RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#190261  Szerző: tomee

potyi írta:A Roxy névoltalom valóban az övék (2016 óta
De akkor hogy engedték az ukránoknak, hogy megújítsák tavaly novemberben? Mert most jelen állás szerint az ő részükre, és a RadioPlus részére is be van jegyezve. Logikailag nekem az jön le ebből, hogy mivel az ukránok védették le előbb 2011-ben majd újítatták meg 2020-ban, ezért voltaképpen az övéké.
 #190260  Szerző: potyi

Szerintem ezt a Roxy kérdést érdemes elengedni. Van rá cégjogi és médiajogi lehetőség, hogy megtartsák az amúgy jövőre lejáró és nem meghosszabbítható 96.4-et, ha megnyerik a 89.5-öt, de annyira macerás, és annyira nem olyan most a piac, hogy nem hiszem, hogy meglépnék.

A Roxy névoltalom valóban az övék (2016 óta), de jelen pillanatban csak arra lenne jó az a rádió, hogy a Rádió1 hallgatottságát csökkentse. A Best FM helyét se találják, és nagyon gyorsan át kellene alakítaniuk, hogy ne vegyen el hallgatókat a Retrótól. Pedig milyen jó lenne a Best helyett egy Rádió1 Classic a 2000-es évekkel és RnB fókusszal...
 #190259  Szerző: tomee

Béci09 írta:
Rolcso2222 írta: 2021.02.20. 09:05 Sziasztok
Volna egy teóriám, nem magával a rádióval hanem a 89.5 frekvencia pályázattal kapcsolatosan. Mivel a Rádió 1 volt az egyetlen pályázó így én szerintem ők viszik a 89.5 frekvenciát! Tehát fel fog szabadulni a 96.4 és ha jól tudom mivel az ő tulajdonukban van a Roxy mint márka név ezért vissza fogják hozni a 96.4-re. Ez persze csak az én saját elképzelésem. Mit gondoltok?
Persze ha Roxy lesz akkor régi fénykorát kéne vissza hozni mert azok az idők zenéi nekem és szerintem másoknak is hiányoznak!
Egyébként abban az időben szórakozásból több órán keresztül hallgattam a rádiót élveztem a zenéket. Ma már nem is hallgatok rádiót mert egyszerűen sehol sem találom a helyem!
A 96.4 két év múlva lejár, és mivel több büntetést kaptak 2016 óta, mint az összes többi rádió együttvéve, tuti nem fogják meghosszabbítani, arra a 2 évre meg szerintem felesleges egy új rádiót indítani. Ettől függetlenül valószínűnek tartom, hogy új rádió indul rajta, a Magyarfm-et is elindították, pedig már akkor tudták, hogy pár hónapig fog tartani a történet. DE ha visszahozzák a Roxy-t, akkor sem hiszem, hogy a 2000-es évek dalai mennének rajta. Az újrainduló R1-re sem sokan kapcsoltak volna, ha 2010 körüli zenéket kezdett volna játszani. 90-es és 2000-es nosztalgiarádiónak a Best FM van kijelölve, csak foglalkozni is kéne vele.
Szerintem nincsenek már a RadioPlus-nál a Roxy jogai, illetve nem is voltak soha igazán, mert az SZTNH oldala szerint tavaly az előző tulajdonos lehetőséget kapott a védjegyoltalom megújítására, amivel ha jól értelmeztem az ott leírtakat, élt is.

Aztán lehet, hogy én értelmeztem rosszul, vagy valami más dolog is történt közben, de nekem nem úgy tűnik, mintha jogilag náluk lenne a névhasználat joga.
 #190256  Szerző: Béci09

Rolcso2222 írta: 2021.02.20. 09:05 Sziasztok
Volna egy teóriám, nem magával a rádióval hanem a 89.5 frekvencia pályázattal kapcsolatosan. Mivel a Rádió 1 volt az egyetlen pályázó így én szerintem ők viszik a 89.5 frekvenciát! Tehát fel fog szabadulni a 96.4 és ha jól tudom mivel az ő tulajdonukban van a Roxy mint márka név ezért vissza fogják hozni a 96.4-re. Ez persze csak az én saját elképzelésem. Mit gondoltok?
Persze ha Roxy lesz akkor régi fénykorát kéne vissza hozni mert azok az idők zenéi nekem és szerintem másoknak is hiányoznak!
Egyébként abban az időben szórakozásból több órán keresztül hallgattam a rádiót élveztem a zenéket. Ma már nem is hallgatok rádiót mert egyszerűen sehol sem találom a helyem!
A 96.4 két év múlva lejár, és mivel több büntetést kaptak 2016 óta, mint az összes többi rádió együttvéve, tuti nem fogják meghosszabbítani, arra a 2 évre meg szerintem felesleges egy új rádiót indítani. Ettől függetlenül valószínűnek tartom, hogy új rádió indul rajta, a Magyarfm-et is elindították, pedig már akkor tudták, hogy pár hónapig fog tartani a történet. DE ha visszahozzák a Roxy-t, akkor sem hiszem, hogy a 2000-es évek dalai mennének rajta. Az újrainduló R1-re sem sokan kapcsoltak volna, ha 2010 körüli zenéket kezdett volna játszani. 90-es és 2000-es nosztalgiarádiónak a Best FM van kijelölve, csak foglalkozni is kéne vele.
 #190253  Szerző: Rolcso2222

Sziasztok
 #190252  Szerző: Adam

potyi írta: 2021.02.19. 22:05 Egy hét alatt egy évet fejlődött a rádió, zeneileg, arculatilag, és még a 10 mp. csúszás problémát is sikerült megoldani a 96.4 és a vidéki frekik között. Csak így tovább. :yeah:

De úgy is mondhatnám, hogy most akkor jöhet a Best FM. :boldog:
Nem vettem észre olyan nagy változást, nekem eddig is tetszett.

Az elcsuszas javítása nagy pozitívum, de nagy szükség is lesz ra, mert a 89,5 sok vidéki frekivel össze fog érni. Már csak a helyi sávval kell valamit kezdeni majd.
 #190250  Szerző: potyi

Egy hét alatt egy évet fejlődött a rádió, zeneileg, arculatilag, és még a 10 mp. csúszás problémát is sikerült megoldani a 96.4 és a vidéki frekik között. Csak így tovább. :yeah:

De úgy is mondhatnám, hogy most akkor jöhet a Best FM. :boldog:
 #190249  Szerző: RadioFan

Zeneileg már számomra teljesen sikerült rendberakni a rádiót, egy 3-4 órás autóúton is simán élvezhető. Azonban azt nem tudom megérteni, hogy a helyi blokkokban miért kell erőltetni a Van valami a levegőben/Rakpart kaliberű többéves, csontig lerágott szörnyűségeket. Valaki említette régebben, hogy a Music annyira jól tudott válogatni a magyar zenék között, talán még ez nem sikeült a Sivák-féle Rádió 1-nek. Én, személy szerint simán el tudnék hallgatni több Follow the flow-t, New level empire-t, esetleg Caramelt a helyi blokkokban és éjszaka. Nem azt mondom, hogy több magyar zene kéne, mert szerintem az arány teljesen jó ,de inkább hogy a mostaniakat kicsit változatosabban pörgetni.
 #190247  Szerző: mlaszlo

Balázsék műsora alatt egyszercsak leállt a velencei adó, csak fehér zaj van a 90.4-en
 #190231  Szerző: Glenn

robert11 írta: 2021.02.16. 15:42 Olyan sok évig működő rádiónk már nem lesz mint a Danubiusz volt meg a Juvi voltak.
Nyugi, jövőre már lesz olyanunk. ;)
  • 1
  • 291
  • 292
  • 293
  • 294
  • 295
  • 1021