RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#188223  Szerző: potyi

Nagyon-nagyon barokkos túlzás az, hogy "gyenge" a 92.6, lévén a Dunántúl egyik legnagyobb vételkörzetű regionális frekije. Budapest, Székesfehérvár, Kaposvár, Ajka, Keszthely egyes részein RDS-el jön, de még a Mecsekben és a Börzsönyben is megfogtam...

Vételi lyukak lehetnek, mert az FM ilyen (vannak a Petőfinél, Kossuthnál is bőven), de semmi probléma nincs a R1 balatoni lefedettségével perpillanat, ügyesen összehozták. A 105.7 nem szólna ilyen jól.
 #188222  Szerző: Mezőőr

Adam írta: 2020.08.22. 14:43
Goldfinger15 írta: 2020.08.22. 14:34
Adam írta:Lényegében Visegrádig folyamatosan romlik a vétel, a városban lényegében csak Danko (93,1) és Kossuth (105,6) van.
Dunakanyar FM? :troll:
Ha arra gondolsz, hogy azt még be kéne kebelezni, és Radio1-et indítani a helyén, akkor támogatom 😂

“Rádió1 Dunakanyar - csak igazi mai sláger megy”
Jól hangzik 😀
Jó ötlet, úgysem romboltak még szét elég helyi rádiót ezek a sz...szívem csücskei!
 #188221  Szerző: Goldfinger15

Adam írta:
Adam írta:Lényegében Visegrádig folyamatosan romlik a vétel, a városban lényegében csak Danko (93,1) és Kossuth (105,6) van.
Ha arra gondolsz, hogy azt még be kéne kebelezni, és Radio1-et indítani a helyén, akkor támogatom 😂

Jól hangzik 😀
Ha még bekebeleznék a 93.1 Dankót, akkor elmondhatnák magukról, hogy ők egyben a Dunakanyar egyetlen "rádiója" is.
 #188220  Szerző: Adam

Jól hangzik 😀
 #188219  Szerző: Adam

Valaki írta korábban írta, hogy gyenge a 92,6 siófoki freki, hát Siófok keleti részén közel a parthoz a radio váltogat a 90,6 és a 92,6 kozott. A 12-14 ig tartó időszakon kívül gondolom szinkronban mennek, így akkor nem gond, viszont a helyi sávban zavaró. Ha már nagyrészt ugyanazok a zenék mennek, akkor szinkronba kéne hozni a zenéket és a műsorvezetői megszólalásokat is.

Az M7-en a vétellel kapcsolatban már épp akartam írni, hogy a frekik között vannak kisebb lyukak, de visszafelé úton jöttem rá, hogy egy kínai szivargyujtós telefontolto zavarta meg A vételt a kocsiban, amiatt volt ez.
 #188218  Szerző: Goldfinger15

#188217  Szerző: robert11

Na hogy egy kicsit oldjam a feszkót, mert látom nagyon elszabadultak itt az indulatok így elmesélném hogy a múlt héten jártam vidéken szabolcs megyében és az m3as autópályán utazva egészen Nyíregyházáig tudtam hallgatni a rádió1et.
Leg utoljára 2 éve jártam azon a környéken és benyomásom szerint nagyon jót tett a Gyöngyös hatvani freki elindulása mert ez által nem váltogatott úgy a rádió mint ahogy szokott míg nem volt sokat ugrándozott, mire megtalálta az ideális frekvenciát arról nem beszélve hogy a nagyfeszültségű trafók vagy amik ott vannak eléggé leárnyékolták a 96 4et ami önmagában is egy gyenge frekvencia. Na most itt ilyen nem volt. Mi után átváltott a gyöngyös hatvanra, nagyon sokáig tisztán szólt a rádió, és amikor átváltott a következőre akkor sem volt érezhető hogy másik rádió1 frekvenciát hall az ember mint ha szinkronban lettek volna. Ez mondjuk csak odafele vol igaz, visszafelé már többnyire helyiadásokat hallottam talán akkor azért volt csúszás míg odafele a pesti szólt mindenhol kivéve ahol helyi hírek van és reklám de csak akkor ment más vagy jobban mondva csak a blokkok voltak külömbözőek. Visszafele egyedül a nyíregyi 91 1en ment pesti adás 10 körül
A rádió1 olyan jó lett, hogy még a görbeházi kávézóban is az szólt nem tudom járt e már arra felé valaki és mint megtudtam, a 93 6 szól ott is majd utána vált át a nyíregyházira én előbb azt hittem, hogy valami hajdúbiharmegyei rádió1 szól mondjuk ami Böszörményben is szól bár nem tudom az milyen messze lehet ha az m3as autópályáról szeretné valaki megközelíteni vagy esetleg a debreceni. Bár az is messze lehet vagy nem érhet el odáig az a frekvencia bár erről még nem tudok nyilatkozni mert Debrecenen keresztül ne mentem még fel az m3as autópályára.
De aki esetleg tudja az leírhatná mert érdekelne ott hogyan váltakoznak vagy mi szól mettől meddig.Akár csak ha a Hortobágyon keresztül megy az ember. De szerintem a rádió minősége is jobb volt másfajta autórádió lehetett ez mint amin 2 éve hallgattam bár a Tollyotákban nincsenek rossz minőségű rádiók meg úgy a mai autókban erről már beszéltünk korábban is.A visegrádi helyzetet az tén is tapasztaltam, nem is laknék azon a környéken rádió szempontjából persze mert a környék a levegő sokkal másabb ott így ezt nem is forszíroznám tovább. veresegyházon sem jön a rádió1 erről is meséltem már ott volt az akkor is mikor átváltott a pályán a gyöngyös hatvanra, majd visszaváltott a 96 4re de a hegyekben már nem szólt olyan jól de akkor még mondjuk volt musicfm is amit lehetett hallgatni bár voltak olyan helyek, ahol már azt sem lehetett nagyon fogni.
 #188215  Szerző: Glenn

asr27 írta: 2020.08.20. 19:39Még mindig másik dimenzióban élsz, te marha! :lool:
Osztrákoknál, Németeknél, stb... 20-30-40 éve zökkenőmentesen szólnak és működnek a kereskedelmi, tematikus és zenei rádiók. Itthon max 10 év, de a legtöbb 3-7 év után elhallgat az anyagi gondok miatt, vagy elhallgattatja őket a politika. Erről ennyit. de te csak álmodd tovább a csipkerózsika álmodat, úgyis nagy pofára esés lesz a vége!
Én sokkal többet éltem több dimenzióban, mint te, te barom. :lool:
Fogalmad nincs a valóságról, te csak a ribancmédiából tájékozódsz, így nem is tudhatod, mi van máshol. Nyugaton sem működnek mindenütt 20-30-40 éve a kereskedelmi rádiók, mert pl. Ausztriában is később engedélyezték őket, mint nálunk. Ugyeugye? :hehe: Itthon meg hát persze, hogy egy csomó rádió több mint 10 évig működött (Juventus, Danubius, Bridge, Rádió 1, Roxy, Info, Klub, Rádió 88, Gong), de miért is lennél képben... :shock:
Csipkerózsikát meg hagyjuk, mert ő hozzád képest egy szellemi óriás. :lool:
 #188210  Szerző: mlaszlo

Adam írta: 2020.08.20. 18:59 Érd környéken szar a helyzet a 90,4 és a 96,4 között valtogatás van, ami nem is lenne zavaró, ha nem lenne csúszás. Viszont ez csak pár másodperc most nem 10 körüli. Itt is inkább az épületek panelházak árnyékolják, mert ahol a 96,4 jó, ott max közeli a térerő. A 90,4 kb 50.%on van itt stabilan. Ahol a 96,4-et árnyékolja valami az akkor 25%ra esik vissza, radio vált a 90,4re, tovább haladva megszűnik a 96,4 árnyékolasa, visdzavalt a radio erre.
Nem csak Érden, hanem már Nagytétényben is több helyen gyenge a 96.4 és átvált a 90.4-re, Diósdon a 7-es út környékén szinte végig a 90.4 jön már. Érden valóban váltogat, de Parkvárosban a 90.4 jön jobb minőségben, a 96.4 sok helyen csak nagyon zajosan.
A csúszás egyébként most is 8-9 másodperc, nem változott. A 96.4 összeér a 93.1-el és a 94.5-el, illetve a 87.9-el is (a 96.7-tel nem tudom összeér-e), így nem csak a 90.4 szempontjából jelent problémát a csúszás.
 #188206  Szerző: shadoe

Adam írta: 2020.08.19. 21:26
shadoe írta: 2020.08.19. 19:43 Ma három pontot kapott DJ Revolution úgy, hogy nincs is már adásban. Tetszik ezt hallani, Rádió 1?
Ezt hogy érted?
Mit kell ezen magyarázni? Hárman írtunk pozitívan Revo-ról, és szeretnénk vissza az éterbe.
Ez amúgy megint ilyen kötözködő, marházó topik lett (? :O), mert így részemről pár napig bye-bye lesz, amíg kifárad a haragszomrád potenciál. De ahogy olvasom, a retro topik is forrong... Hallgatni kéne egy kis Enyát, az nyugtat és retro. :)
  • 1
  • 342
  • 343
  • 344
  • 345
  • 346
  • 1021