RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#187869  Szerző: Glenn

Kovi02 írta: 2020.07.20. 22:00 Hogy én mennyire örülnék,ha ezek a 0 zenék eltűnnének a szerb rádiók kínálatából, ott napi 3-4x lemennek,és marhára elegem van belőlük.
Jó, hát ott sosem volt olyan normális rádió, ami az aktuális európai zenéket adta volna. Turbofolk megy orrba-szájba, és igény sem nagyon van másra. Csak azért volt nagy durranás a jugó médiapiac, mert 1990-ig tele volt a sáv. Tévé és rádió (AM FM) egyaránt. De akkor is igénytelenek voltak. :shock:
 #187864  Szerző: Kovi02

Milu írta: 2020.07.18. 15:13

Az mondjuk elég gáz, hogy a nagyon felkapott "Tiktok" slágereket szinte teljesen mellőzik, pedig a Savage Love idén nyáron hasonló kaliberű slágernek számít, mint pár éve a Despacito vagy a Havana. :oops:

Megan Thee Stallion & Beyoncé - Savage (Remix)
Powfu - death bed (coffee for your head)
BENEE ft. Gus Dapperton - Supalonely

Csak egy pár példa, amivel lehetne kicsit színesíteni a kínálatot.
Hogy én mennyire örülnék,ha ezek a 0 zenék eltűnnének a szerb rádiók kínálatából, ott napi 3-4x lemennek,és marhára elegem van belőlük.
A Petőfivel szerintem nem az a probléma,hogy ezeket nem játsszák,hanem hogy ennél is igénytelenebb számokat tesznek be heavy rotationba,ami amellett hogy unalmas, senkit se érdekel még rétegzenei tekintetben se.
(amúgy múltkor szombat este belehallgattam, Regard- Ride It club remixe után Meduza - Lose Control eredetiben, ez komoly,itt tartanak még mindig?)
 #187857  Szerző: robert11

Szia!
Köszi a kommentet, pár dologban valóban tévedtem 1341 volt valóban a freki a középhullámon és igen hallottam B Tóth korábbi műsorairól is de annyira azokat nem ismertem csak a youtubeon amiket találtam,
Engem érdekelnének régi tarisznyás felvik is akár 82 83ból is esetleg youtubeon is találtam pár régit meg a leg utolsó szombatesti diszkó is fent van de érdekelne még több.
Egyik csoportban valaki megosztott egy régi tarisznyás felvit az is jó volt meg szintén a youtubeon volt egy 85ös és egy 86os felvi meg még későbbről is találtam párat.
Én így emlékszem a Calypsóra mert ezek miatt emiatt szaakadt meg az adás a Popptarisznya adása 18 30kor.
Ami meg a vízállás jelentést illeti, azt csak mint emlék műsor mondtam nem mint ha érdekelt volna csak úgy eszembe jutott hogy azt is hallottam párszor mindíg az a jellegzetes bemondó vezette most a nevét nem tudom de bírtam őt is és mivel valóban volt korábban is urh frekvencia, így akkor úgy fogalmaznék hogy 98ban szűnt meg a középhullámon a frekvencia bár én később tudtam meg ezt is hogy volt urh korábban is.
Hát örültem volna annak ha lett volna urh Calypsó frekvencia is az az később visszatértek 2007ben de az már nem volt olyan mint előtte, és sajnos hamar véget is ért meg is szűnt az egyik gödőllői rádió frekvenciáját kapták meg.
B Tóth volt az állomáshang.
Persze nyilván mindenki azt a kort részesíti előnyben, amelytől kezdve hallgatta a rádiót te nyilván akkor nálam jóval korábban.
Amúgy nem tudom mai viszonylatok viszontagságok között lesz e még olyan rádió ami huszon harminc vagy akár ötven valahány évekig évig fog működni mert általában most 7 év a max ameddig talpon maradnak talpon bírnak maradni a rádiók. Ha a Kossúthot és a Petőfit leszámítjuk, ja meg a Barthókot, akkor a következő leg régebbi volt a Danubius, utána a Juvi, amik sokáig szóltak a Juventusz még tovább bírta a Danubiusznál is bár igaz költöztek ők is másik frekvenciára.
Ki mennyi időt jósolna a Petőfinek? Ha már itt tartunk.
Unokáink fogják még hallgatni? Mert szerintem elképzelhető más rádiókhoz nem fűznék olyan sok reményt, de a Petőfi talán minden politikai nyomásgyakorlást át fog vészelni ha minden jól megy.
 #187856  Szerző: IstvánB

potyi írta: 2020.07.18. 16:09 Heti termés:

Zizi: “Jázmin Tomzon, Ádóre”
Rita: “Pánik et dö diszkó”
Zizit 15 éve már fikázták emiatt a Deejayben is. :hehe: :hehe:
 #187855  Szerző: shadoe

Milu írta: 2020.07.18. 15:13

Az mondjuk elég gáz, hogy a nagyon felkapott "Tiktok" slágereket szinte teljesen mellőzik, pedig a Savage Love idén nyáron hasonló kaliberű slágernek számít, mint pár éve a Despacito vagy a Havana. :oops:

Megan Thee Stallion & Beyoncé - Savage (Remix)
Powfu - death bed (coffee for your head)
BENEE ft. Gus Dapperton - Supalonely

Csak egy pár példa, amivel lehetne kicsit színesíteni a kínálatot.
Újabban rákaptam a Next FM-re, felüdülés a Petőfi meg a Rádió 1 után... :roll:
A Petőfi gyárilag be van oltva bizonyos előadók és műfajok ellen. Azt előre lehet tudni, ha pl. Taylor Swift, Ariana Grande, Niall Horan, Blackbear, Michael Patrick Kelly, Roddy Rich, Nico Santos vagy Tom Gregory (stb.) megjelentet valamit, akkor azt játszhatják sz..rrá a nemzetközi rádiók, a Petőfi le se fogja bagózni, még akkor se, ha az illető kb. az ötödik világslágerénél tart egy éven belül (lásd Ariana Grandét 1-2 éve). Ezt sokat tárgyaltuk, a zenei szerkesztés elbarmolása, hogy ezek helyett hozzák fel a Streets Of You-t vagy a Sweet Sensation-t. Nem csak azzal van a baj, hogy ezek bolhavese sikert se érnek el sehol, hanem zeneileg is borzalmasan gyenge eresztések, szinte kivétel nélkül, ezért töltelékszámoknak se jók. Ha végre tudomásul vennék, hogy az ilyen periféria/nulla-zenék kiválasztásakor mellélőttek, és nem ragaszkodnának nyolc hónapig a folyamatos sulykolásukhoz, és végre hajlandóak lennének lecserélni ezeket az élvonalbeli slágerekre (amik nagyon sok esetben valóban intelligens, élvezhető könnyűzenék, és passzolnak a Petőfi nemlétező arculatához is), és befejeznék mondjuk az európai játszási lista 50%-ának az állandó diszkriminálisát, nagyobb elégedettséggel hallgatnám ezt az állomást.
 #187854  Szerző: Glenn

LuciFerko írta: 2020.07.19. 15:47A Radio Beograd-on és az Antena Sateloron is van vízállásjelentés. Mindkettőn saját nyelven ÉS oroszul!
Jó, hát vannak érthetetlen dolgok ebben a régióban. Annak idején a Magyar Rádióban napi két vízállásjelentés volt. Az egyik a mindenki által ismert és imádott délutáni (13:45 Petőfi Rádió), a másik pedig műsorzárás után 0:25-kor. Az utóbbit a magyaron kívül oroszul és ha jól emlékszem (nem biztos) franciául adták elő.
 #187853  Szerző: homerhamm

potyi írta: 2020.07.18. 16:09 Heti termés:

Zizi: “Jázmin Tomzon, Ádóre”
Rita: “Pánik et dö diszkó”
Ezt a műsorvezető? :D
 #187852  Szerző: LuciFerko

Glenn írta: 2020.07.19. 14:57
Attis írta: 2020.07.18. 21:31Oké. :yeah: 3 emberen kívül ki a lótúrót érdekel, hogy Mohács -3? :gülü2:
Na most röhögni fogsz. A 2007-es váltáskor a Petőfin megszűnt a vízállásjelentés. Rögtön levelek ezrei mentek, hogy jaj, nincs hajóvonta meg mínusz három százalék! :D
Aztán pár éve kitalálta valaki a királyinál, hogy akkor mégiscsak hallgatói igény alapján kell a vízállásjelentés. :shock:
Pedig egyértelmű, hogy ez annak idején is csak a folyami és tavi hajósoknak szólt, akik ma már nyilván nem a rádióból tájékozódnak a zátonyokról. Ez valahol azért dicséretes, hogy a hallgatók kívánságára hozták vissza, pedig nagyjából lehet vagy 2-3 %-os a hallgatottsága. Bárcsak mindenben ennyire figyelembe vennék a hallgatói igényeket. :x
A Radio Beograd-on és az Antena Sateloron is van vízállásjelentés. Mindkettőn saját nyelven ÉS oroszul!
 #187849  Szerző: Glenn

Attis írta: 2020.07.18. 21:31Oké. :yeah: 3 emberen kívül ki a lótúrót érdekel, hogy Mohács -3? :gülü2:
Na most röhögni fogsz. A 2007-es váltáskor a Petőfin megszűnt a vízállásjelentés. Rögtön levelek ezrei mentek, hogy jaj, nincs hajóvonta meg mínusz három százalék! :D
Aztán pár éve kitalálta valaki a királyinál, hogy akkor mégiscsak hallgatói igény alapján kell a vízállásjelentés. :shock:
Pedig egyértelmű, hogy ez annak idején is csak a folyami és tavi hajósoknak szólt, akik ma már nyilván nem a rádióból tájékozódnak a zátonyokról. Ez valahol azért dicséretes, hogy a hallgatók kívánságára hozták vissza, pedig nagyjából lehet vagy 2-3 %-os a hallgatottsága. Bárcsak mindenben ennyire figyelembe vennék a hallgatói igényeket. :x
 #187844  Szerző: Attis

Annyira jól sikerült, hogy még az akkori országos kereskedelmi rádiók is pert indítottak, hogy elviszi a hallgatókat. :shock:
Bár most lenne.. Lehetett szidni, de nagyon racionális döntés volt. Én szerettem. :boldog: Ez most f.o.s.
Még vízállásjelentés is van 12:45-kor. :shock: :lool:
Oké. :yeah: 3 emberen kívül ki a lótúrót érdekel, hogy Mohács -3? :gülü2:
  • 1
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • 625