RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#203014  Szerző: robert11

Sziasztok!
Minden fórumozónak sikerekben, eredményekben gazdag boldog új évet kívánok!
Reméljük hogy 25ben lesz egy kis újítás a rádió1et illetően nem lenne rossz de lehet hogy ez csak álom marad.
Az m3as autópályán elindulva Budapestről lehet hallgatni először a gyöngyösit, bár tudtommal már egyb eolvadt a budapestivel tavaly novemberében az után jön az egri, miskolci, hajdúsági, majd átvált a nyíregyházira.
Én ebben a sorrendben szoktam hallgatni akkor, amikor Szabolcsba utazom.
Nem tudom mi miatt, de pl a gelei pihenő hely után vagy előtt sokáig csend van és csak később vált az af de lehet az óta ez megváltozott hisz tavaly nem voltam az m3as autópályán az óta ez is változhatott.
A nem egységes működést, csúszásokat én a helyi adáskor szoktam tapasztalni ha éppen olyan időtályt utazom, amikor helyi adások vannak a rádió1en.
Na és még egy dolog, hogy ma eléggé elszúrták a top50 végét hogy elkezdték adni Teddi Sveems dalát, aztán utána jött a reklám valamit igen csak félre nyomtak ilyen még nem fordult elő.
Nem tudom ez a vidéki frekvenciákat illetően is így volt e de valószínűnek tartom hogy igen.
 #203013  Szerző: Attis

Ma jártamban a siófoki, fonyódi, kaposvári és a központi freki között ugrált kocsimban a tuner. :gülü2: Ilyen szétcsúszva még sose volt. Pedig központi adás volt, Balázsék.... Sok-sok másodpercek ide-oda..
 #203012  Szerző: Landsmann

Milán88 írta: 2025.01.03. 06:24 Sziasztok! Ma megyünk apámmal, Hajdúnánásra, M3-as autópályaán fogunk menni, és az lenne a kérdésem hogy melyik frekvenciákon tudjuk majd fogni, a Rádió 1-et? Válszotokat előre is köszönöm! :D (direkt írtam ki kétszer)
Jó esetben a rádió automatikusan váltja a frekvenciát a legjobb vételt biztosítóra.
 #203011  Szerző: Milán88

Sziasztok! Ma megyünk apámmal, Hajdúnánásra, M3-as autópályaán fogunk menni, és az lenne a kérdésem hogy melyik frekvenciákon tudjuk majd fogni, a Rádió 1-et? Válszotokat előre is köszönöm! :D (direkt írtam ki kétszer)
 #203010  Szerző: Milán88

p0tyi írta: 2024.11.22. 08:23
djlacee írta: 2024.11.21. 18:08 Továbbra sem tartozik ez a Rádió 1 témakörébe, így szíveskedjetek megfelelő topikot találni.
Figyelj, rajtam nem múlik.
Rádió 1 - az egybites, frusztrált, homofób géniusz fórumozóknak is csak igazi mai sláger megy

Újabban az alt-right felé ripacskodó Sebestyén Balázs ajánlásával.
Sziasztok! Ma megyünk apámmal, Hajdúnánásra, M3-as autópályaán fogunk menni, és az lenne a kérdésem hogy melyik frekvenciákon tudjuk majd fogni, a Rádió 1-et? Válszotokat előre is köszönöm! :D
 #202995  Szerző: robert11

Sziasztok!
Mindenkinek békés boldog karácsonyt!
Múltkori témámhoz visszatérve épp ez a baj hogy így kivan centizve. Rossz a koncepció az igazi rádió, az nem ilyen. Ebben még Komjáthy is megerősítene szerintem.
Gmezei Mária tv bemondó volt abban tévedtem bár lehet rádióban is beszélt annó kitudja. Arról nem találta archív felvételt csak amikor a televízióban szólalt meg a műsorok kapcsán.
B Tóthot is csak a téma kedvéért hoztam fel de megnézném mondjuk mit alkotna ha mondjuk adnának neki egy műsort a rádió1en elég érdekes lenne de ő is nyitott az új zenékre képben van tehát tudna jó műsort csinálni.
Mikor még a poptarisznya.hu-n szólt a tarisznya, akkor ott még voltak mai zenék.
Nyilván mikor átkerült a Retrora akkor a rádió arculatának megfelelően kellett zenéket adni a rádióhoz kellett igazodni meg kell ma is azért nincsenek már olyan zenék, amiket ott adott.
Ádám Adam1400 ez relytéj amit mondtál valami hiba csúszott a gépezetbe. Volt már ilyen régen is hogy a híreknek kellett volna jönni, ehelyett gumizene ment majd jött a szignál amivel beharangozzák Bazsiékat.
Hát ilyen ez a modern technika minél korszerűbb, annál nagyobbak a bakizási lehetőségek is vagy annak a lehetősége hogy ilyen komplikációk lépjenek fel.
Még azt bírnám ha véletlen egy vidéki frekvencia szám hangzana el a két reklám között vagy a reklám, és a zenei kitöltő között.
Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy ezeket honnan vezérlik hogy minden frekvencián a megfelelő szám hangozzon el.
Bogi felmondja azt gondolom a budapesti stúdióban de hogy ezt hogy osztják el?
Vagy mondjuk akár egy vidéki szöveget is a budapesti stúdióban mond fel Bogi? Mondjuk azt amikor a debreceni frekvencián elhangzik hogy az időjárás jelentés támogatója a Gulyás tüzép. Vagy akármilyen szöveg Életmód percek stb.
 #202993  Szerző: adam1400

tegnap reggel 6-7 között érdekes volt, nem volt best of, gumi zene, utána vészzene volt, semmi reklám, hírek. mi lehetett?
 #202981  Szerző: Promenád

robert11 írta: 2024.12.16. 20:51 Jó ez az Orbán Rudi zene a Kereszthuzat amit adnak csak kéne egy felkomfer mert sokáig nem tudtam mi ez a zene vagy melyik is mert még soha sem hallottam.
Na most Troytól eltekintve ezért voltak jó régen Komjáthy, Cseke, és B Tóth ők mindig bemondták mikor mit hallhatunk Laci előtte is, utána is sőt még ő ma is bemondja a tarisznyában.
Nem értem hogy manapság miért nem így csinálják a rádiósok. Ez azért olyan jó volt mert oké van rds meg stb stb de szerintem ez hozzá tartozik tartozna a rádiózáshoz, hogy legyen felkomf a zenék esetében ami azért van mikor megvan, de van mikor nincs ha mondjuk egymás után jönnek a zenék és nem a top50 van.
Troy jó kiegészítője volt ezeknek is ugye de mondom eleve régen is volt bemondás és B Tóth Laci is a régi nagyoktól tanult meg rádiózni leg főképpen Komjáthytól ugye aki az idén töltötte 91. életévét.
Én nem akarok bántani senkit de szerintem lett volna vagy lenne kitől tanulniuk bőven arról, hogy hogyan is kell rádiózni.
Lacit sokan szidták annó hogy mindig alá beszél a zenéknek sőt még a lányát is ezzel abajgatták hogy apád mindig alá beszél a zenéknek nem tudom felvenni a zenétt. Egy srác mondta neki az iskolában Laci mesélte ezt egyszer egy interjú során.
De talán még a retró topichban is cikizik emiatt. Egy alkalommal még Bárány is megjegyezte Laci ezen tulajdonságát amit mondjuk nem értettem mire fel mondja hisz ő is azon nőtt fel. Na mindegy.
Györke Attis véleményére is kíváncsi lennék hogy ő mit gondol erről a dologról de tényleg nem rossz indulatból mondom ezeket hanem csak szimplán beszélgetés céljából hoztam fel a témát ki hogy látja ezt.
A régi nagyok csak tudtak valamit ami mára nagyon kiveszni látszik. Szerintem ezek többet értek mint bármilyen shazam és eféle aplikációk, oldalak stb.
Nem mindig tudja megnézni az ember ideje sincs mindenkinek úgy rá hogy minden szarért megnézze ha hirtelen meghall egy jó zenét mondjuk az autóban vagy akárhol.
Volt ennek egy varázsa amikor elhangzott az hogy ez volt Kylie Minogue padam padam aki esetleg lemaradt volna a felkomfról, annak ez nagyon jól jött annak idején.
Ez olyan hogy sokan szerettük még régen a tv bemondókat is az m1 m2-n akkkor még tv1 tv2 Balecki Annamária, Kudlik Júlia, G-Mezei Mária, Tamási Eszter, Mohai Gábor stb nagyon sokan volt annó.
Persze így se rossz hogy minden csatornának van egy álandó hangja, de az még is csak másabb volt. Bai Éva lottó sorsolás pl na ő még a Danubiuszon is megszólalt annó szintén a lottó számokkal kapcsolatban.
Szép idők voltak ezek is.
Ezeket átvehetné a mesterséges inteligencia is akár ha már ennyire fejlődik bár olyan soha nem lenne az sem mint az élő személyekkel.
Na pont a Popptarisznyát hoztam fel milyen lenne a mesterséges inteligenciával.
Na mindegy.
Már bocsánat, de hogy várod el , hogy minden egyes zenét felkonferáljanak neked, amikor centire meg van szabva, hogy egy órában hányszor és milyen terjedelemben lehetnek a megszólalások? Szerintem ami régen volt azt el kell felejteni, az akkor működött, most meg ma van. B. Tóth hogy kerül ide? Tudtommal ő még mindig a Retró Rádiónál van, nem a Rádió 1-nél.
 #202980  Szerző: Gyurii

Chris Rea - Driving Home For Christmas most. Csak igazi MAI sláger megy! :punch:
 #202975  Szerző: robert11

Ja még annyi hogy az viszont soha sem derült ki ki volt az r1 számcímbemondósa még Sivák idején akit még egy időben néha lehetett hallani Balázséknál 6 után míg meg nem szólaltak el nem kezdődött a műsor.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 1021