RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#156448  Szerző: djlacee

Ezzel meg én nem értek egyet, mert szerintem szükség van szabad rádiókra is :)
 #156447  Szerző: markfelt

Csak és kizárólag mood- és mainstream háttérrádiókra lesz szükség a jövőben, zenei nevelő, zenei látókör-szélesítő, ízlésformáló vegyes rétegzenét játszó rádiókra nem. A rétegigényeket kismilliószor jobban kielégítik az új netes rádiószolgáltatások, a célcsoport is inkább azt preferálja. Mondhatni, a zeneszerető, zeneértő, vájtfülő hallgatókat elvesztette a rádió.

Hülyeség lett volna a régi arculatot továbbvinni.
 #156445  Szerző: kukac

mlaszlo írta:
Chucky írta: Az oka az, hogy az üzlet és a kiadók pénze viszi abba az irányba a kereskedelmieket, amerre.
Sok stílus megfordult itt, csak biztos elkerülte a figyelmed, mert nem tetszett. A Belga is közvetít értéket, s legalább van stílusa. Nem egy megcsinált marketingkommandó, mint amivel bombázzák a nagyérdeműt a médiumok.
És pont ez volna a lényeg, megadni a lehetőséget a hallgatóknak, hogy a zene igenszéles spektrumából minél több műfajba belekóstolhassanak. Hogy mindenkihez eljuthasson, hogy van élet Dévid G**yán , Aviccsin, a klassz- a top- és az igazi mai slágereken túl is! Aztán majd eldönti a kedves hallgató, hogy, mely irányba mozdul, miket fog meghallgatni a jutyúbon. Szerintem ez is egyfajta közszolgálat (volt).
Meg tudod mondani, hogy az alternatívon kívül mi volt az a nagyon széles spektrum, amibe a Petőfin korábban belekóstolhattunk?
A kritikákat továbbra sem értem, a zenei kínálat nem egyik napról a másikra változott meg, hanem év eleje óta fokozatosan és gyakorlatilag április vége óta a jelenlegi zenei irány volt a jellemző. Negatív véleményt érdekes módon senki nem írt, itt a fórumon se. Egyedül a hangzást érte kritika.
minden olyan műfaj, amit a rádió1-en nem hallasz, világzene, kísérleti műfajok, még be nem futott, kezdő produkciók, a környező és nyugati országok könnyűzenei műfajai, nyugati zenei trendek, egy elképesztően színes és széles zenei spektrum, amit össze sem hasonlíthatsz a jelenlegivel!
 #156444  Szerző: kukac

mlaszlo írta:
kukac írta: Nem az az oka, hanem hogy a "tobbi radio" (a tobbi az a kereskedelmi?) mas elvek, celok szerint allitja ossze a hallgatoinak a zenei valasztekot. En szerintem a Belga igenis ertekes - az ertek ugyanis nem az, amit tomegek szeretnek - hanem ami mas mint a kozepszer, van valami plusz tartalom benne, ad valami olyat, amit az osszes egyenszemet nem kepes megadni. Mondtam hogy nem erted.
Azt nem tudod megmondani, hogy mi benne az érték, csak azt hogy szerinted értékes.
https://www.youtube.com/watch?v=JCo0QK2Q8Is
Ha ezt a számot nézzük miben képvisel több értéket, mint az általad tömegeknek szóló számok?
Már megint rosszul gondolod! :) Nem csak számomra érték, hanem minden olyan nyitott gondolkozású, szellemiségű (értsd nem "popzene-agyú") embernek, akit érdekel a kultúra, a művészet, a költészet, az dolgok non-konvencionális (te alternatívnak hívnád) megközelítése - ez az ugyanis, amitől a kultúra színes, változatos, érdekes lesz, nem pedig attól amit ti egy páran itt a rádiózásról gondoltok! A kultúra fokmérője nem az hogy a műveket mennyien hallgatják, nézik, olvassák! Nem attól lesz érték valami, ha tömegeknek szól (sőt, pont az ellenkezője!). Nem arra van szükség hogy a századik, ugyanazt a szart játszó, limitált szellemi színvonalat képviselő adót kelljen a sávon kerülgetni, ráadásul ezt a mi pénzünkből eszkábálták össze - hanem hogy kapjunk is valamit a pénzünkért, olyan valamit, ami értékes és nem fér bele a kereskedelmi rádiózás kritériumai közzé, mert nem a mainstream igények kielégítésére szolgál. Ennyi erővel amennyire a Petőfi közszolgálati, a Rádió1 is az, csak akkor meg minek?!...
 #156440  Szerző: altermanus

Nos Egy ideje - amióta utoljára írtam -, figyelem a fórum topikot, és valaki kezdi kapiskálni a lényeget, és én összehoztam pár dolgot, hogy ki mire ,,gondolhat (?!)"
Ha zenei rádió lenne egy közszolgálati rádió, akkor a következőt kellene betartaniuk (szerintem).
- Kultúrát - ami annyit tesz, hogy a fiataloknak is játszik zenét ebbe nyugodtan beletartozhat a Halott Pénz is, egy Punnanny Massif akárcsak a Wellhelló, viszont akkor legyen köztük olyan zene is amit máshol nem hallunk... (de könyörgöm az megy este mikor a kutya se, hallgatja csak az éjjeles Biztonsági őr)
- Magyar zenét - Végeztem egy kis statisztikát... a Petőfi rádión, hát jelenlegi állás szerint 6 és 17 óra között óránként átlagosan 2-3 magyar zenét játszanak le. Na most amilyen fényezést csináltak a kossuth rádión (gondolom ez nekem szólt, hogy térjek már vissza :D (nem)), az kutya füle... (180 perc, 2016.06.12-i adás) nem csak este meg hajnalba kell magyar zenét nyomni amikor a kutya sem hallgatja...
- Buda marci egyéniség a Rádiózáson belül... rajta lehet hallani, hogy nem csúsztatott adás volt, hanem igazi élő adás (talán a telefonos beszélgetések lehettek csúsztatottak, év elején, de már szerintem azóta ahogy kimondták ment az éterbe). Lehet mondani, hogy idegesítő, összevisszaság volt akkor a műsor (vissza lehet olvasni itt a fórumon írta valaki), de akkor is olyan nézeteket képviselt a rádión belül, hogy több ilyen nem lesz. (azt sem értem, hogy miért akarják ,,kereskedelmire" venni a figurát.
- Horváth Gergely is azért ment el, mert nem értett egyet főnökeivel. (mellesleg én sem értenék egyet, ha a helyébe lennék, mert ez nem közszolgálat ez az emberek butítása)
Úgyhogy ,,ennyit a lázadásról, ennyit arról, hogy félre, amit összemuzsikálsz nyáron(...)!" akartak itt már tüntetést is szervezni a Petőfiért, de semmit nem láttam volna, hogy készülődnének. Úgyhogy egy FB oldalt létrehoztam, aki úgy gondolja az Lájkoljahttps://www.facebook.com/azenekultura/.
Én részemről azt, hogy mi a közszolgálat ,,beszélgetést" lezárom. Vitatkozni lehet, de nincs értelme, mert változtatni úgy sem fognak...
 #156438  Szerző: Gr3g0ry

Ahogy látom van olyan "határon túli" hallgató is akinél feltűnt a változás és értetlenül áll a dolgok mögött hogy miért.

Mondjuk azt nemértem hogy pl.:Justin Bieber,Siagala mióta számít "értékesnek"? :S
 #156435  Szerző: Chucky

mlaszlo írta: Meg tudod mondani, hogy az alternatívon kívül mi volt az a nagyon széles spektrum, amibe a Petőfin korábban belekóstolhattunk?
Ott voltak az esti zóna műsorok, minden nap más stílusban. Volt petőfi dj, vasárnaponként világzene, s a kultúrfitnessz is sokat megmutatott.
Az irányváltás valóban elkezdődött már februárban, de a hó eleji akció a fentieket is eltűntette.
 #156434  Szerző: mlaszlo

Chucky írta: Az oka az, hogy az üzlet és a kiadók pénze viszi abba az irányba a kereskedelmieket, amerre.
Sok stílus megfordult itt, csak biztos elkerülte a figyelmed, mert nem tetszett. A Belga is közvetít értéket, s legalább van stílusa. Nem egy megcsinált marketingkommandó, mint amivel bombázzák a nagyérdeműt a médiumok.
És pont ez volna a lényeg, megadni a lehetőséget a hallgatóknak, hogy a zene igenszéles spektrumából minél több műfajba belekóstolhassanak. Hogy mindenkihez eljuthasson, hogy van élet Dévid G**yán , Aviccsin, a klassz- a top- és az igazi mai slágereken túl is! Aztán majd eldönti a kedves hallgató, hogy, mely irányba mozdul, miket fog meghallgatni a jutyúbon. Szerintem ez is egyfajta közszolgálat (volt).
Meg tudod mondani, hogy az alternatívon kívül mi volt az a nagyon széles spektrum, amibe a Petőfin korábban belekóstolhattunk?
A kritikákat továbbra sem értem, a zenei kínálat nem egyik napról a másikra változott meg, hanem év eleje óta fokozatosan és gyakorlatilag április vége óta a jelenlegi zenei irány volt a jellemző. Negatív véleményt érdekes módon senki nem írt, itt a fórumon se. Egyedül a hangzást érte kritika.
 #156433  Szerző: mlaszlo

kukac írta: Nem az az oka, hanem hogy a "tobbi radio" (a tobbi az a kereskedelmi?) mas elvek, celok szerint allitja ossze a hallgatoinak a zenei valasztekot. En szerintem a Belga igenis ertekes - az ertek ugyanis nem az, amit tomegek szeretnek - hanem ami mas mint a kozepszer, van valami plusz tartalom benne, ad valami olyat, amit az osszes egyenszemet nem kepes megadni. Mondtam hogy nem erted.
Azt nem tudod megmondani, hogy mi benne az érték, csak azt hogy szerinted értékes.
https://www.youtube.com/watch?v=JCo0QK2Q8Is
Ha ezt a számot nézzük miben képvisel több értéket, mint az általad tömegeknek szóló számok?
 #156432  Szerző: Chucky

mlaszlo írta:
Valószínűleg annak oka van, hogy a többi rádió nem játssza ezeket a számokat.
Ha annyira támogatni akarta volna az értéket, akkor pl. jazz előadókat is nyugodtan be lehetett volna mutatni és számos más zenei irányvonalat. Szerintem nem fogsz találni olyan embert, aki Neked rámondja, hogy pl. egy Belga szám értékes.
Az oka az, hogy az üzlet és a kiadók pénze viszi abba az irányba a kereskedelmieket, amerre.
  • 1
  • 319
  • 320
  • 321
  • 322
  • 323
  • 625