ksimiglai írta: ↑2019.06.07. 20:26Hidd el, a 90.4 ha a Meleghegyről menne, bőven összeérne a 96.4-el. 
Nem kell, hogy elhiggyem, mert én élőben tapasztaltam is ezt.
ksimiglai írta: ↑2019.06.07. 20:26És szerintem a 90.6-ot is be lehetne úgy állítani,hogy ne kelet felé szórjon, hanem délre és délnyugatra, a Balcsira.Olyan sose lenne, mint a 105.7 volt,de biztos javítana sokat. Esetleg át lehetne helyezni egy másik adópontra Veszprémben,valami magaslatra a belvárosi 20 emeletes helyett.
Na, ez meg nem így működik. Annak az adónak Veszprém és környékének ellátása a feladata, nem pedig a Balatoné. Lassan 25 éve működik, sosem volt ennél nagyobb a vételkörzete a Jam idejében sem.
Adam írta:Egyébként a 90,4 az M7-en összeér a 96,4-el. Nálam a 33-as km kőnél szokott átváltani a rádió.
Átvált, persze, de csak monóban szól, tehát sz@r...
Adam írta:Nem a 94,5-öt akartad írni a Völgyhídon? Meg lennék lepve, h a harmatgyenge velencei freki elszólna addig.
Nem azt akartam írni, mert nem azt mutatta a kijelző.

Nem olyan harmatgyenge a 90,4, bár a híd után sokáig csak nyomokban volt vehető. Ha lenne Tihanyból adás, simán meglenne a folytonosság a 99,4 - 98,9 - 90,4 vonalon. Senki sem hiányolná a veszprémi 90,6-ot, de még a fehérvárit sem, pedig az sem piskóta.
ksimiglai írta:A gond nem ez,hanem az, hogy északra-északkeletre fontosabb szerepe lenne, az M1-es környékén. Az M7-esre alig kell, mert a fehérvári és budapesti freki is összeér annyira, hogy autóban ne legyen vele komolyabb probléma. Ha az eredetileg koordinált helyéről menne és nem az olcsóbbikról, vélhetően egyszerre szólna jól az M7-M6 és M1-en is.
Az M1-esre ott a tatabányai adó, és oda kéne még egy Komáromba is.
Tegyük azonban tisztába az alapokat a félreértések elkerülése érdekében: az, hogy a fehérvári és a pesti adó összeér (átvált az autórádió), még nem azt jelenti, hogy az a környék le van fedve. Szállj ki és próbáld meg hallgatni egy kisrádióval. Jó esetben monó lesz. Onnan még hiányzik egy adó (Érd pl.), vagy pedig Budapesten a szecskára kéne feltenni. Jelenleg van arrafelé egy "fehér folt", függetlenül attól, hogy egy mai autórádión elfogadhatóan bejön.