van a kocsi autórádiójára kiírva. (Ha a Class és a Neo Danubius és Sláger néven indult volna, nem lett volna ekkora hiszti

) A Juventus esete meg ezt jól példázza: már alig van egy-egy ember a régiek közül, de a törzsközönség kitartott mellettük.
Az Autórádió megszerzése lehet még egy lehetőség, de akkor annak a fura vállalásait is legalább részben át kell venni. (Mellesleg szerintem elég jól meg lehet oldani, ki lehetne hirdetni FB-on, hogy ezeket miként lehet beépíteni a Bp-i adásba, biztosan sok ötlet lenne.) A német-angol hírek kivételével bármit be lehet tenni a műsorstruktúrába, mert ez a zenei választékot nyilván nem befolyásolja.
A Click esetében meg kell nézni, hogy nekik mennyit érhetne meg egy későbbi indulás. (Addig bérbe lehetne venni a frekvenciájukat, szerintem ezt annyira nem is kell promózni, mint most a Juventus teszi - a R1 szinte teljes hallgatótábora elérhető a FB-on.)
Temetni szerintem sem kellene. Ügyesebb fiúk a R1 tulajdonosai, mint a Slágeres, Danubiusos tulajok voltak.