Glenn írta: ↑2018.07.09. 17:18
Kovi02 írta: ↑2018.07.09. 17:01De hol? A sávban így is alig van hely,és az eddigi frekik se túl nagy teljesítményűek
Így van. Valahol joe már leírta itt, hogy úgy 40 éve ezt (is) elqrtuk. Akkor a genfi osztozkodáson mi nem érveltünk, jó volt nekünk az OIRT. Most, hogy CCIR-en vagyunk, nem maradt freki.
Gyurii írta: ↑2018.07.09. 15:52Pécs 105,5 a legerősebb,telefonnal az udvaron sétálva teszteltem,a szabadkai kis reléknél nem sokkal gyengébb,ha sikerül "rálátást" találni a pécsi adóra akkor ST vétellel szól,ha valami kitakar,akkor egyáltalán nem szól. Amúgy még így is Pécs a legerősebb adó úgy Mórahalomig
Picit OFF, de mégis idevág, hogy amikor ez az "osztozkodás" volt, akkor a megfelelő OIRT-os frekiket azért megszereztük. Újvidéken rokonaim a magyar tévét Pécsről (160 km) színesben tudták nézni az OIRT 2-esen. Adán másik rokonok meg a Kossuth, Petőfi, Bartók (akkor 3. műsor) adását Szentesről hallgatták gond nélkül, nekik viszont a csávolyi UHF adóról lett csak jó a tévé egyes, mert Szentest kiütötte Újvidék a CCIR 10-esről.
Szóval, visszatérve, asszem délvidék felé bele kell törődnünk, hogy a Retro csak neten lesz tiszta...
Mondjuk ha már van OIRT freki,akkor vissza is kapcsolhatnánk,OIRT képes vevő is van szerintem (főleg vidéken),ott is össze lehet rakni országos frekicsomagokat.
Délvidéknek azért sok részén lehet a 105,5-t hallgatni szerintem,a 105,4-en szerintem az egyik Naxi adó Becejről zavarhat.
Nekem amúgy is jó a jelenlegi állapot,magyar nyelvű rádiót úgyse hallgatok itthon,amióta a Musicot elnyomja az SzMR az 1200khz szélességével.(de legalább a 89,4 Petőfit is kicsapja mellé.

)