RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#204003  Szerző: Adam

90,5 MHz milyen Radio1 adó Nagykanizsa környékén?
Nem volt egy napig adás a helyi rádió 1 frekvencián, És megállt rajta reggel a kereső úgy vettem észre. Valami más szól még alatta halkan de most is Rds-el jön rajta a radio1, és átáll a helyi 95,6- ra.
 #203999  Szerző: Kovi02

dosztojevszkij írta: 2025.11.10. 07:04 Számtalan példa volt már erre.
Kovi02 írta: 2025.11.09. 18:37 Nem tudom,van-e jogi lehetőség a három jogosultságot így,menet közben vételkörzet-bővítéssé átalakítani
Melyik esetekre érted? Utánanéztem,a közelmúltban a Mária ceglédi adóját találtam bekapcsolva a többi Bp. körülibe; illetve a Hír.FM esetében a zalaegerszegi lett összekapcsolva a keszthely-nagykanizsai engedélyekkel, egyebet nem találtam.
KPLR írta:Mi tart egy freki elindításán még fél évet? megnyerték augusztusban, lassan évvége. Megvan a freki helye, megvan az adó, megvan a sáv, meg kik fogják üzemeltetni.
Érdekes, anno volt olyan nyert freki ami 3 hónap alatt elindult, nem volt ennyire csúsztatva.
Ha, nem bírnak vele, akkor adják vissza, jó lesz másnak. :D :shock: :lool: , szerintem majd a mikulás hozza majd Balázsékat Mosonmagyaróvárra :P
Szeptember 2.-n lett megkötve a szerződés, azóta 2 hónap és 1 hét telt el,valószínűleg nemsokára indul. Lehet,hogy új telephelyet keresnek és oda telepítenék az adót, nem feltétlenül kell a korábbi adókkal megfelelő pontról adni.
 #203998  Szerző: KPLR

Mi tart egy freki elindításán még fél évet? megnyerték augusztusban, lassan évvége. Megvan a freki helye, megvan az adó, megvan a sáv, meg kik fogják üzemeltetni.
Érdekes, anno volt olyan nyert freki ami 3 hónap alatt elindult, nem volt ennyire csúsztatva.
Ha, nem bírnak vele, akkor adják vissza, jó lesz másnak. :D :shock: :lool: , szerintem majd a mikulás hozza majd Balázsékat Mosonmagyaróvárra :P
 #203997  Szerző: dosztojevszkij

Számtalan példa volt már erre.
Kovi02 írta: 2025.11.09. 18:37 Nem tudom,van-e jogi lehetőség a három jogosultságot így,menet közben vételkörzet-bővítéssé átalakítani
 #203996  Szerző: Kovi02

dosztojevszkij írta: 2025.11.09. 17:50
Kovi02 írta: 2025.11.09. 17:18
KPLR írta: 2025.11.09. 16:27 Hali, köszönöm az előző hozzászólóknak a bővebb kifejtést! Valóban, megnéztem és a tihanyi 105.7-et tényleg lehet siófoki vételkörzet bővítéssel megpályázni, és akkor ebben az esetben nem kell se lekapcsolni se át passzolni a Best-nek. Belegondolva ugyan ez a szitu Solt-Dunaföldváron is ott is a két adó szinte egymás mellett van ;) ^^
Nem,nem ugyanaz; a 106.5 önálló engedély,míg a 94.1 a 88.7 Baja vételkörzet-bővítése.
A Szekszárd-Paks-Földvárt nyugodtan összevonhatnák, a soltit pedig nyugodtan lekapcsolhatnák, nincs értelme. Csak bekavar.
Nem tudom,van-e jogi lehetőség a három jogosultságot így,menet közben vételkörzet-bővítéssé átalakítani,mondjuk a valós helyi tartalom egyiken sem túl jelentős, gyakorlatban lenne értelme.
A 106.5 jobban "bekavar" most olyan értelemben,hogy nincs rajta AF,így ha egy vevő csak az a lista alapján keresi az alternatív frekvenciákat,akkor a 106.5-n ragadhat. A 89.5/106.5/94.1 váltás a környéken amúgy kriminális, több másodperces késések és helyi műsorsávban különböző zenék miatt, ha ezt optimalizálnák,semmi gond nem lenne. A solti adónak annyi értelme van,hogy Solt a 106.5 által nem teljesen lefedett részein tökéletes, de talán a félegyházinál is jobban vissza van fogva teljesítmény terén, a városon kívül nem is szól.
 #203995  Szerző: dosztojevszkij

Kovi02 írta: 2025.11.09. 17:18
KPLR írta: 2025.11.09. 16:27 Hali, köszönöm az előző hozzászólóknak a bővebb kifejtést! Valóban, megnéztem és a tihanyi 105.7-et tényleg lehet siófoki vételkörzet bővítéssel megpályázni, és akkor ebben az esetben nem kell se lekapcsolni se át passzolni a Best-nek. Belegondolva ugyan ez a szitu Solt-Dunaföldváron is ott is a két adó szinte egymás mellett van ;) ^^
Nem,nem ugyanaz; a 106.5 önálló engedély,míg a 94.1 a 88.7 Baja vételkörzet-bővítése.
A Szekszárd-Paks-Földvárt nyugodtan összevonhatnák, a soltit pedig nyugodtan lekapcsolhatnák, nincs értelme. Csak bekavar.
 #203994  Szerző: dosztojevszkij

Más, szerintetek mikor indul majd el a Mosonmagyaróvári freki? én már nagyon várom, nem vagyok tőle olyan messze :) pedig már kellene szólnia. És szerintetek a többi nemrég megnyert freki mikor indul majd el? Januárnál előbb szerintetek nem lehet? :yeah:
A tihanyi a Veszprém+Siófok vételkörzetbővítése lesz.

Ha van eszük, FM relével veszik majd át a 92.6-ot…

Szerintem a móvári 2026 tavasz, a tihanyi nyár.
 #203993  Szerző: Kovi02

#203992  Szerző: KPLR

Hali, köszönöm az előző hozzászólóknak a bővebb kifejtést! Valóban, megnéztem és a tihanyi 105.7-et tényleg lehet siófoki vételkörzet bővítéssel megpályázni, és akkor ebben az esetben nem kell se lekapcsolni se át passzolni a Best-nek. Belegondolva ugyan ez a szitu Solt-Dunaföldváron is ott is a két adó szinte egymás mellett van ;) ^^
Más, szerintetek mikor indul majd el a Mosonmagyaróvári freki? én már nagyon várom, nem vagyok tőle olyan messze :) pedig már kellene szólnia. És szerintetek a többi nemrég megnyert freki mikor indul majd el? Januárnál előbb szerintetek nem lehet? :yeah:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1034