RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#193248  Szerző: Adam

nermalcat írta: 2021.07.03. 20:18 Lassan két hónappal a váltás után még mindig katyvasz az egész arcualt. Főleg a helyi műsoroknál érzékelhető a probléma, de pl. Aantonyo-s kickoff elejére is sikerült berakni a régi termékmegjelenítés/korhatár felhívást valamelyik szakembernek. A reklámkitöltő szpotokat sem ártana néha frissíteni, tele vannak elavult zenékkel és információkkal (pl. a TOP50-et már egy hónapja nem ismétlik, úgyhogy nincs mit elkapni).
Ez amit írsz, biztos szép és jó, csak a kutyát nem érdekli. Ha ez nekem nem tűnik fel, akit az átlagnál jobban érdekel a rádiózás, és szinte egész nap szól, akkor az átlag hallgatót biztos hogy nem érdekli :)
Ennél sokkal lényegesebbek pl a hangzásbeli problémák bizonyos frekiken, illetve az RDS text rossz beállítása amik megzavarnak bizonyos autórádiókat, a helyi sávok jobb összehangolása, és a többi. De sajnos ezek sem ütik meg az ingerküszöböt.
 #193237  Szerző: Jozsfm964

tomee írta: 2021.07.01. 22:50 Amúgy bármiféle kötekedési szándék nélkül: miért jó, hogy mostanra már 20+ darab felett van dj-k száma, ha amúgy javarészt ugyanazt a stílust játssza az egyik, mint a másik?
Nagyon jó a kérdés. Játszanának ők szerintem mást, ha nem mondanák meg nekik mit játszanának. Az elhallgatott Music FM-en ilyen nem volt, azért is volt jobb az a műsor. A rádió 1-en meg Andro játsza ATB, Topic- Your love-ot, majd egy óra múlva a következő dj megint lejátsza. Értem én, hogy játszunk igazi mai slágereket, de akkor nézzük már össze ki milyen playlistet volt letolni. Sokszor azért kapcsolok el én is, mert nem hiszem el, hogy annyi jó dj van az országban és mindenkinek ugyanazt a pocsék zenét kell lejátszani.
A másik a marketing. Az Antonyo csak online streamelt az egész pandémia alatt, sok helyre nem láttam volna, hogy hívják, most újra vissza rakják rádióba, hátha lesz fellépése. Csaj fronton megint tudjuk, hogy csak promó, jól el tudják majd sütni a girl power bulikat.
Pl Joer Junior-t is hallgattam. Kérdezte a Geri tőle, hogy mit fogsz játszani. Majd jött a sablon válasz: Ő igazából mindent.
A Rádió 1-nek amúgy is az ilyen zenegép dj-k kellettek idáig is.
 #193236  Szerző: Jozsfm964

p0tyi írta: 2021.07.03. 13:15 Továbbra se sikerült kijavítani egyes vidéki adások országos blokk alatti hangminőségét. Én most a balatonit hallom, undorítóan szól. A weboldalon az érintett vidéki streameken is hallatszik, tehát valahol a stúdió környékén van a hiba, ami miatt olyan a hangzás, mintha 32000 Hz lenne a mintavételezés 44100 vagy 48000 helyett (tehát nem a bitráta a probléma). Ugyanez a fos hang megy ki FM-re is, persze előtte még rákerül az adásprocesszor, ami a balatonin kifejezetten úgy van beállítva, hogy a magas hangokat kiemelje, amitől még rosszabb lesz a "végeredmény" FM-en. Egyébként a miskolci, szekszárdi, meg még több verzió is pont ugyanezzel küzd, csak ott egy fokkal kedvezőbb az adásproci beállítás és nem ennyire feltűnő éterből hallgatva.

Akkor a legundorítóbb, amikor hallgatói telefon van, vagy Balázsék alatt, amikor le van húzva a bed. Helyi reklámoknál, vagy helyi műsoridőben teljesen oké, csak a központi adással van probléma (meg a reklámkitöltő zenéknél, amit gondolom szintén a központi player játszik ki).

Ha valami Zenon, vagy stúdión belüli jelátviteli probléma, akkor miért nem lehet lecserélni a lánc stúdión belüli részét arra, amit korábban Tatabánya, vagy Székesfehérvár használt? Ott nem volt ilyen gond. Gondolom két eszközt kéne megcserélni, amiből az egyik nem mellesleg használaton kívüli...

Nem hiszem el, hogy ezt a technikai csapat vagy a vezetőség nem hallja a rádióban, hónapok, sőt a 92.6 és 101.3-on indulás óta ilyen!
Sok mindennel nem törődnek. Én 2 hónapja szinte folyamatosan bombáztam őket sms-el, hogy valamit csináljanak a fő streamel is, ami a youtubeon is szól. Torzított, minden baja volt. Most jutott el olyan szintre, hogy van kis mély hang, nem annyira botrány. Viszont a mikrofonok hangja még mindig úgy van beállítva, hogy a Balázsék reggel orrhangon szólnak, a többiek is kb és torzít. Nem értem, hogy technikai dilettánsak dolgoznak ott, vagy a technika alattuk ennyit tud?
Györke Attis szokott ide a fórumba beírni, neki írtam egy levelet amikor elviselhető volt a hangja a rádiónak mint pl most is, hogy most aztán ne tekergessék.
 #193222  Szerző: nermalcat

Lassan két hónappal a váltás után még mindig katyvasz az egész arcualt. Főleg a helyi műsoroknál érzékelhető a probléma, de pl. Aantonyo-s kickoff elejére is sikerült berakni a régi termékmegjelenítés/korhatár felhívást valamelyik szakembernek. A reklámkitöltő szpotokat sem ártana néha frissíteni, tele vannak elavult zenékkel és információkkal (pl. a TOP50-et már egy hónapja nem ismétlik, úgyhogy nincs mit elkapni).
 #193215  Szerző: p0tyi

Továbbra se sikerült kijavítani egyes vidéki adások országos blokk alatti hangminőségét. Én most a balatonit hallom, undorítóan szól. A weboldalon az érintett vidéki streameken is hallatszik, tehát valahol a stúdió környékén van a hiba, ami miatt olyan a hangzás, mintha 32000 Hz lenne a mintavételezés 44100 vagy 48000 helyett (tehát nem a bitráta a probléma). Ugyanez a fos hang megy ki FM-re is, persze előtte még rákerül az adásprocesszor, ami a balatonin kifejezetten úgy van beállítva, hogy a magas hangokat kiemelje, amitől még rosszabb lesz a "végeredmény" FM-en. Egyébként a miskolci, szekszárdi, meg még több verzió is pont ugyanezzel küzd, csak ott egy fokkal kedvezőbb az adásproci beállítás és nem ennyire feltűnő éterből hallgatva.

Akkor a legundorítóbb, amikor hallgatói telefon van, vagy Balázsék alatt, amikor le van húzva a bed. Helyi reklámoknál, vagy helyi műsoridőben teljesen oké, csak a központi adással van probléma (meg a reklámkitöltő zenéknél, amit gondolom szintén a központi player játszik ki).

Ha valami Zenon, vagy stúdión belüli jelátviteli probléma, akkor miért nem lehet lecserélni a lánc stúdión belüli részét arra, amit korábban Tatabánya, vagy Székesfehérvár használt? Ott nem volt ilyen gond. Gondolom két eszközt kéne megcserélni, amiből az egyik nem mellesleg használaton kívüli...

Nem hiszem el, hogy ezt a technikai csapat vagy a vezetőség nem hallja a rádióban, hónapok, sőt a 92.6 és 101.3-on indulás óta ilyen!
 #193197  Szerző: tomee

Amúgy bármiféle kötekedési szándék nélkül: miért jó, hogy mostanra már 20+ darab felett van dj-k száma, ha amúgy javarészt ugyanazt a stílust játssza az egyik, mint a másik?
 #193193  Szerző: Adam

nermalcat írta: 2021.06.30. 22:33 Nekem eddig kellemes csalódás mindkét új lány, könnyen emészthető, rádióbarát zenét játszanak. :) Ha minden új dj ilyen jó lesz (amit kövte hiszek), a végén még megkedvelem a műsort. Egyébként az angol nyelvű szignálokat el kéne engedni, semmi értelme nincs egy magyar rádióban.
Ahogy látom a jómadarak, akik eddig is a gerincét adták a műsornak naponta 21-23-ig, maradtak. Már unalmasak egyébként. A 23-éjfélig tartó idősavba kerültek újak, amikor kb senki sem hallgatja már őket. Viszont ezek az újak eddig tényleg nem rosszak, nyugodtan mehettek volna főműsoridőbe!
 #193180  Szerző: nermalcat

Nekem eddig kellemes csalódás mindkét új lány, könnyen emészthető, rádióbarát zenét játszanak. :) Ha minden új dj ilyen jó lesz (amit kövte hiszek), a végén még megkedvelem a műsort. Egyébként az angol nyelvű szignálokat el kéne engedni, semmi értelme nincs egy magyar rádióban.
 #193154  Szerző: Gyurii

NMHH semmi ilyesmi (hálisten) nincs. Nem kellene (főleg a 90.1) ha R1 kapna suttyomban oda adót. Logikailag teljesen felesleges. 104.0 kiválóan lefedi Gyulát. Szeghalom környékén, esetleg Orosháza inkább, bár utóbbinál szerintem 104.0, és a szegedi 87.9 is "összeér". Egyszóval FAKE NEWS! :D
 #193145  Szerző: p0tyi

Pontosan. :D
  • 1
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • 203
  • 1022