RADIOSITE Fórum

• Retro Rádió

#177563  Szerző: lali87

Tényleg nem b*szogatásból
Tokaj 103.5 MHz
Kékes 104.7 MHz
 #177557  Szerző: frekivadasz

Gerecse se lett éppen combos, és az RDS szint is mintha alacsony lenne. Kab-hegy valamivel gyengébb, mégis jóval határozottabban lejön az RDS információ.

A vétel helye Esztergom - Aranyhegy, 4 emeletes lakóépület tetején H polárban elhelyezett félhullámú hurok-kördipól, SDRplay RSP1A vevő, a Széchenyi-hegytől rendesen árnyékban, a Gerecsére viszont optikai rálátással készült:

Kép

Érdekes, hogy a függőleges antennával is pontosan ugyanekkora jelszintet produkál Gerecse.

A Retro vételére itt egyértelműen továbbra is a 103.3MHz a befutó.
 #177556  Szerző: zenefalo

Visszaemlékezve a 99.5-ön tisztábban szólt a Retro, az országos frekin tompább,szürkébb, ezek szerint adásprocit váltottak.
 #177551  Szerző: Gyurii

Anno irtam Petofi radio vegett is, allitom a lomtarban landolt egyből. (Bar ha vmi kalozt jelentenek tuti fel napon belul ugrananak.)

Mar unalmas tudom, de ha ennyire gyenge minden ado, mi ertelme az egesznek..? Adoteljesitmenynoveles, tobb frekvencia stb. :gülü2:

Nem fikazni akarom, de lakott teruleten kivul (belul foleg Bekescsaba) serceg, cicceg. Class FM jobban szolt. :D
 #177550  Szerző: Kovi02

Ma reggel ránéztem,itt a 103,3 bőven erősebb mint volt,az újvidéki 103,2-t Kiskunhalason el is nyomja, a 105,5 nem változott,a szegedi 94,9 erősebb lett,a kabhegyi 100,5 pedig a Klik FM-et üti már Tompától 5km-re északra. 95,7-nek nyoma sincs,pedig a 106,1 egész jól jött. Lehet,hogy a reggeli terjedés miatt volt ilyen jó a vétel,ránézek nemsokára mégegyszer.
 #177547  Szerző: Attis

A kaposvári freki nagyon nem oké. A Class idejében se volt túl erős, de most szinte semmit nem ér. Az adó 1-2 km-es körzetében oké, utána már a városban is recseg. A várostáblát elhagyva el is tűnik. A kertvárosi részekben szinte nem is lehet fogni. Kb. mint egy kisköz freki. ^^
 #177546  Szerző: joe

kovlaj122 írta:
Gyurii írta: 2018.06.15. 04:50 Itt valami gebasz van.

101,6 Bekescsaban emeleten...
szolj az Antenna Hungáriának, az adók náluk vannak, a vételi problémák megoldása az ő dolguk.
A rádiónak kell jelezni a vételi problémát, ő kérhet NMHH vizsálatot, hogy a műsorszórásért felelős partnere (azaz az Antenna Hungária) teljesíti-e a vállaltakat...

Amúgy az adók továbbra sem tudnak többet, mint 2009-ben...a HIF (Hírközlési felügyelet) térkép - hivatalos sztereó ellátottság (zavartatást is figyelembe véve):
Kép
Ez már a Retro "szóróanyaga" - kicsit nagyra sikerültek azok a "karikák"...
Kép
 #177543  Szerző: nyikolaj

Amúgy tényleg nem értem,hogy miért nem rendelkezik vételkörzettel a viharsarok(Békés megye) ill Bács Kiskun megye. Értem,hogy Alföld,de a légyszar körzetű Komádi 101.6 tuti nem fog Békéscsabára elszólni a városi panelokba vagy a távolabbi településekre. U.ez a helyzet az utóbb említett Bács Kiskun megyével..A Szecskás frekik max Kecskemétig elszólnak és kész.
  • 1
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 213