RADIOSITE Fórum

• Antennák

#67295  Szerző: colter

Szerintetek mi a megoldása annak, hogy a hifim antennájához ne kelljen hozzá érnem azért, hogy egy rádióadó egyáltalán ne sisteregjen? Mert egyébként csak egy kicsi sistergést lehet hallani, de néha eléggé, és ha hozzáérek az antennához, akkor teljesen tiszta az adás.
 #66278  Szerző: mimi

akhaz írta:kérdésem lenne hogy koax kábelt tetőantennára kötöttem ám azt mondták hogy az árnyékolt igy hangszoró vezeték jobb mert az nem árnyékolt és közben is veszi a jelet szerinted melyik a jobb?
Pont azért használsz koaxot, hogy kiszűrd a zavaró tényezőket és csak az antenna vegyen, úgyhogy sok esze nincs, aki ezt mondta :)
 #66268  Szerző: LuciFerko

akhaz írta:kérdésem lenne hogy koax kábelt tetőantennára kötöttem ám azt mondták hogy az árnyékolt igy hangszoró vezeték jobb mert az nem árnyékolt és közben is veszi a jelet szerinted melyik a jobb?
:gülü2:
 #66267  Szerző: akhaz

kérdésem lenne hogy koax kábelt tetőantennára kötöttem ám azt mondták hogy az árnyékolt igy hangszoró vezeték jobb mert az nem árnyékolt és közben is veszi a jelet szerinted melyik a jobb?
 #66112  Szerző: mimi

Sodort réz vezetékre gondolsz, de az mindegy is, hogy milyen, valamennyit javít, kísérletezni lehet vele, viszont jobban jársz egy rendes tetőantennával Szeged felé irányítva, koax-szal lehozva, Székkutasról azzal fogsz mindent.
 #66107  Szerző: colter

Sziasztok
Nagyon régen sokat kísérletezgettem egy kisrádióval, és emlékszem hogy az antennájára rézszálas vezetéket csavartam, és a vezeték nagyon megerősítette a sugárzást, el se akartam hinni, hogy szinte az összes helyi adót befogtam.
Reggelente, meg esténként pl nagyon simán jött ilyen módszerrel az akkor még danubius rádió, asszem hogy a komádi frekvencia, meg a pesti is.
Ezzel kapcsolatban azt szeretném megkérdezni, hogy ilyen rézszálas vezeték módszerrel el lehet azt érni, hogy a pesti class-t simán tudjam venni egész nap? Mert szerintem már csongrád körül már be lehet fogni elég jól a pesti frekvenciát, mert a sugárzása majdnem eléri az említett várost. Az a baj hogy ezt csak tippeltem a térkép alapján.
Itt ahol lakom, pl reggelente se tudom befogni stereo minőségbe a classt, mert elég messze van a komádi, a kékesi, meg a pesti adó torony is. Ja meg Szeged is itt van, de ez se igazán elfogadható minőségben jön.
Bocsánat ha értetlenül írtam, csak ezt megakartam osztani, és kíváncsi vagyok a véleményekre.
 #61178  Szerző: csokie

Itt a lényeg szerintem az, hogy ami papíron jól mutat érték, az a valóságban teljesen máshogy alakul. Gondolom hogy Brüsszelből nem fognak ide jönni frekiket mérni, hanem google maps vagy műhold, és úgy mérik ki.
 #61162  Szerző: Pasa

csokie írta:ROXY-balaton fele
RÁDIÓ1-Szolnok fele
RISE-Miskolc fele a legerősebb.
Feltételezéseim:
Roxy zavarná a 96,4 Törökszentmiklóst keleten és a 96,3-as szlovákot északon, ezért ad nyugat felé,
Rádió 1 esetleg zavarná a 104,0 Fun Rádiót észak felé (bár ezt kissé kétlem),
Rise meg zavarná délnyugat felé a 88,2 Yo!-t, északnyugat felé meg az azonos frekin induló győri adót.
Vagy nem... :S
 #61144  Szerző: Snake

A Rádió1 rendszerével nem vok tisztában, csak a kocsibeli vételemből indulok ki. Szeged felé 90km-t produkál szolnok felé 100at.
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 68